De har alle sammen iværksat deres egen succes. De har etableret rentable virksomheder og udviklet deres forretning. Deres succes har givet dem muligheder, som de fleste andre må nøjes med at drømme om – og selvom de forvalter den vidt forskelligt, så er de alle sammen enige om, at det kræver flid og mod, at nå dertil hvor drømme bliver virkelighed. En af dem gider godt cykle på arbejde, en anden tager turen i sin fede ferrari, en tredje kunne – hvis han ville – flyve i sit eget fly derhen og den fjerde er selvudnævnt livsnyder, men bevidst om, at det er klædeligt, at give noget igen. Mød fire succeser, til en snak om alt det de ville, gjorde og gør.

De fire forretningsdrivende mødes til lækker tapas på den nyåbnede restaurant CANblAu i Aalborg. Ideen er, at de i løbet af frokosten skal nærme sig ’summen af succes’.

dyre drenge02

Jacob Risgaard
– står bag online-virksomheden coolshop.dk. For nyligt har han, sammen med sine to partnere, overtaget en anden net-baseret butik Streetman.dk. Jacob Risgaard elsker biler, bekender sig til loven om karma og indrømmer, at det til tider er vigtigt, at vise andre, at man er en succes. For det er han. Med egne ord. Jacob Risgaard er 36 år og i gang med at bygge hus på Sæbys dyreste byggegrund.

 

dyre drenge04Hans Andersen
– er i virkeligheden direktør, men han er ikke vild med betegnelsen, som han synes virker distancerende. Han har drevet virksomhed – med succes – siden 1983 og står bag det personligt ejede firma City-Ejendomme Aalborg, som bl.a. ejer, og har renoveret, Toldboden og opført Havnehuset. Der ud over ejer Hans også Vår Invest Ejendomme ApS, som har eksisteret i 35 år. Dette firma udlejer boliger til private. Hans Andersen er 54 år, og vil nødig sætte prædikatet ’en succes’ på sig selv. Det må andre gøre, hvis de lyster. For Hans Andersen er det væsentligste parameter, at drive en sund forretning – og så er det egentlig underordnet om man skal cykle på arbejde.

 

dyre drenge03

Steen Royberg
– er 55 år og medejer af Nybolig Erhverv. Han er bosat i Hasseris, medlem af byrådet for Ventre og er født og opvokset i Aalborg. Han tror på, at man skal unde sig selv succesen, men også, at man skal huske, at givet noget igen. Steen Royberg har været selvstændig siden han var 24 år gammel, men gider ikke have succes ”stående i panden”, men han er det vel, med egne ord, hvis det handler om, at man har formået, at holde næsen over vandet.

 

dyre drenge01Mads Peter Veiby
– stiftede i 2003 teleselskabet M1, som han i 2009 solgte til TDC for et trecifret million-beløb. Siden har han startet online-spillevirksomheden spilnu.dk og investeret i ejendomshandel – og har startet ParkPark.dk
Mads Peter Veiby er glad for biler, bosiddende i Aalborg og ejer sit eget lille fly. Han er 37 år og, med egne ord, en succes, hvis det at være en succes betyder, at man har iværksat en rentabel virksomhed.

 

MADS PETER VEIBY
Jeg synes, man er en succes som forretningsmand, hvis man når de mål man sætter sig. Det kan være hvad som helst – og jeg tror ikke kun det gælder i forhold til forretning. Hvis man har en målsætning om at man gerne vil komme på førsteholdet i fodbold, og man så når det, Så kan man egentlig tillade sig, at kalde sig selv for en succes. Så kan man måske diskutere, om der er nogen der er lidt for uambitiøse i de målsætninger de har, men det er egentlig sådan jeg føler. Man kan drive en succesfuld forretning uanset om den er lille eller en stor. Det er underordnet.Et stykke hen af vejen handler det selvfølgelig også om, hvor stor succes du har med at forrente din kapital. Altså Hvor meget tjener du. Det vil jeg altid argumentere for, at det er et vigtigt parameter, for ellers så er der jo ikke nogen forretning.

