Historiker og kongehus-ekspert Claus Bjørn er død. Han var lektor for historie ved Københavns universitet, men mest kendt som ekspert i kongehusstof på diverse tv-kanaler. Jeg brugte ham selv på TV3 da Dronning Margrethe havde jubilæum.
Jeg glemmer det aldrig.
jeg havde forinden dækket Prinsesse Dianas begravelse, og havde her lavet 4 timers tv. I forbindelse med dødsfald var forberedelsestiden jo ikke optimal. Jeg skulle sætte mig ind i det engelske kongehus på 4 dage. Jeg fik stor respekt for genren og vidste, at hvis jeg igen skulle sidde fire timer og dække en karettur gennem København i forbindelse med dronningens jubilæum, så skulle jeg ikke blot begynde at læse kongestof omgående – jeg skulle også ha en ekspert ved min side.

Claus Bjørn blev denne ekspert. Det var hans første store opgave på det felt.
Vi var begge nervøse, da vi satte os til mikrofonen, men nervøsiteten forsvandt hurtigt. Claus Bjørn vidste alt… ALT! Han kendte navnene på alle heste i spandet foran kareten, han kendte hver et gadehjørne og sammenlignede endda dronningens vink med hendes fars – det blev en fantastisk udsendelse. Jeg vil aldrig glemme ham. Mens han talte glemte jeg helt at jeg var i direkte fjernsyn, jeg lyttede og lyttede og blev draget ind i kongehistorien på fornem vis.
Seertal viste, at mange folk havde valgt TV2 og DR istedet for vores udsendelse på TV3 – men i løbet af udsendelsen kom der flere til – og de blev der udsendelsen ud.
Vi havde satset rigtigt. Viden fremfor underholdning.

LÆS OGSÅ:
FORLÆNG SKOLEDAGEN!

Senere blev han hosekspert på TV2 – så der lærte de lidt af os andre.

Fremover må vi så selv forberede os, men i den forberedelse vil jeg huske Claus Bjørns fortællinger.

/Søe.

Tidligere artikelNHØP er død
Næste artikelEbbe Kløvedal Reich er død

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here