Lykketoft gik af som formand. Den beslutning kaldes flot. Jeg synes han skulle være blevet! For det er ikke Lykketofts skyld…

Gang på gang har vi set det i Socialdemokratiet. Der kommer en leder på banen, og kort efter er de reduceret til dukker, der siger sjove ting som andre har skrevet. Hvis der er mening med galskaben, må lykketoft ikke være den eneste der forsvinder fra Socialdemokratiet. Rådgivere og spindoktorere skal samme vej. Ud med dem, smid dem helt af banen!

NYRUP ØDELAGT

Da Nyrup tiltrådte var han en glad, visionær dreng fra Esbjerg. Helt sikkert en skikkelse, der kunne ha været arbejdernes formand i mange flere år. Fremragende taler, god retorik, blændende viden og ikke mindst en folkelig appeal.
Men så gik der spin og rådgivning i Esbjerg-drengen. Som en fjernstyret robat begyndte han at gøre de mærkeligste ting og ændrede kropssprog og talesprog på kort tid. Han mistede grebet om livet, mistede sig selv – og forsvandt i tågerne. Til sidst kunne arbejderne ikke finde ud af ham mere, de kunne ikke forholde sig til ham – og hvem kan det med en robot. Da han gik af kom Poul tilbage. Han blev humoristisk, fik charmen igen – og kunne tale visioner uden at tænke på om folderne lå rigtigt mens de blev sagt.

LÆS OGSÅ:
DET ER KØN(T)!

LYKKETOFT SAMME VEJ

De samme er sket med Lykketoft. Ingen på Christiansborg er i tvivl om, at Lykketoft nok er en af de dygtigste vismænd på Christiansborg. Hans analytiske og økonomiske evner rækker over enhver fatteevne. Alle partier har, hvis de kigger i deres analer, rost Lykketoft i taler og lign. Og sådan var Lykketoft længe. Gedeskæg, ligeglad med look og appeal. Lykketoft var lykketoft, en socialdemokratisk arbejdshest.
Men så blev han formand, med de rådgivere og spindoktorer det åbentbart kræver. Skægget røg, han var med i “sjove” artikler om hvad kvinder synes om hans skæg. Han blev skæg uden skæg, gode vittigheder, indøvede replikker, der skulle siges på de rigtige tidspunkter – en helt ny stylet stil, metrosexuel appeal. Men mogens røg i farten. Den dygtige troværdige politiker forsvandt. Og nu tabte partiet IGEN på den bekostning.

SÅ SMID DEM DOG UD!

Som konservativ synes jeg ikke det er skrækkeligt, men jeg synes det er både synd og trist, at partiet ikke selv kan se, at det ikke er i toppen den er gal, men i bunden. Dernede i skraldespanden, hvor dansk politiks rotter roder rundt og leger med ideer der skal afprøves. Spindoktorer og rådgivere, der hiver i trådene, som hænger så meget fast i partiformanden, at han spræller hjælpeløst i nettet.

LÆS OGSÅ:
Du genkender fornemmelsen…  

Ud med dem – også i andre partier – og lad os se hvem der gemmer sig bag maskerne og hvem der kan agere uden snore.
Så kan det være vi gider at se valgkamp igen!

Tidligere artikelValganalyse: Beskeden fra folket
Næste artikelTove Fergo afvikler

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here