Lars Løkke Rasmussen

Vi har sendt lars løkke rasmussen en mail…
konceptet er, at modtageren skal have mulighed
for at give udtryk for egne idéer og tanker…

vi bringer den uredigerede korrespondance med de drejninger den slags tit kan tage: de uventede…

Tekst: Pia Møller Søe
Foto: Claus Peuckert

Fra: Pia Møller Søe [et cetera]
Til: Lars Løkke Rasmussen
Dato: 08/08-12 – KL. 08.00
Emne: Spin for galleriet?
Hej Lars
Jeg håber du har haft en god sommer?
Jeg forestiller mig, at du har travlt, men jeg skriver alligevel. For der er noget jeg har haft lyst til at spørge dig om siden engang sidste år.Danskerne efterlyser ærlig politik. Vi er trætte af tomme valgløfter og Gallup-politikere. Allievel har Lykketoft større vælgerpotentiale når han er nybarberet, og som politiker skal man tænke sig om mere end en gang, før man tillader sig at skåle på noget som helst. Vi efterspørger mennesket bag politikken, men i nøje afstemte udgaver, eller?De politiske analyser og kommentatorer hævder med jævne mellemrum, at politik er før af spindoktorer og rådgivere. Hvorfor er sidstnævnte blevet væsentlige figurer i den politiske dagsorden?

Nu skal man jo være varsom med sådan at tilkendegive holdninger, men min fornemmelse er, at du er knap så meget spin som spontan? I så fald, hvordan agerer du i det faktum, at indhold drukner i form og politik i meningsmålingerne? Er du overhovedet enig i, at det er tilfældet?

Jeg så dig faktisk omtalt som retro-politiker et sted for nylig. Prædikatet fik du, i den her sammenhæng, fordi du i valgkampen i 2011 ikke så ofte blev set i selskab med din spindoktor.

I en af debatterne i forbindelse med valgkampen sagde du nogenlunde følgende:

”Hos mig får man ærlig snak, åben snak. Man får måske ikke så mange superlativer og tillægsord og lange sætninger, men man får en, der siger, hvad det er for nogle problemer Danmark har.”

Jeg indrømmer, hos mig skabte det – måske du – en fornemmelse af ærligt engagement. Oprigtig irritation, om man vil.

Var det spin?
Pia Møller Søe.

 

Fra: Lars Løkke Rasmussen
Til: Pia Møller Søe [et cetera]
Dato: 14/08-12 – KL. 22.17
Emne: RE: Spin for galleriet?
Hej Pia
Jeg har bestemt haft en god – og spin-fri – sommer.
Nåede både en cykeltur fra Frederiksværk over Lolland til Odense og de første par dage med Team Rynkeby.
Det blev også til en dejlig uge i Tjekkiet med hele den færøske del af familien og et besøg på DrengeAkademiet, som vi i Løkke Fonden har prøvekørt med 25 drenge, der forhåbentlig nu får en bedre start på 9. klasse, end de ellers ville have fået. Og så har den ellers stået på oprydning og udsmidning.
Efter 42 år i Græsted flytter jeg med familien til København i løbet af september. Det bliver noget af en omvæltning, men oprydningen har også givet mig nyt indblik i min egen ”politiske historie”. Mapper, mødepapirer og udklip er blev sorteret i ét væk…Fandt en gammel portrætartikel fra min unge dage som udvalgsformand i Græsted-Gilleleje. Her siger min forvaltningsdirektør, at ”Lars er for ærlig til at kunne begå sig i toppolitik.” Husker, at jeg den gang ikke blev særlig glad for hans profeti, men der er nok lidt om snakken. Jeg er ikke særlig god til at forestille mig. Man kan se, når jeg er glad, sur, optimistisk eller vred. Så nej, det var ikke spin.
Jeg var i valgkampen oprigtig irriteret over, at specielt S og SF forsøgte at tale Danmark ned i et sort hul og havde ”12 minutters løsninger” på alle udfordringer.
Det holdt jo heller ikke til et møde med virkeligheden…

LÆS OGSÅ:
RIKKE NIELSEN: SIGER MAN SÅ OVERHOVEDET TILLYKKE?

