For familiens mindste er dage som halloween og fastelavn årstidens højdepunkter. De får lov at være i centrum, de får lov at klæde sig ud i spændende, sjove og farlige udklædninger, og der vil være masser af slik og masser venner omkring dem. Det er altså forståeligt, at de glæder sig.

 

Chancerne for at de glæder sig mere end forældrene gør, er da også ganske store. Dermed er det ikke sagt, at man ikke som forældre har lyst til at gøre dagen til noget særligt. Men hvad kan man gøre ud over at anskaffe slik, udsmykning og kostumer til de små? Det ser vi nærmere på her.

 

Når mor eller far også klæder sig ud

For børn er det ofte meget sjovt, når mor eller far viser engagement og lyst til at gide det, som barnet elsker. Det er ikke for sjov, at mor eller far skal med ud og kigge ridning, stå på sidelinjen til fodboldkampen eller engagere sig i klaverspillet. Men har du tænkt på at gøre det samme, eksempelvis på en halloween aften?

 

For selvom det med garanti er ude af din komfort-zone, så giv det alligevel et skud. Forestil dig blot hvor hyggeligt det kunne være, hvis du engagerede dig nok i den farlige aften, og eksempelvis fandt et far-datter kostume eller lignende. Dit barn vil elske det!

LÆS OGSÅ:
3 gode grunde til at bo i bofællesskab

 

Er du med på idéen, så kan du nemt finde et voksenkostume, som ikke trækker opmærksomhed, men som stadig gør aftenen endnu mere fantastisk for dit barn. Se mere på denne hjemmeside og anskaf dig et kostume.

 

Sov i telt om natten

En anden mulighed til de lidt ældre børn kunne være at slå et telt op i haven, hvis de havde lyst til en smule mere (u)hygge. Forestil dig blot en blæsende efterårsaften og nat, mens teltdugen blafrer og træerne larmer. Mon ikke det ville fungere som en perfekt afslutning på en spændende dag?

 

Hvis dit barn er klar på det, så kan I sammen vurdere, om der skal venner på besøg, så de alle kan sove sammen. Er de ikke helt klar på det, så foreslå eventuelt at du også selv kan sove derude. Du kan desuden besøge www.campngnetshop.dk for et bredt udvalg, hvis du ikke lige har passende telt til rådighed.

 

Bag en rigtig halloween-kage

En sidste måde at gøre halloween (eller fastelavn) endnu bedre på, er ved at bage en fantasifuld, ulækker eller skræmmende kage, som børnene med garanti vil elske. Det smarte er nemlig, at du kan kombinere et fedt motiv med et spændende udseende, og samtidig trække lidt opmærksomhed væk fra alt det slik, som de ellers ville spise. Desuden kan en kage jo også altid gøres lidt mindre usund, hvilket kunne være en fordel på en slikfuld dag.

LÆS OGSÅ:
Et rent iværksætter-eventyr

 

Hvordan du skal gribe et sådant projekt an er et godt spørgsmål. Heldigvis så findes der massere af både engelske og danske vejledninger og videoer på nettet, hvor det hele forklares. Du kan eksempelvis søge ”scary cake” på YouTube, eller ”halloween-kager” på Google.

Tidligere artikelKaffe og vin kan faktisk være sundt for din krop
Næste artikelGør din terrasse sommerklar

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here