Sidder i forårssolens stråler i haven og svarer på ord som svin, snotklat, klamme dyr, fjols, hjernedøde stodder, idiot, rådne svagpisser, medieluder, sølle lort og lignende skønne ord. Det er altid herligt med en god saglig samtale – og da jeg ved hvordan man bruger mediet, er det en reaktion jeg selvfølgelig havde regnet med, når jeg bevidst bruger satire for at få nogle op ad stolen og få en reel debat om emnet.

Mange havde nok bare blokeret folk, der skriver sådan, men jeg synes de ord er så ufatteligt tomme at jeg hellere svarer pænt og forhåbentlig får nogle til at opdage, at ordet idiot er en ret plat måde at indlede en samtale på. Det er svagt at moderatorer og eksperter udi sociale medier mener, man skal blokere. Mange politikere blokerer i vildskab. Det er pinligt.

FACEBOOK ER IKKE EN MEGAFON
Jeg sætter en ære i at være fuldt ud tilstede i mine debatter på Facebook. Min status er ALTID kun en overskrift for en god debat. Ellers skal man ikke starte debatten! Hvis man ikke deltager bagefter, svarer det jo til at tage til et vælgermøde, smide 1000 flyere ud over vælgerne og skride igen. Facebook er et forsamlingshus – ikke en højttaler.

LÆS OGSÅ:
Biltur 2018: Del 6. - SLIK MED PIKSMAG, ET MISTET BARN OG KLIMAFLYGTNINGE

Men hvorfor har vi mon fået et samfund, hvor vi har behov for at råbe idiot – fremfor at bruge ord på at forklare hvordan man mener en holdning er idiotisk. Sidstnævnte er mere end velkommen, da vi jo forhåbentlig ikke altid er enige. Men bare at råbe idiot er da… idiotisk. Spild at tid. Og ligegyldigt.

DET SIGER DU KUN FORDI….
Mere tåbeligt synes jeg det er, når folk motivtolker. Jeg synes det er direkte skadeligt at nogle mener, om folk der siger en holdning, at de kun siger det fordi… et eller andet. Disse folk tager aldrig stilling til budskabet – men skriver hurtigt bare “det siger du kun, fordi du er…”
Det synes jeg vi skal stoppe med. Hvorfor ikke bare regne med, at folk som skriver deres holdning reelt mener den – og derfor siger den højt. Vi falder alle i den fælde og skriver “du er også rød, du er også borgerlig, du vil bare have opmærksomhed, du vil bare have likes…”
Lad os dog tage folk alvorligt – også hvis vi er uenige med dem. Det kommer jeg selv længst med.

Jeg har nu skrevet godt 300 kommentarer som svar på tiltale under den status. Og jeg har ført penge retur til de søde, der sendte mig en skilling til indsamlingen. Jeg nyder en god samtale – og glædes både over enighed og uenighed.
Det forpligter at have Grundtvig tatoveret på ryggen!

LÆS OGSÅ:
DANSK POLITIK ER REALITY-TV

JEG ELSKER MINE MODSTANDERE
Hvis vi får et samfund, hvor al samtale foregår med skældsord fra hver vores skyttegrav, opnår vi intet. Absolut intet. Det synes jeg måske man skal overveje, inden man i forbifarten kaster sig derned med et skældsord. Hvorfor ikke bare gå videre, hvis man ikke har noget fornuftigt at sige? Hvorfor ytre sig, hvis man ikke har en ytring der kan skabes noget udfra?

Jeg elsker mine seriøse modstandere. De gør mig stærkere i det jeg tror på – og samtalen gavner begge veje. De der kun gider stave til svin eller idiot elsker jeg knap så meget. Mest fordi de spilder deres ytringsfrihed på absolut intet. Men jeg vidste jo de ville komme – dertil kender jeg retorik og bevidst brug af form for godt.

Nu vil dette dumme svin lige holde en slags søndag med forårsindsamling af affald på grunden, besøg i småt brændbart og en ekstra stærk kop kaffe i den kolde vind med familien. De synes ikke jeg er en klam snotklat. Tror jeg da.

Tidligere artikelJEG ER NETOP DØMT FOR BUTIKSTYVERI ;-)
Næste artikelMIN KUNSTNER DØDE SOM 3ARIG

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here