– Anne stod på toget lige syd for Aalborg. Det virker ikke som om hun har det så godt. Hun sidder lidt og bøvser. Det er fordi hun var i byen igår, fortæller hun da hendes mobil ringer. “Det var såååårh fucking vildt”, ved vi andre også nu. Selvom vi havde gættet det alene ved at se på hendes røde øjne. “Betina gik hjem med ham, hun er bare en bitch” lader hun vogn 21 vide. Vi er stiltiende ret enige. 

– Den er værre med Louise, der for lidt siden talte med sin veninde, der har et eller andet eksem som lægen skal tjekke. Louise mener det kan være katte hun ikke kan tåle, for det lider Louise selv af. Vi rykker lidt væk fra hende, i fald det ikke er katte.

– En kvinde der ikke giver navn, når telefonen ringer, men ser meget travl ud, arbejder med DR og taler lidt højt når hun siger det. “Jeg har fortalt værterne at vi ikke gider den debat om udkant, så det dropper vi”. Hun lyder vigtig. Det er klart hende, der får hjulene til at dreje i Danmark. Altså ikke i udkanten, men ellers. Hendes madpakke er pakket ind i sølvpapir. Leverpostej på rugbrød. Spelt, formoder vi andre. Hun har en perlekæde med store ravstykker. Ikke at det direkte hænger sammen med spelt, men det gør det.

LÆS OGSÅ:
Ole Stephensen - mindeord

– Overfor mig sidder en overvægtig dame. Jeg går ikke op i vægt, med mindre vi, som her, skal dele fodpladsen under bordet. Hun har ikke sagt noget siden Randers. Hun læser Ældre Sagens blad. Det er ellers ingen sag at blive ældre. Hun har hund. En golden retriever tror jeg. Hun har ikke sagt det, men hun har hundens hår overalt på sin trøje. Det kan også være mandens hår, men så ser han sjov ud.

– Jacob lige bagved vil gerne have undersøgt sin slutseddel på et bilkøb og melder sig ind i en eller anden forening for at få dem til det. Han læser lige dankortnumrene op mens vi lytter med. Det er en renault Clio fra 2013. Vi overvejer alle om det er et godt køb. Han er bange for at blive snydt. Vi er så spændte på hvordan det ender.

– Jeg har skullet tisse siden Århus. Der sidder en mand og sover ved siden af mig. Synes bare det er synd at vække ham. Han lugter af den sved man kender fra folk, der virkelig har knoklet. Jeg forestiller mig, at han har bygget motorveje hele natten. Eller noget andet nyttigt. Alternativt sveder han, fordi det er HAM Betina gik hjem med. Den bitch.

LÆS OGSÅ:
SPECIALKLASSEN: DET SMITTER FØRST KL 22

Ved nærmere eftertanke synes jeg ikke vi skal lukke hullerne i mobildækningen, som Venstre vil. Måske nærmere indføre dem på hele strækningen. Det stemmer jeg på. 

Det gør hende den overvægtige også. Hun har lagt Ældre sagen på bordet og tager sig en lur, men vækkes af Jacob, der lige har oplyst sit personnummer til foreningen. De sidste fire cifre er – selv hver for sig – betydeligt højere end hans IQ. Tror en Clio passer fint. 

/Søe – www.jeppe.dk

–//–

Hurtig opdatering:

ODENSE viste sig at være redningen. Manden med sved er vågnet og jeg har tisset. Den overvægtige ældre sag overfor opgav søvn og lavede en total målgruppeforvirring, da hun trak sin iPhone6 frem. Jeg var glædeligt overrasket indtil hun åbnede wordfeud. Så er vi der igen.

Jacob er her endnu. Han købte bilen. Det blev vi alle glade for. Lige indtil han så, desværre, er ved at ringe rundt og fortælle om sit køb til alle. Kan godt forstå hans glæde, han slipper jo fremover for at møde folk som ham selv i toget.

Som højskoledreng ELSKER jeg jo at møde folk og snakke med dem. Det var det skønne ved toget i gamle dage. I rygerkupeen. Men alle har øretelefoner på. De fleste kan man høre alligevel. Bassen pumper. Mens vi passerer Fyn.

LÆS OGSÅ:
Biltur 2018: Del 7. KLIMAFLYGTNING, STEWARDESSER, BROK OG TYNDSKID.

Min telefon siger, at der er 71 enheder i nærheden med Bluetooth tændt. Overvejer at sende et nøgenbillede af mig selv. De bør kende mig ligeså nært som jeg kender dem.

Er der dækning under storebælt?

(Del gerne)

Tidligere artikelSamværet med ligesindede er styrken!
Næste artikelHYLDEST TIL VORES HOVEDSTAD

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here