Pia Christensen har altid nydt sin frokost med familien. Og den duet hun og hendes far havde for vane at kaste sig ud i ved samme lejlighed. Det var ham der plantede kærligheden til musikken så dybt i hende, at den aldrig forsvandt igen.
Hun var altså sådan et barn der sang. I dag er hun 39 år og har udgivet albummet Husker du? Numrene på pladen er en hyldest til dansk musik, klassikere, evergreens med karakter af slager – for det er i den melodi Pia Christensen, i alt fald for nu, befinder sig bedst.
Måske var det altid meningen, at Pia en dag skulle sende et album på gaden, og placere sig på listen over de mest afspillede dansktop-numre, men hun har gået ad omveje op til udgivelsen. For undervejs var der nogen der skulle elskes, og børn der skulle til verden. For hun er mor. Mest.
Jeg har fået seks børn, og hver eneste af dem er ønskebørn. Jeg kunne slet ikke vente med at få dem. Mia, min ældste datter fik jeg, da jeg var 19 år og dybt forelsket i en sømand, der bare skulle være far til mit barn, siger Pia Christensen. Jeg valgte at blive mor dengang. Og valgte sangen fra i en periode, uden at det føltes forkert.
Pia Christensen var ellers på vej ind i en verden der kunne have været grundlag for en sangkarriere. Hun sang i kor, og spillede med i musicalen Annie, på Aalborg Teater. Hun gik til sangundervisning fra hun var seks år gammel, og sang i kirkekor. Hun sang. Mest af alt sang hun.
Da Pia havde født datteren Mia, gik hun i gang med en HF. Sømanden skulle videre, og Pia forelskede sig igen. I en mand med far-potentiale og de to fik sammen sønnen Jonathan. Hun sang stadig, men fokus var skiftet. Drømmene om en sangkarriere gled i baggrunden, for hun befandt sig godt der, midt i vasketøj og det der lignede begyndelsen på et familieliv.
Det er skægt, for selvom jeg altid har været ret sikker på at jeg skulle leve af at synge, og er et menneske der er god til at handle på tingene, gled det bare lidt ud da jeg blev mor. Jeg er åbenbart den fødte mor, for jeg elskede det fra første øjeblik, og ville ofre alt for det. Det kom bare aldrig til at føles som et offer, siger Pia Christensen.

LÆS OGSÅ:
Lidt af kulturen skudt igang i dag

Mest mor
Pia Christensen bliver alenemor til to. Sammen med børnene skaber hun en tilværelse der handler allermest om dem. Om aftenen, når de sover og tiden er hendes egen, skriver hun på sine sange og arkiverer dem i skrivebordskuffen med et tilfredst smil. Det er meningen, lige nu.
Årene går, Pia synger videre under bruseren og så en dag opstår der særligt sød musik, mellem hende og Lars, en selvstændigt erhvervsdrivende, der ved, at han har far-potentiale, for han har tre børn og lyst til flere.
Da Lars og jeg møder hinanden er det hæsblæsende. Vi er forelskede på den altopslugende måde, og Lars erklærer hurtigt, at vi skal have tre børn sammen. Det forslag afviste jeg ret kategorisk. Det var helt utænkeligt for mig, griner Pia.
De fik fire. Alexander, Gulliver, Seier og Tristan  – og den familie Pia drømte om.
Lars opfylder flere drømme, og det er ham der bliver igangsætter på det projekt der endte med en cd og efterfølgende en del koncerter og opmærksomhed fra pressen.
Egentligt gik jeg jo bare rundt og drømte om at synge. Jeg er en drømmer, og det kan være fint for mig, jeg behøver ikke nødvendigvis handle på tingene med det samme, fortæller Pia Christensen. Jeg har aldrig sluppet musikken, og jeg skrev masser af sange, men så mødte jeg jo Lars og så gik der børn i den igen, smiler hun.

LÆS OGSÅ:
Venter du nogen - eller noget?

