Efter stor succes med udsolgte sale, forrygende anmeldelser og massevis af latter fra publikum i Glassalen bliver forestillingen Rytteriet – Live i Tivoli nu genopsat i 2019. Med på holdet er igen den folkekære skuespiller Bodil Jørgensen, hvis medvirken på livescenen har høstet store roser fra anmelderne. Trioen akkompagneres af Rytteriets eget husorkester. Showet er skabt til Tivoli i anledning af Havens 175-års jubilæum, men nu får hele holdet altså muligheden for at fejre Tivolis fødselsdag igen i 2019. Genopsætningen har premiere onsdag den 27. marts 2019 i Glassalen i Tivoli.

 

Se eller gense Poul og Fritz, Erik og Else, Stripper Jens og mange andre

Efter en bragende succes i foråret 2018, hvor Rytteriet spillede for totalt udsolgte sale i Glassalen, er den komiske trio med Bodil Jørgensen, Martin Buch og Rasmus Botoft nu tilbage med 25 forestillinger med Rytteriet – Live i Tivoli fra d. 27. marts til d. 27. april i Glassalen.

Rytteriet har opbygget en stor fanskare med deres underholdende personunivers med skæve eksistenser og pudsige typer. Glæd dig til et festligt gensyn med de elskede Rytteri-karakterer som Erik og Else, Snobberne, Stripper-Jens, Tulle, Gumbas-manden og Præsten samt en masse overraskelser.

Showet bliver akkompagneret af Rytteriets eget husorkester med rocksanger Bjørn Fjærstad, trommeslager Mads Andersen, pianist og filmkomponist Asger Baden samt kapelmester og komponist Henrik Balling.

LÆS OGSÅ:
Det han siger er man selv...

 

Billetterne til forestillingen er sat til salg. Billetten gælder både til forestillingen og som entrebillet til Tivoli på dagen.

 

Om Rytteriet
Rasmus Botoft og Martin Buch (hovedmændene bag Rytteriet) mødtes på skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1995. De begyndte at optræde sammen i 1996 med Teater Marianne, som de lavede fem forestillinger med. Det udviklede sig siden til Dusk og Bomholt, der blev sat op af flere omgange på Café Teatret og som i 2005 blev til radioprogrammet ’10 i syv’ på P3, hvor de blandt andet i deres sommerbrevkasse gav gode råd om børneopdragelse anno 1950. I 2008 rykkede Dusk og Bomholt fra P3 til P2 og siden til P1. Grunden blev lagt til et bredt spektrum af nye karakterer og Dusk og Bomholt blev til Rytteriet. I 2010 blev det til en tv-serie, der blev vist på DR2, og siden to live-shows som blev sat op på Bellevue Teatret og i Aarhus Musikhus.

Fra d. 27. marts vil Rytteriet atter indtage Glassalen i Tivoli med deres succesforestilling Rytteriet – Live i Tivoli, som spiller indtil d. 27. april i år.

 

Martin Buch

Martin Buch er den ene af de to hovedmænd bag Rytteriet. Han dimitterede fra Aarhus Teaters Skuespillerskole i 1996 og har siden spillet med i et hav af teaterforestillinger på et stort antal teatre over hele Danmark. Fra små teatre som Café Teatret, Mammut Teatret og til Aarhus Teater, Folketeatret og det Kgl. Teater. På det Kgl. Teater medvirkede Martin Buch blandt andet i Darwins Testamente, Den Kaukasiske Kridtcirkel og Et Vintereventyr. Derudover er det blevet til en perlerække af både roller på tv og film. Martin har bl.a. medvirket i julekalenderen Julemandens Datter og Mikkel og Guldkortet samt i Limbo, Badehotellet og Bankerot. Det er også blevet til en lang række roller i en bred vifte af danske film. Her kan nævnes Bornholms Stemme, Fukssvansen, Hævnen, Dirch, Tordenskjold, Kold og senest som Adam i filmen Swinger fra 2016. Martin Buch har flere gange været nomineret til både Bodil og Robert statuetter og modtog i 2014, sammen med Rasmus Botoft, en Robert for Årets korte Tv-serie med Rytteriet. Derudover spillede Martin hovedrollen i kortfilmen Der er en yndig mand, som vandt en Oscar for Bedste kortfilm i 2002.

 

Rasmus Botoft

Rasmus Botoft er den anden af hovedmændene bag Rytteriet. Han dimitterede fra Aarhus Teaters Skuespillerskole i 1999. På skuespilskolen mødte han Martin Buch, som han hurtigt dannede professionelt par med. Sammen startede de Teater Marianne, som lagde grunden for Dusk og Bomholt og siden Rytteriet. Rasmus Botoft har siden han blev færdig på teaterskolen medvirket i et utal af teaterforestillinger. Han begyndte sin karriere på Aarhus Teater i Guder, der blev instrueret af Christoffer Berdal og blev fra 2002 til 2008 en fast del af Det Kgl. Teaters ensemble. Her har han spillet med i alt fra Figaros Bryllup, Kabale og Kærlighed til Kirsebærhaven. Samtidig med sin teaterkarriere blev Rasmus Botoft også en kendt figur på både tv og film. Han har været med i en lang række store danske tv-serier såsom Livvagterne, Lykke, Radio Mercur, Isas Stepz, Mens vi Presser Citronen, Juleønsket, Arvingerne II og film som Flammen og Citronen, Mennesker bliver Spist, Lille Soldat, Alting bliver godt igen og Swinger. Rasmus Botoft har også skrevet manuskript til spillefilmen Gaven fra 2008. Rasmus Botoft har været nomineret flere gange til en Robert, og han modtog i 2014, sammen med Martin Buch, en Robert for Årets korte Tv-serie. I 2009 modtog han også med Rytteriet Radiodays prisen for bedste radiosatire.

 

Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen læste først engelsk litteratur på Aarhus Universitet og begyndte derfor forholdsvis sent på Statens Teaterskole. Hun afsluttede uddannelsen som 29-årig i 1990. Siden har hun spillet et hav af teaterroller, bl.a. på Jomfru Ane Teatret og på Det Kgl. Teater. Publikum har kunnet nyde godt af Bodils skæve og til tider fandenivoldske humor i Glassalen i Tivolirevyen. Hun har medvirket i Dekalog på Betty Nansen Teatret og på Republique i monologen Apokalypsen. Bodil blev i 1999 tildelt både en Robert- og en Bodil-pris for hovedrollen i Lars von Triers Idioterne, der blev hendes folkelige gennembrud. Siden har hun medvirket i mere end 30 film, bl.a. Hvidsten Gruppen (2012), All Inclusive (2014) og Mænd & høns (2015). Bodil Jørgensen er også kendt for sine tv-roller i bl.a. Badehotellet og Rytteriet som hun har været en del af lige fra begyndelsen. Hun er blevet tildelt en Robert for sin medvirken i Rytteriets Jul.

 

Rytteriets Husorkester

Orkesteret er ledet af kapelmester og komponist Henrik Balling (medlem af bandet Gangway). Derudover er der forsanger Bjørn Fjæstad (forsanger i bandet Baal og solist), trommeslager Mads Andersen og pianist og filmkomponist Asger Baden. Husorkesteret har også været med i de tidligere shows på Bellevue Teatret.

 

LÆS OGSÅ:
Wanna dance?

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here