Det er helt naturligt, at du ønsker, at dine forældre ikke bliver hverken gamle eller syge, men det er desværre svært at gardere sig mod. Du kan ikke desto mindre gøre noget aktivt for, at dine forældre får den bedste tilværelse som pensionister.

 

Tag ansvar, men glem ikke dig selv

 

6 ud af 10 danskere med plejekrævende forældre får stress, viser en tidligere undersøgelse. Det er blot med til at understrege vigtigheden af, at du ikke glemmer dig selv, selvom du ønsker at tage ansvar og være der for dine forældre.

 

Du skal ikke sige dit job op eller nedprioritere din egen familie, blot fordi dine forældre er blevet gamle. Der er heldigvis mulighed for at få hjælp fra det offentlige, hvorfor du som søn eller datter ikke er nødsaget til at sætte dit eget liv på pause.

 

Handl på dine forældres vegne (fuldmagt)

 

Du kan – ved hjælp af en fuldmagt – handle på dine forældres vegne. Det er værd at overveje, hvis dine forældre er tilbøjelige til at træffe ugennemtænkte beslutninger som konsekvens af demens e.l.

 

Hvis dine forældre er med på idéen, vil der være mulighed for at udstede en fuldmagt, så du kan foretage handlinger på vegne af dine forældre. Du kan f.eks. købe og sælge fast ejendom, optage lån og meget mere. Der er mange forskellige situationer, hvor det vil give mening at disponere en fuldmagt, hvilket du kan blive klogere på ved at klikke her.

LÆS OGSÅ:
Google får stor konkurrence på nettet

 

Prioritér socialt samvær med dine forældre

 

Selvom dine forældre er blevet gamle og svage, så er det ikke ensbetydende med, at deres behov for at være sociale er blevet mindre. Du har med al sandsynlighed en travl hverdag, men du bør alligevel forsøge at finde tid til socialt samvær med dine forældre.

 

Du kan invitere dine forældre til aftensmad, invitere dem med i biografen eller noget helt tredje. Det vigtigste er, at du bruger tid med dine forældre og viser dem, at du holder af dem. Dine forældre lever ikke evigt, så husk at give dem opmærksomhed og kærlighed.

 

Pak dine frustrationer og irritationer væk

 

Dine forældre husker måske ikke så godt, som de gjorde engang, hvilket er helt naturligt, når man bliver gammel. Det skal du acceptere i stedet for at lade dig frustrere og irritere. Det er generelt vigtigt, at du respekterer, at dine forældre er blevet ældre og ikke har en lige så god hukommelse som tidligere. Det fører sjældent til noget positivt at bebrejde sine forældre, så hvorfor ikke se positivt på tingene?

Tidligere artikelHold dig sund og aktiv med fodbold
Næste artikelTag på afkoblingsferie med hele familien

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here