STEEN ROYBERG
Uden det skal lyde farfar-agtigt, så er Hans og jeg er er i halvtredserne, og I er lige en generation yngre. Vi startede begge to virksomhed da vi var i tyverne, og noget af det jeg også synes kendetegner succes – ud over at være der på det rigtige tidspunkt – det er flid. Det at man gør en forskel, og gider tage de der ekstra træk og ekstra timer. At man er flittig og har lyst til at lave det man laver. Et er, at man brænder for det man laver, men man skal også ha’ det der skal til. En forstående familie eller også skal man være alene. Og så skal man rykke på de rigtige tidspunkter. Ellers bliver man ikke en succes. Man kan ikke bare sige, at nu har jeg det her ene event og så læner jeg mig tilbage, så kommer det nok af sig selv. Det er der sgu ikke noget der gør. Så flid. Det er fandeme en dyd. En af de væsentligste ingredienser. Er I ikke enige i det?

MADS PETER VEIBY
Jo!

HANS ANDERSEN
Selvfølgelig er der måske også noget held i en succes, men for mig er det helt klart, at succes ikke kun er økonomisk succes. Det er også at gøre en forskel. Og at man oplever, at man i det virke man nu har sat sig for, kan gå ind og gøre nogle ting andre ikke har set. Og skal man være en succes i sin forretning må man i øvrigt også være det i livets andre aspekter. I familielivet eksempelvis, for det kræver et stort tidsforbrug at have sin egen virksomhed. For mit vedkommende, så arbejdede jeg syv dage om ugen, de første syv år jeg var selvstændig. For mig er succes i øvrigt også, at man til enhver tid kan svare sit. Det der er allerværst er jo, hvis man får så stor succes, at man ikke kan overskue tingene økonomisk, og tingene så løber af sporet. Det har man jo set masser af gange…

STEEN ROYBERG
Ja, et problem kan jo være, hvis du har den gode ide, men er der på det forkerte tidspunkt, og derfor ikke når at realisere din ide. Får du så et hak i tuden økonomisk, så kan du simpelthen blive trukket så meget tilbage i sædet, at du ikke kommer op igen, med mindre du har så meget iver, at du kan finde nogen at sparre med.

MADS PETER VEIBY
Men det handler jo om, at man skal formå, at se hvad det er for nogle tendenser, der er i markedet. Så kan man pludselig lave et socialt netværk på nettet, det kunne man ikke i 90’erne, hvor folk ikke var interesserede i at uploade personlige oplysninger til offentlig skue på den måde, men så sker der ligesom et skred, og så kan man få stor succes med det i 2005, altså det skal man jo også kunne se og have en forståelse for.

LÆS OGSÅ:
BIBIs BOLIG #3 - borddækning og pynt til konfirmation og bryllup

HANS ANDERSEN
Altså det handler om timing, mener du?

MADS PETER VEIBY
Ja, langt mere end held. Du skal vide, hvornår din åbning i markedet er der.

HANS ANDERSEN
Jo, men timing er da rigtig vigtigt. For mig er det altså væsentligt at sige, at succes også er, at man formår at holde begge ben på jorden. For mit eget vedkommende startede jeg i 1983 inden for bilbranchen, der er en forholdsvis tung økonomi, der kræver en nogenlunde stor kapital, og jeg havde ikke mange penge. Jeg havde 50.000 til at starte med, men jeg fik langsomt gang i tingene, og jeg kan huske, at selvom der kom flere og flere slutsedler på bordet, så var den kapital reserveret. På et tidspunkt tog jeg til møde i banken, og da var mit engagement ved at blive rimeligt stort, så da talte man med den administrerende direktør. Vi havde søgt om 3 millioner ekstra, og når jeg siger vi, så er det mig og mine medarbejdere, jeg siger altid vi – ikke jeg – så kan jeg huske, at direktøren sagde, at de havde godkendt ansøgningen, på baggrund af, at de vidste, at jeg stadig boede ude i Schleppegrellsgade til 700 kroner om måneden og kørte rundt i min svigerfars gamle bil. Det synes jeg beviser, at der er succes i at holde benene på jorden. Man må ikke gå ud og måle succes i det man kan vise frem. Mange vil gerne vise, at de er lykkes ved at have en flot bil, et godt hus – måske endda en flyver – og det er altså ikke for at provokere dig, Mads…

MADS PETER VEIBY
Det må du da gerne…

HANS ANDERSEN
Jamen i min verden er succes altså bare at bevare det jordnære og komme helskindet igennem.

