Vi har i årevis KNOKLET for at skabe en skole, der kunne måle sig med kineserne. De var så meget dygtigere end os – og vi forandrede skolen. Vores selvbevidsthed revnede helt, da vi så kinesiske børn banke vores unge i alt (bortset fra medmenneskelighed, fællesskab, samarbejde og andre ligegyldigheder)

Vi gjorde skolen heldags, målbar, konsulentundersøgt og konkurrencedygtig – i forhold til noget, der nu viser sig at være de rene regnbuer og enhjørninger.

Hvis vi skal slå kinesiske børn, skal vi snyde i PISA undersøgelserne!

PISA har gennem alle år været en rådden målestok, der gang på gang var været beviseligt fejlbehæftet. Alligevel har skiftende politikere brugt den som pejlemærke.

Enten stopper det show altså nu – og politikerne begynder at lytte mere til dem, der har fingrene nede i bolledejen – eller også skal vi lave en skole, hvor ungerne efter kinesisk svindel-model lærer at jonglere fantasifuldt med tal. Måske en bæredygtig ide, der kunne udvikle mange nye små eksperter i excell-ark til kommende ansættelse i Gallup og lign. steder.

Uanset er det pinligt, at vi blev ved at tro – selvom dele af fagkundskaben råbte højt, ligesom de fleste af os almindelige gjorde…

LÆS OGSÅ:
SMITTETAL ELLER GALLUPTAL?
Tidligere artikelMAILKORRESPONDANCE MED MAUREEN og blomsterkransen…
Næste artikelOVERFALD I RY

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here