Martin Simonsen er 35 år og tidligere forsanger i bandet Flügelbinder, der huserede i Aalborgs musikmiljø i slutningen af 90’erne – og vandt Band Battle i 2000. I dag er Martin solomusiker – og så er han erklæret sundbynit, som blandt andet mærkes i kunstnernavnet “Martin fra Nørresundby”. Hans tekster tager udgangspunkt i hans opvækst i Nørresundby og hans store tilknytning til byen. Du kan af og til opleve Martin Simonsen på byens spille-steder, med koncerter der bærer præg af både fortælletrang og oprigtig kærlighed til musikken.

Tekst og foto: Simon Wedege

Favoritplade

Hvis jeg skulle rejse mig op og finde en plade, som er den eneste du må høre eller tage med på en øde ø, så er det albummet “Du & Jeg Döden” med Kent. Det er simpelthen fordi der er en af de bedste sange, som nogensinde er skrevet, derpå: “Mannen i den vita hatten (16 år senare)”.

Mit kæreste eje

Det er helt sikkert min iPad. Den har jeg sparet op til længe. Hvis man ser bort fra min familie, så er det klart mit aller kæreste eje. Jeg kunne jo også sige guiteren, men jeg kan jo også lave musik på iPad’en. Og så kan man ikke spille Angry Birds på guitaren.

Hvad alle bør eje

Det må være mit verdenskort. Hvis du vidste hvor mange gode snakke der kommer ud af sådan et kort. Man får en forståelse af hvor i verden tingene er henne, så det mener jeg bør hænge i ethvert hjem.

LÆS OGSÅ:
EN FESTDAG MED FREDERIK

Hvad jeg læser for tiden

Jeg læser digte af Kasper Anthoni, fordi det er meget op af det jeg selv skriver. Så tager jeg bogen frem og læser et digt eller to en gang imellem. Og så læser jeg lokalhistorie om Nørresundby.

Mit seneste køb

Et sæt strenge til min guitar. Det har man jo altid brug for når man spiller.

Den bedste gave

Det er de hjemmelavede gaver fra mine børn. Det er fedt fordi de heldigvis ikke har den med, at det skal koste noget eller “vi er kede af at vi ikke har købt noget til 8.000 kr”. Det er bare noget hjemmelavet og derfor er det de fedeste gaver man nogensinde kan få.

[gdl_gallery title=”spot-on-martin-simonsen” width=”IMAGE_SRC” height=”IMAGE_HEIGHT” ]

Tidligere artikelPeter Møller Madsen: En kultur-katalysator
Næste artikelBenny Berdino: CIRKUS FOR MILLIONER

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here