MADS PETER VEIBY
Jeg elsker biler, og det er sådan set min drivkraft – at jeg ligesom kan få lov til at købe nogle lækre biler. Det er det der motiverer mig.

HANS ANDERSEN
Biler interesserer ikke mig. Jeg havde bare lært det der med, at man helst skulle ha’ givet lidt mindre for dem, end man solgte dem til.

MADS PETER VEIBY
God egenskab.

STEEN ROYBERG
Jeg synes det var sådan for år tilbage, at der var meget mere Jantelov, end der er i dag. I dag er det mere accepteret at sige, at man har tjent nogle penge, og dem har man arbejdet hårdt for, og derfor er der nogle ting man gerne vil ha’. Noget andet jeg tænker omkring det at have succes, handler om det der udefinerbare drive man har i kroppen. Hans startede med at sælge biler, og nu samler han på ejendomme. Jeg startede i restaurationsbranchen i Jomfru Ane Gade, og i dag formidler jeg ejendomme. Du, Mads, har været med i M1, og i dag driver du spilnu. Det kommer jo af et eller andet drive. Brancherne kan ændre sig, men lysten til at skabe, den er der bare. Er I ikke enige?

JACOB RISGAARD
Jo, helt sikkert. Jeg er meget enig med Mads i, at det handler om nogle mål man selv definerer. Man kan sagtens være frisør og ha’ som målsætning, at man bare skal kunne leve af forretningen. Og det er ok ikke at have lyst til andet, og holde fast i muligheden for at gå hjem hver dag klokken fire. Succes skal gerne være summen af alle de mål du sætter dig, for ofte er det jo på bekostning af noget andet. Familielivet, tiden med vennerne og den slags. Jeg tror faktisk ikke, at Christian Stadil fra Hummel, der er en af mine rigtigt gode venner, vil sige, at de er en succes, for det er man jo først som tøjbrand når man er verdensdominerende som eksempelvis Nike. I forhold til det er de jo ikke en succes, men i dansk målestok er de jo. Vi er heller en succes som virksomhed, fordi vi er væsentlige på det danske, norske og svenske marked, for internettet jo er globalt, og så er du først en succes, når man er ligeså store som Amazon. Så derfor The sky is the limit…

MADS PETER VEIBY
Jo, jo – men du må da anerkende, at I er en succes. I har masser af medarbejdere og laver fornuftigt overskud.

JACOB RISGAARD
Derfor svarer jeg også ja, når jeg bliver spurgt om vi er en succes. Fordi vi er lykkelige hver dag når vi tager på arbejde og det har så været succeskriteriet for os At der skal være en form for lykke. Om det så er en fed bil, en god ferie eller en dyrere fiskestang, det er underordnet. Da vi startede virksomhed sad vi sammen med vores revisor, og skulle lave en top 20 over ting vi gerne ville opnå. Hvis man ser på dem i dag, så har vi jo opnået 100 gange mere end vores vildeste fantasi var dengang.

STEEN ROYBERG
Jo, men går det godt, så flytter man jo overliggeren.

