Nordisk Distributions Center (NDC) er et kæmpe lagerhotel i Østhavnen. Bygningen ligger som en mastodont på Kertemindevej og indeholder de nyeste lagersystemer for at sikre en perfekt håndtering og logistik. Indenfor sørger optil 50 medarbejdere for, at produkterne pakkes perfekt og sendes ud til de nordiske lande gennem en daglig strøm af lastbiler.

NDC

Nordisk Distributions Center startede i 1996, hvor virksomheden blev stiftet med henblik på at fungere som lagerhotel for forskelligartede mindre og mellemstore handels grossister, der leverede til detailbranchen. Virksomheden havde på daværende tidspunkt hovedsæde på Bøgildsmindevej i Nørresundby, i det gamle Ceres depot, hvor NDC rådede over 2500 kvm. lager. I 2001 indgik NDC en aftale med Weber Stephen Nordic om at håndtere al deres gods i hele Norden – og med Webers store succes på det Nordiske marked, blev de hurtigt en væsentlig kunde, der krævede mere og mere plads. Det blev hurtigt besluttet at koncentrere kræfterne om Weber og fokusere primært på dem og dermed tilrette forretningen, så man opnåede et optimalt samarbejde, der skulle vise sig at holde i mange år fremadrettet.

I 2004 blev hele Bøgildsmindevej ombygget til Administration for Weber og NDC flyttede i nye lejede bygninger på Hedelund i
Nørresundby, hvor de nu havde 6000 kvm. moderne lager til rådighed. Kravene fra detailbranchen omkring ”just in time leverancer”, samt højere leveringssikkerhed, gjorde det nødvendigt at modernisere hele handling-processen – og det gjorde NDC ved at indføre et specialiseret On line Warehouse Management System til sikring af en mere præcis og effektiv håndtering, der hurtigt skulle vise at blive en succes.

LÆS OGSÅ:
JARL: MIN NYSGERRIGHED ER IKKE BLEVET ÆLDRE

Behovet for plads blev øget år efter år og i 2009 besluttede NDC at de ville være ”herre i eget hus” og begyndte at lede efter byggejord hvor de kunne opføre deres eget domicil. I et tæt samarbejde med Aalborg Havn lykkedes det NDC at nå til enighed og byggede 12.000 kvm. på Kertemindevej i Østhavnen, hvor vi kom tæt på de forskellige logistik virksomheder og ikke mindst på den nye feeder line, der fragtede al Webers gods. ”Stedet er unikt for os som håndterings-virksomhed, da vi er placeret i hjertet af den Aalborgensiske godstrafik. Bygningen er tegnet præcist som vi ville ha det, for at kunne løse de udfordringer, som vi fra vores erfaring ved der er i moderne håndtering. Ved at bygge det fra bunden, efter vores strenge krav, har vi opnået en markedsførende kvalitet”, siger Michael Jensen fra NDC.

NDC beskæftiger i dag op til 50 medarbejdere i højsæsonen, der løber fra 01.03 – 31.07. Medarbejderne kører rundt i lagerbygningen med moderne håndscannere, der alle styres af OWM systemet. ”De ansatte er delt op, så hver gruppe har ansvar for hver deres land og i de travle perioder tømmes der hver dag 12-15 containere og der ekspederes dagligt 450 ordrer, eller i alt godt 8-900 paller. Regner man det hele sammen, sender lageret i løbet af en sæson lige under 1 million tons ud fra Kertemindevej”, fortæller den daglige leder Paw Sørensen. En så stor mængde kan kun håndteres korrekt, når lageret fungerer som en velsmurt maskine, hvor enhver medarbejder ved præcist hvad der forventes af ham, hvor placeringen er strategisk korrekt på Aalborg Havn – og hvor styrings-systemerne er de helt rigtige. NDC har gjort de rigtige valg og står som en stærk samarbejdspartner for Weber-Stephen Nordic indenfor håndtering, ekspedition og oplagring.

LÆS OGSÅ:
EN FESTDAG MED FREDERIK

NDC

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here