Det var så det valg. Takket være internettet kunne vi her i Bangkok følge begivenhedens gang, men det gjorde det næppe mere spændende end hjemme. Der er ikke mange konklutioner i danskernes besked til politikerne. Vi vil ha det som vi har haft det – og med Pia Kjærsgaards fremgang åbentbart også fortsætte med den uetiske side af foretagenet. V og K har ikke mulighed for at danne regering med de radikale, men bør i de kommende fire år nærme sig den løsning.

Konservative skal bruge fremgangen til at bliver midtersøgende og holde Anders stangen. Vi skal sætte et større præg på debatten og ikke vuffe og logre med halen når Anders kaster et ben.

En konservativ folketingsgruppe skal trække mod humanisken og gå efter brede flertal. De sidste fire år har været en pinlig enegang for blokken, med Pia og de andre mediedukker i Dansk Folkeparti som fingerpegende og retningsvisende.
Nu må konservative vise, at de kan stå selv – vende bøtten – udnytte fremgangen og gå efter visioner og fremtidssikre kompromiser, istedet for kortsigtet blokpolitik.

Sådan kommer det nu nok ikke til at gå. Konservative er topstyrede – og toppen er der ikke megen tillid til. Bendt Bendtsen har vist sig som en nikkedukke, der vil som Venstre og ikke tager afstand til DF når han har muligheden. Brian Mikkelsen som kulturminister har været et lærestykke i hvordan man kan nedbryde dansk kultur med den ene hånd og vise uintelligens med den anden. Det er multitasking på højt plan.
jeg håber og forventer et konservativt folkeparti, der træder ud i solen og lader de andre i skyggen. Samarbejder bredt og kæmper for et bredt flertal.

LÆS OGSÅ:
Folkeskolen og det politiske fatamorgana

Folket gav fremgang til Radikale og DF – begge partier, der i valgkampen brugte citater fra andre politikere og blæste dem op og rev dem ud af sammenhængen. Gad vide om det er den nye valgkampsformel vi skal køre efter i årene fremover?

Endelig slap vi af med Kristendemokraterne. Det har vi ventet længe på. Alle partier bygger jo på det kristne grundlag, det er vores opdragelse – men at lave et helt parti baseret på kristendommen er en grotesk tanke. Kirke og politik skal ikke blandes sammen, og slet ikke bruges til at markedsføre et parti. Der står i det nye testamente at “kvinder skal tige i forsamlinger” og det bygger Kristendemokraterne altså også på – trods den kvindelige formand, der aldrig nåede at få plads på tinge.

Men trist er det alligevel, at der nu er færre partier på tinge. Medierne har gjort alt til et valg mellem Mogens eller Anders – alternativerne er unævnte. De små partier har hidtil haft kæmpe indflydelse i dansk politik, men er med det nye medievælde reduceret til nogle, der skal svare på hvem de støtter efter et valg. Det er udemokratisk at de små ikke får samme opmærksomhed. Udemokratisk at lave topmøder. Udemokratisk ikke at give plads – og unuanceret i den grad fra mediernes side!

LÆS OGSÅ:
"2020" ... med egne ord

Vi fik den regering jeg ønskede, dog med forkerte støtter. Endnu engang skal vi trækkes ned i sølet af et grotesk støtteparti istedet for at se til venstre, hvor humanismen venter på os i form af en dame med en håndtaske. Når ikke vi fik lov af vælgerne, så må Konservative selv kigge den vej – det kræver ikke vælgernes mandat at se til venstre, det kræver kun mandsmod og vilje… og det er den der hidtil har manglet.

Tidligere artikelKonservativt håb fra Thailand: Giv godt valg til Radikale! Her et godt råd til tvivlerne…
Næste artikelLykketoft ind, spindoktorer ud!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here