JACOB RISGAARD
Når man nu kører hjem fra arbejde klokken 22. 00 hver aften, så er det ligesom bilen eller det lækre hus, der minder mig om hvorfor jeg gør det her. Jeg bliver jo ikke lykkeligere af det. Jeg siger altid til mig selv, når jeg bliver irriteret over en ridse i lakken på bilen, lad nu være, for hvis det irriterer mig, hvorfor skal jeg så eje noget – som jo så sådan set bare ejer mig. Modsat, så gør man det jo, fordi man kan, og det er også ok, synes jeg . Alle mennesker kender jo det der med, at hvis man får lidt ekstra penge, så går der ikke ret lang tid inden man bare forbruger i forhold til det. Så køber man bare en lidt dyrere rødvin, eller en bedre cykel. Ikke for at imponere, men for at gøre sig selv gladere.

STEEN ROYBERG
I forhold til jantelov og andre menneskers syn på succes, så synes jeg faktisk, at vi er kommet langt. Man kan da godt lige få en bemærkning om sin bil, men det er ikke som tidligere. Tidligere var det sådan lidt ”ham der han tjener alt, alt for mange penge”

LÆS OGSÅ:
"2020" ... med egne ord

MADS PETER VEIBY
Ja, sådan en holdning til, at ham skal man ikke handle med, for han tjener for godt.

STEEN ROYBERG
It-branchens optur og de sociale medier – en kombination af mange ting – har gjort at det er mere acceptabelt at vise, at man slider for tingene, og så er det også ok at ha’ et lækkert hus eller en god bil .

JACOB RISGAARD
Det er jo også noget med, at vi lever i en verden, hvor det handler om at promovere sig selv. Det forstår de fleste faktisk i dag. Hvis man kigger lidt ind ad, så ved vi jo godt alle sammen, at vi ikke poster det grimmeste billede af vores børn på Facebook, vi finder et hvor de smiler og tager sig godt ud og et billede af haven når græsset er nyslået. Så de fleste er med på, at vi alle sammen iscenesætter os selv lidt. Vi lever selvfølgelig også lidt af at gøre det. Cool Car Race er et meget godt eksempel, hvor vi ender i Go’ Aften Danmark, fordi der lige pludselig kommer nogle nordjyder til København i sådan nogle smarte biler. Det kommer stadig lidt bag på folk, at nordjyder har den side. Da vi startede vores virksomhed op i Norge, droppede vi den traditionelle pressemeddelelse, og sendte i stedet en, hvor vi ankom til landet i F16 fly. Det vidste de ikke rigtig hvad de skulle mene om, og det gjorde faktisk, at vi fik rigtig meget omtale. Fordi vi turde at skrue lidt op.

MADS PETER VEIBY
En gang imellem skal man altså bare gøre ting, fordi man kan, og fordi man har lyst. Risgaard er et meget godt eksempel. Hvorfor skal man skamme sig over den succes man har skabt? Det skal man da vise og være stolt over, og jeg ved, at det motiverer rigtig mange.

HANS ANDERSEN
For mig personligt, så er succes altså når folk kommer og siger til mig, at det jeg gør, er godt. At jeg gør en forskel. Jeg måler min succes på det – ikke alene på økonomi.

MADS PETER VEIBY
Så vil jeg godt være fræk og påstå, at det du siger der, også følges op af økonomisk succes.

HANS ANDERSEN
Jo, men økonomi er er for mig noget andet. Det er ikke noget man skilter med. For mig handler det om at lave en solid platform der gør, at huset aldrig kan vælte. For mig betyder det sgu ikke spor om jeg skal køre på en cykel, bare jeg har succes med det jeg gør.

MADS PETER VEIBY
Jo, jo – men dine samarbejdspartnere kigger vel også på om du driver en sund virksomhed, når de skal handle med jer. På den måde er det jo også afgørende. Jeg vil da også tilslutte mig – jeg får da et kick ud af hvis jeg sidder til et selskab, og nogen spørger hvad jeg laver, og jeg fortæller dem om M1 eller spilnu, og de så siger, at de kender det. Det er da optur. Jeg fornemmer, det også lidt er det du siger?

JACOB RISGAARD
Der er jo heller ikke nogen der kan se, at det er dig der kommer flyvende. Det er jo bare noget du gør, fordi det gør dig glad.

