En far og hans søn er på vej op af Danmarks højeste klatrevæg under tag. Klatrevæggen er bygget, så den forestiller en stor klippevæg med udhæng og et isbjerg på den ene side og en gletcher på den anden side, hvor gletcheren løber ned ad siden på klippen og smelter ud i det blå hav.

De er kun nået to meter op, men det virker ligeså udfordrende for den lille purk, som det gør for de to unge fyre, der kan røre taget 20 meter længere oppe. Derfra har man udsigt ned til en stor gruppe mennesker, der knokler på maskiner, cykler og løbebånd for at smide de sidste overflødige kilo og holde kroppen i form. Måske fordi de senere skal ned på det store gulv, til en omgang badminton, springgymnastik, zumba eller basketball. Uanset om du hænger på klatrevæggen, spiller badminton eller er på løbebåndet, har du udsigt til alle de andre. Og til den grønne café, hvor man for alvor kan opleve, hvordan sund mad kan smage.
Ovenpå sidder 350 mennesker klar til at høre næste foredrag på den konference, der har lejet sig ind i DGI-HUSET – for det er nemlig der vi er: DGI-HUSET i Nordkraft.

DGI5DGI-HUSET er ikke alene et fitnesscenter. Det er et mødested. Hver dag besøges huset af rigtig mange aalborgensere, der samles omkring træning, sund mad og socialt samvær. DGI-HUSET er en integreret del af Nordkraft – et hus hvor kunst, uddannelse, gastronomi, design, teater, musik, fysik og socialt samvær smelter sammen og bliver til en stærkt vanedannende kultur. På samme måde er DGI-HUSET tænkt som synergiernes holdeplads. Et hus, hvor alle tænkelige sundhedsfremmende og sportslige aktiviteter finder sted. Hvor man kan være sammen, selvom man laver noget hver for sig. Hvor man kan komme dagligt og føle sig hjemme, eller komme med mellemrum, uden at føle sig fremmed.

LÆS OGSÅ:
Venter du nogen - eller noget?

DGI-HUSET har en erklæret ambition om at være Nordjyllands spydspids indenfor idræt og motion – og den fokus vil uden tvivl få stor betydning for byens udvikling. ”Alle ved, at det er væsentligt, at vi er fysisk aktive. Jo mere man sidder i sofaen, jo mindre energi har man – og for børn og unge handler det jo om noget meget mere væsentligt, nemlig læring. Motorisk udfoldelse og udvikling er essentielt for deres evne til indlæring, og på den måde er det afgørende og vigtigt for byen og landsdelen, at vi har et hus og en politik der bakker op omkring sport, sundhed og bevægelse”, siger Carina Lind Husum, der er daglig leder af DGI-HUSET.

 

AALBORGENSERNES TUMLEPLADS

DGI4Det 5000 kvm store idrætsanlæg er indrettet så det dækker ethvert behov for fysisk udfoldelse. Ønsker du at styrke- og konditionstræne kan du benytte det moderne og veludstyrede fitness område. Skal du udfordres på andet end fysikken findes Danmarks højeste klatrevæg i huset – og er du en del af en familie, der prioriterer bevægelse og motoriske udfoldelser, vil du elske at melde dig til ’Familietons’, hvor børn og voksne i samspil udfolder sig i tumleland, hvor løb, hop, spring, sving, kravle, krybe, trille og tumleri er på dagsordenen. Der er hold for nybagte mødre, teenagere, den lidt ældre generation – og alle derimellem.

LÆS OGSÅ:
Gi' Jimmy et blowjob

Mange borgere har endnu ikke fået øjnene op for de muligheder, der gemmer sig indenfor. Alle ved, at DGI er en paraplyorganisation, der dækker over idrættens mange muligheder – men der er stadig mange der tror, at DGI-HUSET i Nordkraft er en slags kontorlokaler, hvor DGIs ansatte holder til, med deres kurser og administration. Et enkelt besøg i huset vidner dog om det modsatte – og man behøver ikke møde omklædt på og være klar til at svede. Man kan sætte sig i caféen og få et overblik. Blive inspireret. Få lyst til mere. Og lyst til at komme i gang. DGI-HUSET er skabt for borgerne. Det er en tumleplads, hvor vi kan udfordre os selv, vores kroppe – og hinanden. Husets 60 instruktører er veluddannende, og udbuddet af hold vidner om stor faglig kompetence og bredde.

 

DGI-HUSET ER OGSÅ ET MØDESTED

DGI6Der er altid mennesker i DGI-HUSET. Dem der står tidligt op for at træne inden de skal på job, dem der nyder en sund og velsmagende frokost i DGI-HUSETs Grønne Café, familierne der bruger huset om eftermiddagen til leg og sjov – og de unge og ældre, der alle prioriterer, at holde kroppen sund.

Huset bliver hurtig en del af din hverdag – og de mange muligheder for at veksle mellem leg, træning, hold og spil og 60 professionelle og imødekommende instruktører betyder, at de allerfleste meget hurtigt finder sig til rette i huset. Og så får man også Nordkrafts andre aktiviteter ind på livet. Måske går du i Biffen efter endt træning, nyder en koncert på Skråen, ser på lækkert design i shoppen eller seværdig kunst i Kedelhallen. ”DGI-HUSET er ikke bare et sted man træner, der har også et meget stort socialt aspekt, netop fordi vi er en del af et stærkt samspil i Nordkraft,” siger Carina Lind Husum. ”Det er nærlæggende at man vælger at spise en frokost sammen i Den Grønne Café eller på anden vis benytte sig af husets tilbud i forbindelse med en aktivitet hos os, og på den måde kan man, hvis man ønsker det, få nogle sociale relationer ud af besøget,” fortæller hun.

LÆS OGSÅ:
De skjulte ofre

 

CLIP´N´FIT – MOTION PÅ KLIPPEKORT

DGI2
DGI3
DGI-HUSETs i Nordkrafts særlige Clip’n’Fit-ordning er en klippekortsordning, hvor du kun betaler, når du træner. Clip’n’Fit er attraktiv for dig, der ønsker at være fysisk aktiv uden at binde dig til et medlemskab der, hvis det skal kunne betale sig, kræver at du træner minimum to gange om ugen. Med Clip’n’Fit køber du et antal virtuelle klip til DGI-HUSETs faciliteter og tilbuddet har været en enorm succes for DGI-HUSET, der oplever en mangfoldighed som aldrig før. Den uforpligtende tilknytning betyder, at flere har lyst og mulighed for at prøve kræfter med piloxing, spinning, familietons, kidfit, badminton, klatring, yoga eller et af husets andre hold.

Klippekortet giver dig mulighed for at træne pilates med veninden den ene dag, tumle med børnene den anden, låne et klip til din mand og hans kammerat – og overtale din mor til en omgang badminton i weekenden.

Læs mere om DGI-HUSET og Clip’n’Fit ordningen på www.dgihusetnordkraft.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here