Sådan får du mere ud af din pension

Advertorial:
Hvad ville du sige, hvis du fik at vide, at du kan booste din pension med flere hundrede tusinde kroner, uden at du faktisk behøver at indbetale flere penge?

Det lyder måske for godt til at være sandt, men sandheden er, at danskerne i dag ofte er overforsikrede, og det koster borgerne rigtig mange penge. Valgte man i stedet at flytte de penge, så ville man kunne for bare 1.500 kr. om året booste sin pension med 126.800 kr.

Det er pensionskassen Danica, der har lavet et regnestykke baseret på 73.830 af deres kunder, som har foretaget et pensionstjek. De 73.830 kunne samlet øge deres pensionsopsparing med ca. 900 millioner kr. hvis de stoppede deres overforsikring ved tab af erhvervsevne eller dødsfaldsdækning

”Hvordan man skal være dækket, ændrer sig i løbet af livet, i takt med at man får børn, flytter mv. En nyetableret familie med relativ stor boliggæld og små børn har brug for mere tryghed for indkomsten, end en familie med stor opsparing og børn, der mere eller mindre er fløjet fra reden,« siger seniorøkonom i Danica,” lyder det fra Mads Moberg Reumert der er seniorøkonom i Danica.

Mens der ville kunne hentes yderligere 900 millioner kr. i pensionsopsparing hos Danicas kunder, så går den samlede danske befolkning glip af 4.04 milliarder kr.

LÆS OGSÅ:
Ultimativ forkælelse for kvinden i dit liv

Lejlighedskøb kan konkurrere med pensionsopsparingen

Er du en af de få danskere der ikke er overforsikret, så er der også en anden mulighed for at få flere penge til sin pensionsopsparing. Det er ved at foretage et lejlighedskøb, hvor man benytter sig af den smarte forældrekøbsfinte.

Tal viser nemlig, at med de stigende priser på boliger i Danmark, så vil det bedre kunne betale sig at investere i en lejlighed i stedet for at putte pengene på sin pensionsopsparing. Man kan således vælge at investere i en lejlighed som supplement eller benytte den som et alternativ til pensionsopsparingen.

”En investeringslejlighed kan være et udmærket alternativ eller supplement til en pensionsopsparing. Det er klart, at man løber en risiko for prisudsving, men jo længere tidshorisont, man har, desto mindre bliver risikoen”, lyder det fra Christian Bækmark, der er indehaver af PrivatRivision.

Christian Bækmark har lavet et regnestykke, hvor han ville se, hvad det ville give hvis man havde 500.000 kr. stående i en 12-årig periode på sin pensionsopsparing, og hvordan det ville se ud, hvis man i stedet investerede dem i en lejlighed.

Resultatet viste sig, at de 500.000 kr. ville have forvandlet sig til 900.000 kr. på pensionsopsparingen, mens de i stedet ville have forvandlet sig til 1.4 millioner kr. hvis man investerede i en ny toværelses-lejlighed.

LÆS OGSÅ:
BIBIs BOLIG #3 - borddækning og pynt til konfirmation og bryllup

De 1.4 millioner vil der skulle betales 280.000 kr. i skat af, medmindre man benytter sig af forældrekøbsfinten. Her sælger man sin nuværende bolig og flytter for en kort stund ind i lejligheden. På denne måde slipper man for skatten, og man har givet sig selv yderligere 500.000 kr. i opsparingen.

Drømmer du din egen lejlighed, men mangler du de sidste penge til udbetalingen, så læs mere her om mulighederne for et lån.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here