STEEN ROYBERG
Man skal også huske, at dem der er en succes, er jo også sten der laver ringe i vandet. De bidrager ekstraordinært på den ene eller den anden måde, og det kan jo være alt fra leasingafgift, til moms, til ansatte og så videre. De gør da en forskel. Hvis ikke der er nogen der præsterer, kommer der ikke meget andet end lommeuld ud af det.

JACOB RISGAARD
Måske bliver man også lidt skrøbelig af succes. Der er jo nok en grund til, at man politisk starter ovre ved Socialdemokraterne og ender ovre i den højre grøft. Altså jo mere man skraber til sig, jo mere vil man også beskytte det, og til sidst ender man på plejehjemmet med en helt masse dyre ure i skuffen. Det skal man selvfølgelig passe på med. Man må jo ikke ende som slave af de ting man har.

STEEN ROYBERG
Når man sidder på det der plejehjem, som du siger, så skulle man så gerne se tilbage på et liv, hvor man har gjort en forskel og har oplevet nogle ting. Når man nu har succes, så er der nogle ting man kan tillade sig og kan rykke på – det er jo med til at glæde en, så man bliver yderligere motiveret. Og på et tidspunkt, så har man jo det økonomiske fundament der gør, at uanset om det regner eller blæser, så kan man tage en skævert indimellem, for det sker jo for os alle sammen. Vi slår jo alle sammen en bule i luften undervejs igennem et liv.

MADS PETER VEIBY
Noget jeg kan få optur over, det er når en medarbejder flytter hertil fra en anden landsdel og køber hus, det er fedt, at jeg har skabt en arbejdsplads. Det synes jeg er fedt. Men det er også et pres. Jeg kan huske i starten, da vi ikke havde kongens mønt. Det er meget svært at motivere en medarbejder, hvis ikke du ved om du har råd til at betale ham løn – og det var situationen. Så bliver det d. 28 og så kommer der lige en indbetaling ind – og yes, så har man råd til lønnen.

STEEN ROYBERG
I øvrigt synes jeg, at man skal huske at glæde sig på andres vegne over deres succes. Når jeg går forbi Toldboden dernede, som Hans købte og renoverede, så glæder jeg mig over, at det lykkes for ham.

JACOB RISGAARD
Jo mere man har, jo mere kan man glæde sig på andres vegne.

STEEN ROYBERG
Det kan man nemlig.

JACOB RISGAARD
Egentlig tror jeg ikke på, at man kan gøre noget som menneske, uden at man gør det lidt for sin egen skyld, og det er jo i sidste ende måske fordi man køber sig selv til en eller anden karma. Jeg kan huske da it-boblen bristede, da sad jeg nede i fogedretten og lukkede mine virksomheder. Det er 14 år siden, og nu håber jeg jo så, at den næste krise måske betyder, at man kan komme lidt billegere til nogle ting, i stedet for at det er mig der skal sidde der. Men i virkeligheden mener jeg jo, at når det går en godt, så er det vigtigt, at man husker hvor man også har været.

LÆS OGSÅ:
MICHAEL JUUL ERIKSEN: MAN SKAL GØRE SIG UMAGE

STEEN ROYBERG
Jamen vi har jo alle fire haft søvnløse nætter, og være nervøse for banken. Og vi har vel alle fire været bange for, hvad dagen i morgen ville bringe. Hvis man ikke re frisk på det og har modet til det, så skal man gøre noget andet.

HANS ANDERSEN
Jo, men man skal jo udvikle sin virksomhed således, at når der kommer modgang eller en politisk beslutning, der betyder, at salget fra den ene dag til den stopper eller renten stiger, så har du den kapacitet og det økonomiske grundlag, der gør, at du kan stå krisen igennem.