Summen af sangen
Med tre små børn og to teenagere produceres der vasketøj i mængder der kan tage pusten fra enhver. Der skal købes mælk, laves mad og lektier og med jævne mellemrum vil et hus der bebos af syv mennesker, med delebørn ti, trænge til en omfattende rengøring. Så det var det, der blev Pias fokus de næste år. Hun hyggede om dem alle sammen, bagte de boller de spiste sammen om søndagen og var med egne ord ’hjemmegående husmor’ med særlige kompetencer inden for ’hus og hygge’. Efter nogle år, dukker den for alvor op igen, drømmen. Den der handler om at synge andet end godnat- og fagtesange med børnene.
Jeg begyndte at tænke mere over det og fik en fornemmelse af, at der skulle til at ske noget. En dag sagde Lars til mig, at jeg skulle få produceret den cd – og alternativt ville han aldrig høre om det igen, fortæller Pia.
Det blev til cd’en. Lars var i stand til at finansiere projektet og i samarbejde med Lars Marco, lokal musiker og producent, indspillede Pia albummet Husker du?, gravid i 30. uge med Tristan.
Det var en fantastisk fornemmelse at indspille, siger Pia. Endelig stod man der, og så med nogle af de smukkeste danske sange. Den Gamle Gartner, som min far og plejede at synge, Que sera sera og Musens Sang – det er virkelig sange fra en svunden tid, men de holder endnu.
Pias cd blev rigtigt godt modtaget hos det publikum der per tradition lytter til den genre hun repræsenterer. Det betød, at hun efter kort tid – og stadig – har en kalender der er godt booket op med koncerter og arrangementer. Det har selvfølgelig været en omvæltning, at skulle finde en helt anden identitet frem, når man i virkeligheden trives meget godt med vasketøjet – og ofte kan det være svært, at sætte sig op til at skulle ud og indtage scenen, når børnene gerne vil lege.
De allerfleste gange når jeg skal af sted så tænker jeg egentligt, at jeg faktisk hellere ville være hjemme hos børnene. Bage nogle boller og hygge lidt om dem, smiler Pia, men når jeg så står der. Wow. Så er der nærmest ikke nogen der kan trække mig af scenen igen. Og den der erkendelse af, at drømmen blev til virkelighed, den er fantastisk. I sidste ende tror jeg også, at de drømme du ikke afprøver efterlader nogle ”huller” i dig, som du kan komme til at skulle kæmpe lidt med siden hen. Selvom jeg stadig har det sådan, at det der haster allermest i livet det er at være mor, og nu mormor til Mias søn Valentin. Musikken løber ingen steder, men det gør børnene.
Det var Lars der satte det hele i gang. Lars, som Pia skulle giftes med, men så lang nåede de ikke. Den morgen hvor det hele så allermest lyst ud – den dag de havde talt om deres kommende bryllup, og aftalt at de skulle ud og spise om aftenen – bare de to, endte med et brud og dermed blev Pia enlig mor til seks, nu med eneansvar for vasketøjet.
Det var helt skørt. Alting var så godt, men boblen sprang lige den eftermiddag. Det er nemt nok at se tilbage og opdage, at de der børn, som når vi alle sammen var sammen talte ni i alt, fyldte ret meget mellem os. Det var svært at nå hinanden rundt om dem. Når man samtidigt skal følge med hverdagen er ikke svært at forestille sig hvad det kan koste, når man undervejs har nedprioriteret tosomheden, konstaterer Pia. Det blev bare for meget.

LÆS OGSÅ:
Tænk på et tal…

Enlig mor til seks
Lars flyttede og Pia etablerede sig i en lille lejlighed hvor børnene delte værelse, hvor de tog bussen i stedet for bilen, og hvor alting var lidt mindre sjovt. Hun holdt fast i sin musik og sine arrangementer, men det var hårdt. Alting var hårdt.
Jeg slipper ikke mine mænd så let, siger Pia. Kærligheden er et væsentligt og grundlæggende vilkår for mig. Den skal være der. Selvom mine børn kan være nok, går der ikke lang tid inden jeg savner voksenkærligheden. Og så har jeg svært ved at give slip. Jeg har lært meget af mændene i mit liv og så får jeg jo børn med dem, derfor er det svært med det der endegyldige brud, siger hun.
Lars bor nu i Malaysia og Pia er flyttet ind i sit eget hus med børnene, men det gode venskab og samarbejde omkring børnene, som Lars ser jævnligt, har de bevaret. Pia er for alvor i gang med at udvikle og pleje sin karriere og har taget kontakt til personer i branchen, som hun håber kan hjælpe hende på vej.
Jeg har jo placeret mig selv i en niche. Jeg er stolt af genren, det er jo en del af vores kultur, men der er ikke ret mange der lytter til den slags musik. Fremadrettet vil jeg gerne forsøge mig inden for en anden genre, pop og disko, og så vil jeg prioritere mine egne sange, fortæller Pia.
Pia Christensen har skrevet kontrakt på endnu en udgivelse med Lars Marco.
Hun kan jævnlig opleves til koncerter og arrangementer rundt omkring i byen – også selvom det primært er hende der har ansvar for aftensmaden og familiens trivsel.

LÆS OGSÅ:
RIKKE NIELSEN: SIGER MAN SÅ OVERHOVEDET TILLYKKE?

FAKTA:

Navn: Pia Christensen
Født: 7. april 1972
Fødeby: Aalborg
Bosiddende: Aalborg
Titler: Sangerinde
Civilstand: Single
Børn: Alexander, Gulliver, Seier, Tristan, Jonathan og Mia

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here