DET LEVENDE ORD HAR HJERTESTOP

Når det levende ord er dødt, og vi kun taler om de emner, der kommer fra redaktioner, så skal vi ha gang i en genoplivning. En hjertestarter vil ikke kunne gøre meget for det levende ord. En omgang strøm kan ikke sætte noget af denne type død i gang. Det, der skal til, er mund til mund-metoden. Der skal pustes liv i en for længst glemt strube hos den, der sidder overfor dig. Ord der renser baghovedet for storskrald.

Det gør man bedst ved, at begynde med at tale om sit eget. Der er fare for, at man vil blive opfattet som selvoptaget eller at janteloven slår ned som et lyn, og dømmer dig ude af det gode selskab – men vi bliver nødt til at begynde at fortælle om vores liv, vores tanker og vores ståsted. Tale og tale og tale – indtil den, der sidder på den anden side, bliver nødt til at svare. Ikke med ord fra TV2, men ord han selv skal finde.

MOD OG MODSTAND
Det kræver mod at sætte ord i verden, og modstand er der nok af. Jeg har givet mig selv titlen ”professionel ordkløver” på mit visitkort, fordi jeg har gjort det til min levevej og livsbetingelse at arbejde med ord, kløve dem, dele dem og sprede dem. Jeg er aktiv her på FaceBook med alle jer herlige godt 8000 venner, som jeg spreder min galde og glæder til. Jeg holder foredrag i selv den mindste landsby og elsker debatten efter mit opstød. Jeg lægger billeder og ord på nettet af mit liv og min virkelighed.

LÆS OGSÅ:
FORLÆNG SKOLEDAGEN!

Jeg har lagt min livshistorie på min hjemmeside www.soe.dk, da en livshistorie ikke skal vente til man er død. Når den er online, kan man lade den leve som vel er tanken med livshistorier. Ord om liv, der er levet – skrevet efterhånden, som de bliver til. En biografi, der ikke står som et komma i tiden, men i stedet en livslang tankestreg, der løbende samler op og fører videre.

JANTE ER I LIVE
Men når man gør sådan, så kommer Jante op fra alle revner i soklen på huset og smyger sig klæbrigt op af benet på dig. Som det altid er med folk, der skriver om sig selv: Tror biografiens forfatter virkelig, at hans liv har været så interessant, at andre gider læse det?

Det væsentlige for mig har dog aldrig været hvad andre synes, men hvad jeg selv står for. Jeg har som ordkløver kastet ord i grams, uden tanke på, hvordan de modtages. Det er jo ikke op til mig. Det væsentlige for mig er, at ordene er mine – og at man sætter dem i verden! – Så kan andre tænke sit, men det er jo også netop tanken med det hele.

Reglen for en succesfuld genoplivning af det levende ord er, at ingen af de ord du puster ind må komme fra medierne. Ingen holdninger må være andres – og hvis du citerer andres holdning, så skal du komme med dine egne tanker om dem. Du skal fortælle, snakke, ævle, debattere, kommentere… Først oplever du måske tomhed, fordi folk ikke orker mennesker, der konstant har holdninger eller taler uden stop. Men en dag sidder en abe i tomheden og tænker: Hvad mon egentlig Jeppe Søe tænker om sådan en sag. Den dag skal fejres, da mund til mund-metoden er lykkedes til fulde.

LÆS OGSÅ:
Biltur 2018: Del 5. LANDPATTER, KLODSET ELLER FIRKANTET OG ET LIGTOG

Jeg starter nu endelig en blog med både tekster og videoer (vlog) og blogger også snart fast for en avis – og sætter dermed endnu flere ord i verden, som I kan gøre med hvad i vil. Bare I tager imod dem som mine ord, mine tanker og mine holdninger… og reagerer på dem!

Jeg nyder ekstremt, at I er lige her. Enige eller ej. Om I så viser det med en KOMMENTAR, et LIKE eller en DELING. Det er i reaktionen på hinanden vi får gang i nye levende ord.

Ha et godt ugeskifte…

/Søe.

Tidligere artikelNibe Festival 30. år
Næste artikelROYALE CHOKBØLGER

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here