STEEN ROYBERG
Vi har faktisk lidt godt af engang imellem at få sådan en kindhest, og det får vi jo på den ene eller den anden måde. I min branche troede vi inden finanskrisen, at vi kunne gå på vandet, og vi glemte jo en lille smule virksomhedens kerneområde. Dem der kommer igennem sådan en krise, det er dem der har lært noget. Ligesom jer, Jacob, I udvider og søger ind på nye områder – det er jo ’nød lærer nøgen kvinde…’

JACOB RISGAARD
Fuldstændig. Det er spot on, det du siger. Det er det man skal huske Man er altid i risikogruppen. Jeg tror på, at man skal satse det hele engang imellem, for at sikre sig, at man er ’på’. Det kan så være privat eller som virksomhed, men man skal derud, hvor det bliver farligt igen, ellers sidder man nemlig bare og sover lidt – eller også fjerner man sig fra det man kan.

STEEN ROYBERG
Noget andet der er en forudsætning for en god forretning er, at man er et helt menneske. Når man skal tage så mange beslutninger, så har man også behov for nogle frikvarterer, og et af dem kan være, at Mads Peter sidder i sin bil og har sit frikvarter, for mig er det, at jeg går til yoga om mandagen. Der slapper jeg af…

JACOB RISGAARD
Går du til yoga?

MADS PETER VEIBY
Det er simpelthen for fimset…

JACOB RISGAARD
Hvad skal du ha’ for at jeg må komme med og se det?

MADS PETER VEIBY
Jeg har da set dig i Et Cetera, hvor du sidder i spagat.

JACOB RISGAARD
Nej, nej, nej…

STEEN ROYBERG
Ja, men…

JACOB RISGAARD
Nej, nu skal vi lige ha’ fokus på det vigtige her. Kan du gå i spagat?

STEEN ROYBERG
Man har behov for nogle frirum, det var det jeg ville sige. Man skal samle energi.

JACOB RISGAARD
Jamen gør du så det i dit politiske virke?

STEEN ROYBERG
Ja, det er i alt fald ikke på grund af lønnen. For mig var det noget fritid, jeg gerne ville gøre en forskel med. Men i min virksomhed er det sådan, at folk forventer at se Kim eller mig, og det har jeg erkendt undervejs. Jeg kan ikke sådan lige køre det politiske ved siden af mit erhvervsliv.

JACOB RISGAARD
Jamen var det for at gi’ noget tilbage?

STEEN ROYBERG
Ja, også derfor – og så for at gøre en forskel.

JACOB RISGAARD
Ja, for Aalborg har jo været god ved dig og Hans

STEEN ROYBERG
Absolut. Vi er født og opvokset og har skabt vores virksomheder her, og derfor er det også for at give noget tilbage. I det hele taget er Danmark er fint sted, at være iværksætter. Jeg var 24 da jeg startede ligesom Hans, og dengang…

MADS PETER VEIBY
Hvor gammel var du Risgaard?

JACOB RISGAARD
Jeg var 16.

STEEN ROYBERG
Og så var vi andre alle sammen 24. Da jeg startede, hoppede man bare ud det. Der var ikke en startpakke, et iværksætterkontor eller en erhvervsrådgivning,

JACOB RISGAARD
Jo, det var der, for jeg var så dum at sætte en annonce på forsiden af lokalavisen, og så fik jeg et brev fra Skat, der åbenbart havde se den her annonce…

HANS ANDERSEN
God start.

STEEN ROYBERG
Ja, men der er flere hjælpeordninger i dag, hvis man vil gøre brug af det.

JACOB RISGAARD
Også for mange

STEEN ROYBERG
Ja, det er der.

MADS PETER VEIBY
Men jeg synes, man bliver behandlet godt, hvis man har succes i Danmark. Jeg blev da inviteret op til dronningen, og hilste på både hende, Frederik, Mary og – vigtigst af alt selvfølgelig, Prins Henrik. Og så fik jeg faktisk en god snak med Joachim om biler. Jeg skal ned og ha’ en rundvisning på Schackenborg imod jeg kommer i Porsche Carrera GT.

