Når Sir Cliff Richard tager en dame i sine arme, og på samme tid lader sin legendariske stemme og nogle aldeles velkendte toner smyge sig omkring hende – på akkurat samme måde som solen gjorde det – i formiddags, i byparken ’De Syngende Træer’, så holder alle andre vejret et øjeblik.

Cliff Richard, verdensstjernen med så legendariske hits som ’Mistletoe & Wine’, ’Living Doll’, ’Congratulations’ og ’Summerholiday’ , var fløjet til Aalborg onsdag formiddag, for at indvie den park Ernst Trillingsgaard, Aalborg Kongres og Kultur Center, for mere end 25 år siden tog initiativ til:  ’De Syngende Træer’. Parkområdet, der er en del af Kildeparken, består af 76 træer, heraf 46 med musik, alle plantet af store nationale og internationale stjerner, der gennem årene har besøgt Aalborg Kongres og Kultur Center. De 46 træer har hver deres højtaler installeret, og besøgende i parken har således mulighed for at afspille en af de pågældendes kunstneres hits ved de enkelte træer.

Cliff Richard ankom punktligt til Aalborg Kongres og Kultur Center, blev modtaget af Trillingsgaard og ledsaget til parken hvor Aalborg Postorkester saluterede ham med deres version af ’Congratulations’. I parken ventede pressen. Og pigerne. Fans i hobetal var mødt op for at hylde den 72-årige verdensstjerne.

Sir Cliff Richard var veloplagt og efter en velkomsttale, hvor Ernst Trillingsgaard mindedes den dag for 25 år siden, da Cliff Richard, som den allerførste nogensinde, plantede et træ, og i øvrigt komplimenterede hans årelange engagement i natur og miljø, greb Cliff Richard spaden og fik plantet det store smukke træ, der måske om mange hundrede år stadig vil stå i parken som vidnesbyrd om onsdag d. 6. juni og en af verdens største kunstnere. Efterfølgende trykkede Cliff Richard på knappen – og det virkede. ’Congratulations’ strømmede ud over parken – og ud af den mikrofon Cliff Richard bad om at få tændt, så han kunne synge med. Det initiativ blev modtaget med både klapsalver og fællessang. Helt særlig blev oplevelsen for Åse Nielsen. Det var hende Cliff Richard bød op til dans og det var ikke med hendes gode vilje, at hun måtte give slip igen.

LÆS OGSÅ:
DET VAR KONGE!

”Jeg har været fan i 45 år og han er simpelthen bare fantastisk, siger Åse Nielsen. Det er første gang jeg rører ved ham, men jeg har engang fået fat i hans bukseben til en koncert i Aalborghallen. Nu dansede jeg med ham. Fantastisk. Desværre måtte jeg slippe igen. Det var jeg jo nød til.”

Åse har selskab af to veninder. Den ene har et par af Cliff Richards solbriller derhjemme. I en ramme. Og dem er der ingen der må røre ved. Hun fik fat i dem til en koncert i England. ”Jeg hørte ham første gang i oktober for snart 25 år siden – og jeg var solgt! Jeg har været til alle koncerter med ham i Danmark og et par stykke i England. Han er simpelthen så fantastisk,” siger Britta Peitersen.

Ernst Trillingsgaard inviterede efter indvielsen af parken på frokost i restaurant Papegøjehaven og lige over middag returnerede Cliff Richard til lufthavnen igen. At han overhovedet var her, skyldes en af Aalborgs flittigste kulturpersonligheder. Ernst Trillingsgaard gør god reklame for sin forretning, men han gør altså mere end det. Når man står der i Kildeparken en formiddag i juni og betragter en verdensstjerne plante et træ og komplimentere omgivelserne, så må man også elske det faktum, at det lader sig gøre. I Aalborg.

LÆS OGSÅ:
Fatamorgana

Hermed en opfordring til at besøge parken og nyde musikken. Både indenfor og udenfor.

— Tekst: Pia Møller Søe — Fotos: Simon Wedege —

Indgangen til parken ’De Syngende Træer’ markeres af et kunstværk rejst med 8 høje søjler, lavet af cortinstål, der med tiden får en rustrød farve. Kunstværket er lavet af de to kunstnere Thorvald Odgaard og Bruno Kjær. 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here