Med de nye regler kunne byens butikker vælge at have åbent i samme tidsrum som internettet: døgnet rundt. Det har absolut givet endnu mere tid til gode oplevelser i Aalborg City, og byens butikker har i den grad grebet mulighederne. Vi har nu lang lørdag hver eneste lørdag. En dag, hvor du langsomt og fredsommeligt kan gå ned gennem byens smukke strøg, opleve og opdage nye steder, eller få et gensyn med butikker, man ikke besøger i travlheden på en hverdag efter arbejde. Vi mærker tydeligt, at kunderne nyder vores lørdage – og vi gør alt for, at vi lever op til vores grundtanke om, at det skal være en oplevelse at handle ind. Hvis ikke det var en oplevelse, hvis ikke vi lavede en hyggelig stemning i gaderne – og hvis ikke butikkerne havde en service udover det sædvanelige – hvorfor skulle folk så flytte sig fra internettets muligheder.

Hvis shopping ikke er hyggeligt og dejligt, så kunne posten da ligesågodt bare kaste varerne direkte ind i entreen. Den service, vi er berømte for, slår med flere længder oplevelsen ved at klikke med en mus. En shoppetur ude i virkeligheden byder på dufte, stemninger, følelser og først og fremmest fagfolk. Og det er sidstnævnte vi arbejder på at bevare i detailhandlen.

LÆS OGSÅ:
BIBIs BOLIG #3 - borddækning og pynt til konfirmation og bryllup

Bare fordi mulighederne er der, for at have åbent i døgndrift, betyder det ikke, at man behøver at gribe dem.
I Aalborg City satser vi på at lægge alle kræfter ind i at skabe en fantastisk lang lørdag – og i den grad være til stede i hverdagene. Til gengæld synes jeg at man skal holde fri om søndagen, sammen med Aalborgenserne. Det er ikke en holdning jeg har, fordi jeg synes verden var bedre i gamle dage, fordi jeg ikke vil følge med udviklingen eller generelt ikke følger med. Det er en holdning jeg har, fordi jeg også på sigt mener, at det styrker detailhandlen at holde søndagen fri. En god handel kræver erfarne, faglærte folk bag kassen. Ansatte, der brænder for det de sælger – og dermed har stor viden indenfor den branche, de har valgt at drive forretning indenfor. Hvis små og store butikker åbner søndage, bliver man nødt til at spare på de dyre erfarne medarbejdere, og ofte overlade butikken til ufaglærte. De er absolut dygtige folk, som i den grad fortjener ros – men de bliver altså kun dygtige, ved at stå i butik med de erfarne og dermed lære af dem, der kan.

Jeg ved godt, at sporene er lagt ud til en virkelighed, hvor vi måske kan købe sko om natten eller shoppe tøj indtil midnat alle dage. Men i Aalborg City sætter vi en ære i ikke altid at køre på de samme spor som andre. Gør vi det, kommer vi aldrig foran. Det kræver et skiftespor at overhale. Vi skal gå egne veje, og ikke træde i fodsporet på alt det, som udviklingen konstant byder på. Noget udvikling kan nemlig betyde afvikling. Ikke nødvendigvis afvikling af butikker, men af det dygtigste personale, der jo ikke kan bo og sove bag kassen, men indimellem må hjem til familien. Det bruger mange så søndagen på i Aalborg City. Den dag er en kærkommen opstopper efter en fantastisk lang lørdag og inden mandagen byder på nye oplevelser i City. Og der ses vi!

LÆS OGSÅ:
Google får stor konkurrence på nettet

Flemming Thingbak, Aalborg City.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here