JACOB RISGAARD
Jamen du betaler jo også en stor del aF deres løn, kan man sige… Måske er det nemmere at blive en succes, end det er at fastholde den. Der er brug for iværksættere i Danmark, og fra politisk hold bakkes der op om dem der tør og vil, med sænkelse af selskabsskatten, lempede afgifter, vækstplaner og konkurrenceevnepakker. For der er brug for den. Lokalt er der iværksat flere initiativer, med det sigte, at hjælpe iværksættere godt i gang. Man vil succesen.

STEEN ROYBERG
For 30 år siden var selskabsskatten næsten lig med personskatten, i dag forsøger man jo, at lade kapitalen blive i virksomheden, i håb om at så generere noget mere. Det må man da sige er erhvervsfremmende.

MADS PETER VEIBY
Jeg synes også jeg blev taget godt imod, da jeg startede. Dengang var Aalborg Erhvervsråd etableret – og så fik jeg 10.000 kroner til rådgivning hos revisor og advokat. Det var super.

JACOB RISGAARD
Jeg tror generelt mere på samarbejdspartnere end banker.

STEEN ROYBERG
Ja, man må sige, at der er fine mentorordninger i dag, som i den grad er gavnlige.

JACOB RISGAARD
Ja, og så kan man sige, at når man kommer kørende i den der store bil. Så viser man jo, at her kommer en der kan et eller andet – og det kan altså godt virke motiverende. Det mangler Danmark lidt. England og Tyskland er rigtig gode til ar putte dygtige forretningsfolk op på piedestaler, men i Danmark tror vi lidt på den der med, at ’den der lever stille lever godt’. Jeg tror på, at grunden til at mange unge mennesker gerne vil være sangere eller fodboldstjerner, der er jo, at de ser de her succeser, og det får dem måske til lige at træne en time ekstra. Jeg tror det er vigtigt, at man er med til at bygge drømme.

LÆS OGSÅ:
JARL: MIN NYSGERRIGHED ER IKKE BLEVET ÆLDRE

MADS PETER VEIBY
Det synes jeg altså man er okay til…

HANS ANDERSEN
Du har helt ret i det der med, Jacob, at man kan gå i sin bank og bede om nogle penge, og så kan banken følge ens virksomhed i en periode, med det er altså en fordel, hvis man allierer sig med en forretningsmand der har kapitalen, og samtidigt kan være en god sparringspartner.

STEEN ROYBERG
… Og man skal være villig til at dele. Få nu rendt den virksomhed i gang. Så kan det godt være, at der er en der er med på en badebillet, men uden den, var virksomheden aldrig kommet i gang.

MADS PETER VEIBY
Jeg har også den holdning, at jeg har en masse gode ideer og virksomheder jeg gerne vil starte, men jeg kan ikke involvere mig i alt. Jeg har spilnu, noget ejendomsaktivitet og så sidder jeg derudover i to selskaber – og jeg kan ikke være alle steder, derfor vil jeg hellere sige det til nogen hvis jeg har en god ide. Så kan det godt være, at vedkommende kommer til at tjene en milliard på det, men hvis bare han hele tiden lover at sige det er min ide, så behøver jeg ikke at ha’ noget for det. Så har man da sat noget i gang…

STEEN ROYBERG
Det man nogle gange glemmer når man taler private virksomheder, det er, at man burde lave et regnskab , der siger, at den der har stiftet det her, hvor meget bidrager han i grunden med i skat, og de mennesker han har ansat, hvor meget generer det i grunden. Sådan en form for social regnskab.

MADS PETER VEIBY
Det har vi lavet i vores virksomhed. Vi betaler 14 millioner, og det er uden moms. Det er kun selskabsskat og spilleafgift.

STEEN ROYBERG
Det er en god øjenåbner.

HANS ANDERSEN
Grundlæggende har jeg aldrig målt min succes, på det jeg kan vise frem. Nu kommer den store bil frem igen. I mener det har en vis betydning, for mig betyder det kun noget, at fundamentet er i orden og man har gjort det ordentligt.

STEEN ROYBERG
Men du køber en hus på Hasserishø,j og du kører i en fin bil. Det gør du jo ikke for sjov, det gør du fordi du godt kan li’ det. Og fordi du har en god udsigt.

