Klokken er 11 her i Thailand, hvor jeg er nede på arbejde.
Om 3 timer åbner valgstederne derhjemme.

Uanset meningsmålinger og taltyranni er valget spændende. Min brevstemme var selvfølgelig borgerlig, men den blev sat med ondt i maven – som det har været de sidste fire år, har en stemme på K jo været lig med en stemme på Pia Kjærsgaard.

I partiet har jeg mødt masser af tvivlere overfor den linie der er kørt. Konservative har været sat i skyggen af Venstre – med Pia som dirigent. Sådan ville vælgerne det sidst, der var ikke mange andre valg!

HVEM SKAL KONSERVATIVE VÆLGE

Jeg hører til dem, der ønsker en midterregering i dansk politik. Derfor håber jeg at de radikale får et kanonvalg. Ikke så godt at Lykketoft skal regere landet, absolut ikke, men nok til at V og K får et reelt alternativ til Pia.
Så skal det blive spændende at se, hvilken side de vælger.

HVIS de på trods af radikale muligheder vælger Pia, Krarup og de andre udemokratiske fremmedhadere, så må konservative vælgere med humanistisk baggrund op af stolen og lave oprør. Så må vi vælte Bendtsen, Brian og Helge og bede om en ny politik tak.
At vælge Pia fremfor Marianne vil være endeligt tegn på, at konservative nu udelukkende vælger blokpolitik fremfor en spændende nytænkende regering.

LÆS OGSÅ:
SPECIALKLASSEN: DET SMITTER FØRST KL 22

VÆK MED BLOK-POLITIK

Man kan vel sige, at man med en stærk borgerlig blok kan få alle borgerlige tanker gennemført – det har bare ikke vist sig at være særligt godt!
Fogh og Bendtsen er skide stolte af, at de har gennemført alt de lovede – det er da ingen kunst, de bestemte jo selv. Det spændende ville først ha været, hvis det var gennemført i samarbejde med dem, man er uenige med.

Regeringen har gang på gang vist at “de alene vide” og har afbrudt forhandlinger, fordi de uden forhandling alligevel kunne få det som de ville.

MODSPIL GIVER SAMSPIL

De bedste resultater ved vi godt i erhvervslivet hvordan vi får. Det får vi af modspil. Hvis en leder gennemfører alt hen over hovedet på sine ansatte og mellemledere, kan han ligesågodt lukke butikken. En god leder er en, der lytter til modstanderne og dermed bliver stærkere i det han selv kommer med – eller måske endda klogere.

Ved kun at spille bold med Pia Kjærsgaard fik regeringen lette kår, til gengæld er mange af de ting der er gennemført direkte usmagelige, uden omtanke, uden gennemtanke og uden fremsyn. Enhver anden kommende regering vil lave mange af tingene om, da de er truffet på smalt grundlag uden humanistisk tankegang.

LÆS OGSÅ:
Biltur 2018: Del 4. ALENE PÅ MANDETUR - JERNALDER, HOTDOGS OG CAMPING

100 DAGES PLANEN

Fogh var stolt efter 100 dage ved magten: “Vi har gennemført hvad vi lovede med vores 100-dages plan”.
Ja vorherre bevares. Hvorfor så længe? Kunne i ikke bare ha skrevet under?
Sandheden om gennemførelse af så mange lovforslag på så kort tid er, at der har manglet debat om dem. Det er det tætteste vi i et demokrati kommer diktaturstaterne.
Man skal ikke være stolt af at gennemføre meget på kort tid, men at gennemføre gode gennemarbejdede ting på tværs. Ting der holder til et regeringsskifte.

Gør som dansk erhvervsliv: Lyt til modstanderne, find en mellemvej – det bliver ofte den bedste og mest målrettede løsning.

En sådan situation kunne regeringen ha valgt selv at skaffe i de sidste 4 år – det valgte de ikke. De var forhippede på at gennemføre og gennemtrumfe.

Et godt valg i Danmark kan tvinge K og V ud i samarbejde.
Tvinge dem ud i samtale, der kan forbedre beslutningerne.
Og med Marianne ved VK-bordet tror jeg på, at både erhverslivet, kapitalismen, samfundet og humanismen vil få en stemme.

En ting er sikker: Vælger V og K at samarbejde med Dansk Folkeparti, hvis de ellers havde mulighed for et radikalt alternativ – så er V, K og DF blevet til eet enkelt parti, og så vil min stemme råbe om et opgør med toppen i De Konservative. Kommer det ikke falder min stemme anderledes om 4 år. Lykketoft er et skræk-scenarie, men en Pia Kjærsgaard med magt er trods alt værre!

LÆS OGSÅ:
Biltur 2018: Del 7. KLIMAFLYGTNING, STEWARDESSER, BROK OG TYNDSKID.

MIT RÅD TIL VÆLGERNE: SÅDAN FÅR VI EN MIDTERREGERING

Vælgerne skal tale nu, og tal klogt.
Mit råd er: Folk der vil ha borgerlig regering skal stemme konservativt og folk der vil ha en socialdemokratisk regering skal stemme Radikale.
Hvis de to partier bliver store, så er det traditionelt de to, der er bedst til samarbejde over midten. På den måde vælger man side, uden at vælge blok.
Og det ville være bedst for Danmark.

Må de bedste folk vinde.

Godt valg!

Tidligere artikelValgTV fra Bangkok
Næste artikelValganalyse: Beskeden fra folket

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here