Bertel Haarder ønsker en strengere folkeskole, mere diciplin og indførsel af eftersidninger mv. Måske skulle man forsøge at spørge HVORFOR der ikke er diciplin? Er det bare de unge der er fuck’d up, eller kunne det være at undervisningen ikke er spændende nok? Død kedelig? Utidssvarende??

Hvis man byder de unge en læsebog fra 70’erne og en nedslidt skolestol, og de både skal skrive med højre hånd og holde sig for næsen med venstre hånd, fordi stanken af mug fra klasseværelsets hjørner er for stærk, så KUNNE det jo påvirke respekten for skolevæsnet og undervisningen? Byder man dem lort, får man lort tilbage.

Min netop afdøde far Poul Erik Søe kæmpede mod eftersidningerne. Jeg husker at min lillesøster fik en eftersidning på Nørre Nebel folkeskole. Han nægtede at skrive under i hendes kontaktbog på, at de måtte lade hende sidde efter. Ordene far sagde har brændt sig ind i mit sind:

“I SKULLE LAVE EN SKOLE, HVOR DET VAR EN STRAF AT BLIVE SENDT HJEM FØR TID” (citat Poul Erik Søe).

Med andre ord, skal det ikke være en straf at få lov at blive en time – men en belønning. “Tænk, de lod mig blive en time mere på min elskede skole…”

LÆS OGSÅ:
SPECIALKLASSEN: DET SMITTER FØRST KL 22

Er det en straf at blive i skolen har vi et lorte-skolevæsen…

/Søe

Tidligere artikelIslam eller kristendom!???
Næste artikelFangede de unge

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here