Alt har sin tid. Tror også det gælder spin.
Selvfølgelig har også jeg brug for en presserådgiver i en travl hverdag med stadig flere medier. Men danskerne kan godt gennemskue det. Krisen kradser, arbejdspladser flytter til udlandet, grænsehandelen eksploderer. Det kan man ikke spinne sig ud af. Er du i tvivl, så kast et blik på de menings-målinger, jeg normalt ellers ikke kommenterer… 🙂

Bedste hilsener
Lars

 

Fra: Pia Møller Søe [et cetera]
Til: Lars Løkke Rasmussen
Dato: 14/08-12 – KL. 22.33
Emne: RE: Spin for galleriet?
Hej Lars
Jeg tror på dig. Faktisk. Men apropos de meningsmålinger… Du er – nu – en af landets mest populære politikere ifølge førnævnte. Hvordan gik det til? Appelerede de spin-fri gloser til vælgerne, eller er det i virkeligheden magthavernes lod, at få dårlige Gallup-målinger?Og havde han ret, forvaltningsdirektøren, kan man være for ærlig til top-politik? Det må trods alt skabe nogle konflikter i en politisk arena med en anden dagsorden. Hvis du da er enig? Er der gået spin i politikken?

Det lyder som en god sommer. DrengeAkademiet? Det virker som en god historie – både for drengene og en politisk rådgiver?

Pia Møller Søe

 

Fra: Lars Løkke Masmussen
Til: Pia Møller Søe [et cetera]
Dato: 14/08-12 – KL. 23.06
Emne: RE: Spin for galleriet?
Hej Pia,
Meningsmålinger er noget flygtigt noget, så dem får du mig ikke til at siger mere om. Men jeg glæder mig over, at Venstre for første gang i 10 år havde fremgang ved valget – og at nye medlemmer af kød og blod er strømmet til efter valget. Det første er et udtryk for, at mange danskere godt kunne se, at der ikke fandtes lette løsninger på svære spørgsmål. Det andet er et udtryk for, at endnu flere har kunne se det efter valget – i takt med at regeringen løb fra alle løfterne. Så nej, jeg tror ikke, at en regering per definition får dårlige målinger. Dem får man, hvis der ikke er sammenhæng mellem det, man siger, og det, man gør.Om man kan være for ærlig? Tror det ikke, men man kan måske komme til at sige for meget på en gang. Meget politik formidles jo via kommentatorernes og mediernes filter. Siger du i en valgkamp: Vi har brug for lavere skatter på sigt, hvis vi skal være et konkurrencedygtigt land (og det har vi), spørges der: Hvor lave, hvornår, hvordan? Og så har du pludselig en debat om øjeblikkelige besparelser eller ufinansierede skattelettelser, selvom samtalen handlede om Danmark om fem, 10 eller 15 år. Synes som sådan ikke, at der er gået spin i politik, men vi kunne godt være bedre til at adskille det kortsigtede fra det langsigtede. Vi har brug for et klarere fokus på Danmarks langsigtede udfordringer for at kunne tage de første, rigtige skridt nu!

LÆS OGSÅ:
JAKOB OLRIK: MED KÆRLIG HILSEN....

DrengeAkademiet. Det vil jeg gerne tale mere om. Stiftede efter valget ”LøkkeFonden – fra dreng på kanten til ung i fællesskabet”, fordi alt for mange drenge i disse år tabes på gulvet. Syv ud af ti elever i specielklasser er drenge, tre gange så mange drenge som piger er i medicinsk behandling for ADHD, hver uge falder 400 drenge fra deres ungdomsuddannelse og jeg kunne blive ved. Det skal vi have gjort noget ved. Og DrengeAkademiet, hvor 25 skoletrætte drenge i 8. klasse brugte tre ugers sommerferie på at få et mentalt og indlæringsmæssigt ”spark bagi” var det første skridt. Næste år inviterer vi 100.

