KULTURKLUB 1’eren er skabt af Aalborg Kongres & Kultur Center i anerkendelse af, at rigtigt mange mennesker ikke nødvendigvis deler deres kulturelle interesse med deres ægtefælle, veninde, mor, søster eller kæreste.

KULTURKLUB 1’eren er således et interessefællesskab hvor du har mulighed for at købe en enkelt billet, til reduceret pris, til et arrangement i Aalborg Kongres & Kultur Center og samtidigt kan du dele pausen – og oplevelsen – med andre der har samme interesse.

Det er Susanne Kabel, pressechef i Aalborg Kongres & Kultur Center, der står bag initiativet til KULTURKLUB 1’eren.

– Jeg oplever egentligt tit, at folk ikke har lyst til at deltage i et arrangement alene – og ikke lige har nogen ved hånden som deler netop deres kulturelle interesse. Derfor fik jeg idéen til at skabe det her fællesskab, hvor man i pausen kan opholde sig i et område der er dedikeret til Kulturklubben, og derfor med sikkerhed vil møde nogle der gerne vil være sammen om den oplevelse man er ude for at få, og samtidigt kan man så spare på billetten, fordi vi har mulighed for at udbyde de her enkelte sæder til en reduceret pris, fortæller Susanne Kabel.

 

INDIVIDUALISTER

KULTURKLUB 1’eren er bygget op omkring et onlinefællesskab på Facebook, her udbydes billetter og man har som deltager mulighed for at give tilsagn om deltagelse. Håbet er, at fællesskabet langsomt vil udvikle sig og der vil opstå nogle relationer qua genreinteresse.

LÆS OGSÅ:
En skæbnefortælling

Susanne Kabel understreger, at KULTURKLUB 1’eren ikke er tænkt som en singlefest eller et datingfora, men simpelthen er en intention om, at flere skal have mulighed for at opleve mere.

– Ordet single har fået sådan en særlig klang, og det er derfor meget bevidst at jeg fravælger det i den her sammenhæng, siger Susanne Kabel. Det er slet ikke nogen forudsætning for deltagelse i KULTURKLUB 1’eren, at man er single eller alene. I virkeligheden er de fleste deltagere måske bare alene om deres interesse, siger hun. I dag er folk individualister og de tør godt vælge til og fra og leve det liv der giver dem størst livsglæde. På den måde spejler vi jo egentligt bare en tendens til personlige interessefællesskaber hvor folk går efter det de brænder for, siger Susanne Kabel.

Når der er arrangement i Aalborg Kongres & Kultur Center holder KLUTURKLUB 1’eren til i forhallen i området ved Livsglædens Herold.

Her indbyder møblementet til at nyde et godt glas vin og en snak om den oplevelse man har valgt. Initiativet til klubben er blevet vel modtaget og efter en uge havde KULTURKLUB 1’eren over 100 tilkendegivelser på Facebook-sitet.

– Jeg er positivt overrasket over den gode modtagelse, siger Susanne Kabel, og jeg glæder mig rigtigt meget over, at det her tilsyneladende faktisk gør den forskel jeg havde håbet på. Jeg tror faktisk, at flere mennesker frem over vil benytte sig af de kulturelle tilbud, fordi de har fået nedbrudt den her barriere det kan være at skulle alene af sted, siger hun.

LÆS OGSÅ:
En bustur du sent vil glemme...

MENNESKER MØDES

Håbet er, at interessefællesskaberne måske kan brede sig til dybere relationer. At mødet mellem mennesker med samme kulturelle præferencer kan føre noget rigtigt fint med sig, fordi man mødes omkring en oplevelse og måske lidenskab for en bestemt genre i et forum hvor samtaleemnet, hvis man ønsker det, er givet.

– Der sker noget andet i mødet mellem mennesker når man er ude på egen hånd. Man er mere åben, siger Susanne Kabel. Når man er to af sted, uanset om det er med en partner eller en ven, er man meget tilbøjelig til at lukke dialogen inde mellem sig. Når man er ude for at opleve selv, og samtidigt knytter sig til et forum med andre ligesindede kan der opstå  nogle rigtigt fine snakke og særlige relationer omkring det, siger Susanne Kabel.

Man kan blive medlem af KULTURKLUB 1’eren ved at oprette sig på kulturklubbens facebookside af samme navn, eller man kan oprette sig som medlem i Aalborg Kongres & Kultur Centers billetkontor ved første billetkøb.

Billetsalget til Kulturklubbens udvalgte forestillinger annonceres løbende på medlemsklubbens Facebookside og med en henvisning på hjemmesiden www.akkc.dk

KULTURKLUB 1’eren er for alle. Aalborg Kongres & Kultur Center påtænker at udbyde forestillinger inden for alle genrer til klubbens medlemmer.

Der udbydes et begrænset antal billetter til forestillingerne, og det handler derfor om at være opmærksom når billetterne kommer i spil.

I modsætningen til sædvane, hvor det ofte er dyrere at deltage alene, er det her væsentligt billigere.

Billetprisen til ener-sæderne er væsentligt reduceret.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here