Sommergæster på Aalborg Teater

Måske venter den store kærlighed lige om hjørnet – og måske har den selskab af din største succes. Måske længes du efter noget, du er blevet for doven til at undersøge, hvad er – og måske har du alt for travlt med at tage den med ro….

 

Alle dem, der ligner nogen, som har det hele – de mangler ofte noget; det kunne være rationalet i

Maxim Gorkij’s  ’Sommergæster’, som tilfældigvis er skrevet i 1904. Den kunne være skrevet i går, og stykket spiller på Aalborg Teater frem til 25. september i en enkel, overbevisende og eftertænksom opsætning, hvor næsten hele teatrets ensemble er på scenen. Janus Bakrawi, som er gæstespiller hele sæsonen, inklusive – og ham genkender du måske fra ’Ørnen’, ’Rita’ eller ´Forbrydelsen’.

 

Historien er ligetil; de har det godt, flokken af voksne og veluddannede, der er samlet i et sommerhusområde for at nyde en hverdagspause. Der er god vin, begavede vendinger, kærlighed og konflikter – og det tager lidt tid, inden det går op for dem, at der er mere på spil. Hvis de gider.

 

Maria gider godt. Hun bliver ved med at insistere på at sige til og fra, og hun gør det svært for flokken af tilsyneladende sorgløse succeser at nyde livsløgnen og øjeblikket. Det er svært at se stiltiende til, når mennesker bedrager sig selv og hinanden, hvis man først har fået øje på det.

LÆS OGSÅ:
Wanna dance?

 

Du kender det. Det er det værste og det bedste ved det hele. ’Sommergæster’ på Aalborg Teater er skabt med glimt i øjet, men du slipper ikke med det. Stykket udstiller en virkelighedsflugt. En flok af mennesker på tålt ophold i en verden, der er, hvad de gør den til. Drømmene er parkeret, men ulmer et sted. Det uheldige er, at hvis du først er blevet lægen, forfatteren, juristen eller hende med de fire børn, så kan det være svært at vide, hvad – og hvem – du eller er.

 

Replikkerne er pointer. Det er skarpt og skåret helt rent til, så det meste af det, publikum bliver vidne til, potentielt er stof til eftertanke. Skuespillerne insisterer på øjenkontakt, og det kunne ligne teater, der udkommer som sin egentlige ambition; at starte en samtale. At give dig noget med hjem, du kan tænke over.

 

 

https://www.aalborgteater.dk/event/sommergaester/

 

Stykket er instrueret af Hans Henriksen. Scenografi Serge von Arx.

 

Tidligere artikelLars von Trier og Anders And
Næste artikelDe skjulte ofre

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here