HANS ANDERSEN
Ja, det er rigtigt, men jeg startede i 1983, og jeg gjorde det først i 89 – dengang jeg solgte min virksomhed.

STEEN ROYBERG
Jamen det er da egentlig ligegyldigt

HANS ANDERSEN
Jamen det er bare min måde at tænke på. Jeg tror, det er vigtigt, at man har fødderne solidt plantet på jorden.

STEEN ROYBERG
Enig.

HANS ANDERSEN
Det der du siger, Jacob, med at man engang imellem skal satse alt… Jeg bryder mig ikke om sådan et udtryk, fordi det kunne jeg aldrig drømme om. Når du siger sådan, så er der også risiko for at andre mennesker kommer til at lide tab.

MADS PETER VEIBY
Jamen det handler da bare om at vi er forskellige, og vi skal gøre det vi har det godt med. Jeg har det godt med at køre i en maserati, fordi jeg synes, det er en fed bil. Og jeg har det godt med at flyve mit eget fly, fordi jeg kan. Det er det, der giver mig glæde og værdi. Er jeg lykkeligere? Måske ikke. Jeg satser ikke alt. Jeg har sat så mange penge til side, at uanset hvad der sker, så er jeg aldrig forpligtet til at lave noget. Så kan jeg lægge mig hjem og spille playstation og leve af renterne. Men jeg er igangsætter. Jeg gør hvad jeg har lyst til.

HANS ANDERSEN
Det ligger bare dybt i mig, at man ikke skal påføre andre mennesker tab – og måtte det så ske, så skal det i alt fald være sådan, at man selv har brugt sine private penge også . Men selvfølgelig anerkender jeg, at man får et andet behov når man får succes. Succes er altså…

MADS PETER VEIBY
Muligheden for at komme med i mange nye virksomheder og et godt spændende netværk.

STEEN ROYBERG
Egne frihedsgrader. Muligheden for at gøre en forskel. Jeg er glad, når jeg tager på arbejde.

JACOB RISGAARD
Jeg har lige købt den sikkert dyreste grund i Sæby, hvor jeg kom fra. For mig har det været en gulerod. Da jeg boede i Sæby var jeg på børnehjem, og sad og kiggede på alle de der advokatsønner, hvis største problem var, at de ikke havde plads til en større swimmingpool i haven. Det er sådan et citat jeg kan huske fra folkeskolen… Det er ikke særligt stort af mig eller romantisk, men det gør en forskel for mig, at jeg kan komme tilbage til alle dem der kiggede ned på mig, og så bygge et fantastisk hus, så de måske tænker, at de tog fejl af mig. Det burde ikke betyde noget, men det gør det.

MADS PETER VEIBY
Risgaard, det kan jeg godt forstå. Sådan har alle mennesker det, det er bare ikke alle der er så ærlige som dig. Og det er ligesom når vi kører Cool Car Race. Jeg kan ligeså godt være ærlig og sige, at jeg kan pissegodt li’ når der står tyve mennesker og savler over min bil. Og de andre har det på samme måde, de tør bare ikke sige det.

STEEN ROYBERG
Jeg er vokset op i Østbyen under meget små kår, og det at man har muligheden for at glæde sine egne børn, det er da også en drivkraft.

HANS ANDERSEN
Mine ambitioner har været at gøre en forskel. Successen betyder jo alligevel at man rejser lidt mere og bor lidt bedre, men hjemme hos mig sparer vi stadig op til en rejse. De grundlæggende principper dem holder vi fast i. Og min dreng har eksempelvis et job hvor han tjener 60 kroner i timen.

MADS PETER VEIBY
Jamen enig. Sådan er det også hos os. Børnene skal lære, at vi ikke bare går ud og køber en ny barbiedukke hver dag.

Tak for usædvanlig god mad til:
CANblau, Ved Stranden 5, 9000 Aalborg.

dyre drenge06

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here