Lars

 

Fra: Pia Møller Søe [et cetera]
Til: Lars Løkke Rasmussen
Dato: 14/08-12 – KL. 23.29
Emne: RE: Spin for galleriet?
Hej Lars
Hvad bestod sparket i? Hvorfor er det for dig et væsentligt projekt, og hvordan er du, i praksis, involveret?Er der noget galt med uddannelsessystemet, eller har vi bare glemt, at der i enhver klasse sidder drenge – og piger – der ikke nødvendigvis er sat i verden for at leve op til videnssamfundets ambitioner? Der sidder vel også kommende sportsfolk, kunstmalere og musikalske genier i klasserne, og deres ressourcer er måske lidt malplacerede i et kemilokale… Er det ikke et lidt ‘usmidigt’ system der taber DrengeAkademiets drenge på gulvet?

LÆS OGSÅ:
KOKs KØKKEN #5 - Konfirmation og bryllup - hvordan holder man festen hjemme?

, Pia.

 

Fra: Lars Løkke Rasmussen
Til: Pia Møller Søe [et cetera]
Dato: 22/08-12 – KL. 06.24
Emne: RE: Spin for galleriet?
Hej Pia,
Det ER en personlig ambition at gøre en forskel. Og Det ER en personlig tilfredsstillelse, når det lykkes. Derfor kan idialisme og ambition bestemt godt gå hånd i hånd. Sådan har jeg det – og jeg deler heldigvis den holdning med i titusindvis af danskere, der f.eks. arbejder frivilligt i sportsforeninger, sociale tilbud eller i spejderbevægelsen, hvor jeg selv trådte mine barnesko. Jeg bilder mig ind – uden at være indbildsk – at jeg, selvom jeg nu er i opposition, har en position, hvor jeg kan gøre en forskel ved at sætte fokus på et uløst samfundsproblem og rejse penge til at gøre noget ved det. Er det så ren idealisme? Det må andre bedømme. For mig er det et “drive”, jeg har haft med fra barnsben. Der er ingen større forskel på at pakke og sælge juleneg for at skaffe penge til spejderpatruljens tur til Norge, da jeg var 16, og 32 år senere rejse penge i dansk erhvervsliv til at sende drenge på sommerskole. Ikke i min optik i hvert fald.Om jeg er den bedste til det, spørger du. Sikkert ikke, men jeg er god til det! 🙂

LÆS OGSÅ:
Tag vasketøjet ind - musikerne kommer...

Selvfølgelig har vi råd til at engagere os i det internationale arbejde for grøn vækst. Vi har ikke råd til at lade være. Også her kan idealisme og egeninteresse gå hånd i hånd. Når udviklingsøkonomierne f.eks. investerer i energieffektivitet, er det godt for det globale klima. Når de gør det med produkter fra Danfoss og Grundfos er det samtidig godt for dansk økonomi og job-skabelse.

Jeg rejser hjem i morgen efter små fire hektiske dage i Korea – og det bliver i første omgang til en flyttekasse… I løbet af september skifter vi huset i Græsted ud med en lejlighed i hjertet af København. Det sker midt i en travl tid, så vi har brugt sommerferien på at rydde op, pakke og gøre os klar. Jeg glæder mig derfor til at komme fri af flyttekasserne og på plads i vores nye hjem.

Bedste hilsner
Lars

Sent from my iPad

 

Fra: Pia Møller Søe [et cetera]
Til: Lars Løkke Rasmussen
Dato: 22/08-12 – KL. 06.52
Emne: RE: Spin for galleriet?
Hej Lars
Er det ikke sært, ikke at vende hjem – altså til noget velkendt?Jeg er født og opvokset i Aalborg – så flyttede jeg væk, og det kunne jeg slet ikke finde ud af, så nu er jeg heldigvis tilbage.

Jeg har læst i en eller anden avis, at det var din hustrus beslutning at flytte. Jeg har altid forestilet mig, at du nødvendigvis måtte være beslutningetageren… 🙂

Hvad tænker du om at skulle finde dig til rette et nyt sted? Er du god til at omstille dig?

De bedste hilsner,
Pia Møller Søe

Lars Løkke Rasmussen

Tidligere artikelGreta Tuckute: Mit kæreste eje
Næste artikelJane Rosengren: Mindfulness

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here