The Bodyguard – musical. Aalborg Kongres & Kultur Center
Kærligheden sitrer under huden på hende. Han lader som om, den ikke findes. Musicalen er masser af krop – og mere sjæl, fordi de fleste blandt publikum har en forhold til repertoiret. Alle har danset eller drømt til Houstons hits.
Historien kender vi. Superstjernen og en cool bodyguard, der skal beskytte hende mod en uhyggelig stalker. Han ender med at skulle tage vare på et virvar af følelser – også sine egne, for selvfølgelig forelsker han sig. Modvilligt. Musicalen ’The Bodyguard’ er baseret på 90’er filmen af samme navn – og tro mod historien, som i sagens natur ikke er primært båret af replikkerne eller skuespillet, men af musikken. Og musik påvirker os. Musik udløser, på samme måde som mad og sex, en reaktion i hjernens belønningssystem. Musik er forbundet med vores biologi – og nyere hjerneforsning har for længst konkluderet, at musik er en dopamin-udløser. ’The Bodyguard’ er to timer i dine fineste følelsers vold. Det er klassisk og lige på kanten til at være for meget, hvis man ikke er dedikeret fan; men fordi hun synger så næsten uforståeligt smukt – Andrea Oehlenschlæger – så kan man altid overgive sig til musikken.
Der er ikke sparet på noget. Kostumerne har Jesper Høvring stået for – og de klæder forestillingen og det kompetente cast, som blandt andet består af dansere, der sædvanligvis står bag Lopez og danser Cirque de Soleil. Scenografien er enkel – men overbevisende, og giver plads til det, det handler om; musikken. Koreografien er Sonny Fredie Pedersens og stjernen er Andrea Lykke Oehlenschlæger, der, som Rachel Marron, overtager Whitney Houstons legendariske rolle. Det gør hun fabelagtigt. Hun synger uvirkeligt godt – og hun ligner en kvinde, der elsker Johannes Lassen, som måske (gen)kendes fra ‘Sommeren 92’, ‘Du forsvinder’ og ´Flaskepost fra P’, og som spiller Frank Farmer – den fåmælte bodyguard, der helst ikke blander forretning og fornøjelse. Som bekendt kan man ikke tøjle kærligheden, og selv en secret-service agent kan ende med at have svært ved at skjule kærligheden. 
 
’The Bodyguard’ skal man se, hvis man vil underholdes. Hvis man vil dvæle lidt ved det der med at risikere sig selv for kærligheden og turde tro på at elske for altid. Og hvis man vil blæses bagover af lys og lyd. Det er ikke sikkert, at du går klogere ud af salen, men du kan mærke dig selv, når du – nynnende – rejser dig og går ud i decembermørket. 
 
LÆS OGSÅ:
Det, man siger, er man selv...

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here