Pressen er efterhånden et katolsk samfund i samfundet, hvor ofrene på forsiden er skyldige, til de selv har bevist det modsatte – hvor man internt ophøjer sig selv og hinanden til helgener – hvor man ikke går meget op i sine egne fejl – beskytter hinanden…
– og hvor man hver søndag lige smutter en tur i presselogen, for at få forladelse for sine synder, så man kan starte forfra mandag.

Er økonomien virkelig så presset – og kampen om danskernes gunst virkelig så slem, at man hopper over de principper, der engang var aldeles styrende for de historier der passerede redaktørens filter?

Tror I virkelig selv på, at I graver ud til et solidt fundament? Min fornemmelse er, at mange læsere, seere og lyttere istedet føler, at I graver jeres egen grav!

Journalist-leden er ligeså stor som politiker-leden. Dem, vi burde tro på, har mistet værdi. Skadeligt for den styreform vi har valgt herhjemme. Pludselig er det hele måske så værdiløst, at vi dropper mediestøtten til jer. Og så er bundlinien endnu mere rød – og etikken endnu mere død. Vi dropper næppe støtten, fordi vi mener, der ikke er brug for en stærk presse, men fordi vi ikke mener, vi får det vi betaler for.

LÆS OGSÅ:
Folkeskolen og det politiske fatamorgana

Jeg har utallige gange hørt skiftende redaktører tale om, at de “bringer de nyheder, som danskerne gerne vil ha”.
Det ved man fra undersøgelser.

Jeg tror danskerne ser, hører og læser det, fordi de ikke har andre valg. Vi vil jo faktisk gerne følge med. Vil vi ikke? Giv os nu for pokker bedre mulighed for det.

Nu tager vi lige en sommer med agurker – og lidt ferie. Helt ok.

Kunne i måske i mellemtiden lige overveje jeres stilling og vurdere om I mener, at i lever op til de mål, som i selv engang havde, da I drømte om at blive journalister og tog uddannelsen?

Og hvad med dig? Ja dig!

Du der sidder og læser dette lige nu.

Hvilke medier vil DU gerne ha. Hvad skal de blive bedre til? Hvad gør vi, så vi alle kan blive klogere – og dermed have den folkeoplysning, der skal til for at vi kan bevare demokratiet.

Svar gerne herunder.

Tidligere artikelDEN DAG LARS LØKKE IKKE HAVDE HÅNDEN FREMME….
Næste artikelNibe Festival 30. år

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here