FOLKELIGT SKAL ALT NU VÆRE…
– OGSÅ UDEN KRØLLE BØLLE

Alle på og omkring Christiansborg bør dagligt vågne og tænke:
Folkelighed er IKKE forbeholdt et par dages årlig hygge på Bornholm – men er hele grundtanken og ideen med, at være folkevalgt eller at være folkets vagthunde.

TÆNK hvis folkeligheden kunne vare ved og ikke i morgen blive afløst af de evindelige magtkampe, strategiske pludder-meldinger, håbløse tolkninger, intetsigende personangreb og andet som vi – folket – faktisk er rimelig trætte af, at vi åbenbart har valgt.

Skal vi af med politikerlede og manglende politisk interesse i befolkningen, tror jeg på, at politikerne og i særdeleshed de politiske journalister, skal lære, at der ikke kræves et telt og krøllebølle is i umiddelbar nærhed af talerstolen – men at folkelige ord og drøftelser også kan ske fra vores fornemste talerstol på Christiansborg – og de mest sete talerstole, i de danske medier.

Det kræver at politikerne tør vise enighed og uenighed, uden frygt for at pressen dagen efter råber “splittelse” om ens parti – og at journalisterne med mellemrum ser bort fra bundlinien og jagten om flest mulige seere – men istedet går efter størst mulig troværdighed. Også når det er kedeligt tv.

Først da kan folkeligheden vende tilbage.
Indtil da er folkeligheden kun tilstede i samvær med røgede sild. Og så kan det næsten være lige meget…

LÆS OGSÅ:
Folkeskolen og det politiske fatamorgana

Kom nu. Vi kan godt.
Hvis vi hjælper hinanden…

Folket er klar, tror jeg.

Er i?

Tidligere artikelFantastiske Niels Højlund er død.
Næste artikelKære NSA

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here