Tekst: Tine Haslund
Ingen tvivl om, at der er fest, når Lukas Graham er på scenen. Aalborg blev for tredje gang præsenteret for lækker luksus retrosoulpop fra den populære christianit. Og sikke en fest Lukas og co. performede i Aalborg Kongres og Kultur Center lørdag aften. Perfekt forfest til dem, der skulle videre i byen. Jeg, Tine Haslund, som i øvrigt er jeres faste blogger her på [Et Cetera], har været til koncert, og jeg vil nu dele min oplevelse med jer.

Sidste år var jeg til Lukas Graham koncert på Skråen i Aalborg. Jeg husker helt tydeligt, hvilken fantastisk koncert, det var. Ikke blot grundet musikken men ligeså meget selve sceneshowet og den helt fantastiske stemning. Jeg mener 100 procent, at der er kæmpe forskel på at høre Lukas Graham i radioen og at være til stede. En koncert med Lukas Graham og band handler ikke kun om musikken, men ligeså meget deres evne til at optræde og dygtighed til såvel musik som performance. Derfor gik jeg lørdag aften til koncert med spænding, glæde og høje forventninger.

Jeg ankommer til AKKC og bevæger mig hen mod den store scene. Fuldstændig proppet med mennesker. Opbakningen til Lukas Graham er meget større, end jeg havde forestillet mig. De største fans må åbenbart være kommet i god tid for at få en plads oppe foran, for jeg blev desværre selv nødt til at stå midt i lokalet. Men okay, egentlig fin placering for mig. Grundet så mange mennesker samlet, stod vi klemt, men alligevel havde jeg luft omkring mig, hvilket gav mig mulighed for at observere Lukas Graham på bedste vis. Afslappet, fattet og i stand til at kunne mærke hvilke følelser, der gik gennem min krop. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke kender alle hans sange, og der, hvor jeg føler størst association, er hans største hits som ’Criminal Mind’, ’Ordinary Things’ og selvfølgelig ’Drunk in The Morning’.

LÆS OGSÅ:
Wanna dance?

Jeg griner for mig selv, da Lukas i pausen fortæller om sangenes budskaber. En af sangene, ’Never Let Me Down’, har et budskab om en hyldest til en øl. Og som han selv siger, så kan alle sange ikke være lovesongs, men allievel er det rimelig sort at skrive en sang om en øl. Omvendt mener jeg, at han jo altid kan regne med den – modsat os piger! Men ok, det hele skal heller ikke altid være så kantet, normalt og kedeligt. Hans største hit ’Drunk in the Morning’ er eksempelvis også skrevet en morgen efter en bytur. God stil, og hvor er det fedt, at hans største hit er skrevet, mens han er bagstiv. ’Liderlig, ærlig og kærlig’, som han selv siger- total klasse og originalt.

En kold fadøl, lækker musik og lækre fyre, og jeg er helt tilpas. Lukas optræder, som altid, i hans kendte outfit i form af en undertrøje og sikke et street outfit at performe i. Fedt og respekt for, at han ikke ændre sig blot fordi, han er blevet mere kendt. Min tid i stilletter viser sig at være smerte uden lige, hvilket ødelægger muligheden for at nyde koncerten for fuld skrue. Men med Lukas i en hvid undertrøje, der indikerer casual attitude, så smider jeg stiletterne. Til koncert med Lukas Graham i strømpefødder – kan det blive federe? Min opmærksomhed er dog ikke rettet imod Lukas, men nærmere hans lækre bassist Magnum. Han er uden tvivl bandets ’best looking guy’, og da han lige pludselig smider trøjen og optræder i bar overkrop, er jeg sikker på, at han kunne score hvem helst i salen. Svært at koncentrere sig om musikken, når en lækker bassist står i bar overkrop.

LÆS OGSÅ:
En bustur du sent vil glemme...

En fantastisk fest nærmer sig sin afslutning, et par øl er drukket og min tid i stilletter er heldigvis snart done. Alligevel tænker jeg, heey vi mangler da et eller andet og faktisk noget meget vigtigt. ’Drunk in The Morning’ er koncertens sidste sang. Stemningen ryger lige et ekstra gear i vejret, da sangen bliver spillet. Fantastisk måde at afslutte en fest på. Tak til Lukas Graham og band for en dejlig aften. Lukas fortæller, at han glæder sig til at møde sine Aalborg-fans igen til Nibe Festival. Og hør her, vi glæder os også til at se dig.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here