Forude venter en særlig sommer. Endelig skal vi ud. Vi skal høre musik under åben himmel, nyde hinandens selskab, lyset og livet. Og så skal vi passe godt på hinanden og vores hud. Det klæder de fleste med lidt kulør i kinderne, men pas nu på – de færreste bliver på sigt smukkere af overdreven solbadning.

 

Sart vinterhud har brug for god beskyttelse, inden du går ud i verden for at nyde den sol, vi har savnet. Solens usynlige UVA og UVB-stråler er dem, der trænger ind i huden og bruner – men det er også dem, der ælder og skolder din hud. Og selv om du drømmer om solkyssede kinder og den der kulør, der får dig til at stråle helt særligt, så tag dig god tid. Beskyt din hud og byg farven langsomt op – den holder længere, og så er den smukkere.

 

Din solbeskyttelses SPF, Sun Protection Factor, angiver, hvor godt produktet beskytter mod solskader – og i Danmark anbefaler Kræftens Bekæmpelse en faktor 15 til alle med normal hud. Er du lys og sart, skal du gå op i faktor, men 15 rækker til de fleste.

 

Det, der beskytter dig mod solskader, er kemi. Derma, der er en dansk producent af hudplejeprodukter, etableret i 2006 på en vision om at skabe produkter blottet for “trylleformularer, tom salgsgas og kunstige overpriser“, råder derfor til, at man benytter den faktor, der passer til ens hud og behov – og ikke vælger faktor 30 ”for en sikkerheds skyld”, fordi der ikke er grund til at udsætte huden for unødig kemi. Du slipper ikke helt uden om, når du skal passe på dig selv i solen, men du kan reducere – og der er ikke grund til andet. En højere faktor giver kun få procents højere beskyttelse – så du kan roligt spare på Faktor 30, til du igen skal sydpå. Det der vigtigt, er i højere grad at du smører nok på, og får fordelt det over hele kroppen. Det anbefales at man bruger en håndfuld pr. krop. Det vil sige en voksenhånd (40 ml.) til en voksen krop, og en børnehånd (20 ml.) til en børnekrop. Til ansigtet bør man bruge det, der svarer til en teske.

LÆS OGSÅ:
En bustur du sent vil glemme...

 

Dermas solprodukter har organisk (kemisk) solfilter, og det betyder, at de er nemme at håndtere. Alternativet er et fysisk solfilter, som i sagens natur ligger en fysisk barriere på huden, så de skadelige UV-stråler ikke kan trænge igennem og gøre skade. Den slags filtre giver et ”sejere” produkt, som både er synligt på huden og noget sværere at fordele. Det fysiske filter anvender Derma i deres solcreme til børn og babyer – og det har den ikke uvæsentlige fordel, at du kan se, ”hvor du er kommet til”.

 

Det organiske solfilter giver til gengæld smidige produkter, der nemt fordeles og trænger ind i huden. Derma har flere produkter i sol-sortimentet; og udover de helt traditionelle, er den lille roll-on svær at argumentere imod. Den er nem at have i tasken – og helt ukompliceret, ikke-fedtet og fin lige at køre hen over de dele af kroppen, der er mest eksponeret. Også på dine børn.

Produkterne dufter helt vidunderligt af ingenting – og det er en lidt sjælden egenskab i solcremer, som de fleste, der gerne vil nyde solen mest muligt, som regel værdsætter.

 

Produkterne er uden kendte miljøbelastende stoffer. Derma er Svanemærket – og det betyder, at du roligt kan bruge det på dig selv og din koncertkollega, men du kan også med god samvittighed smøre dig ind, inden du dykker ned for at opleve verdenshavene og deres smukke koraller. Dele af din solcreme ender i havet – men fordi Dermas produkter ikke indeholder kemikaliet Oxybenzone, så tager hverken Verdenshavene eller Vesterhavet skade af, at du går i med creme på.

LÆS OGSÅ:
De skjulte ofre

Derma udvikles og produceres i Danmark – på fabrikken DermaPharm i Randers, og de allergi- og svanemærkede produkter er udviklet til både at passe på dig og planeten. Priserne er så brugervenlige, at børnene selv kan få lov til at øve sig med solcremen.

Derma forhandles i helsebutikker, Matas og flere supermarkeder.

Læs mere på www.derma.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here