Hvis Aage Rou Jensen var kongen af Århus, var John Stampe Kejseren. I 50erne havde AGF et hold af fantastiske fodboldspillere, der alle var drevet af ærgerrighed, stolthed og talent, mens det i 80erne hvor John Stampe regerede, var et hold der måske manglede lidt på talentsiden, men så sandelig gjorde op for det i ærgerrighed og stolthed over at trække i den hvide trøje.

John Stampe (født 1957) var indbegrebet og bannerføreren for denne kultur, han startede i Åbyhøj, men skiftede til AGF i 1977 som en ung mand, og fik sin debut samme år. John Stampes position var libero, den sagnomspundne position lige bag back kæden hvor det ikke bare krævede at man var stærk i positionsspillet eller til at tackle, men krævede overblik, forståelse for spillet og mod siden man oftest stod alene, og havde megen frihed, og med ham på holdet fik AGF en flot sølvmedalje i 78.

Efter 4 år i AGF løb han ind i en korsbåndskade der næsten afsluttede hans karriere før den var rigtigt begyndt, heldigvis for AGF var John Stampe, John Stampe, og kæmpede sig tilbage og helt til tops i hierarkiet, og med ham som katalysator vandt AGF 4 bronze, 2 sølv og alt dette kulminerede i 1986 med et mesterskab til AGF. AGF vandt desuden i denne periode 2 pokaler, og tabte knebent 1-0 til FC Barcelona i kvartfinalen af pokalvindernes Europa Cup. Personligt opnåede han også 1 landskamp, desværre for ham havde Danmark nok verdens bedste libero på det tidspunkt i Morten Olsen.

LÆS OGSÅ:
Google får stor konkurrence på nettet

John Stampede ejede Århus Stadion, og faktisk også alle andre stadions de hviiee indtog, han krævede at man gav alt, og ingen i AGF var i tvivl om at Kejserens ord og eksempel var lov, John Stampes forlangte, at ingen nogensinde lagde sig ned uden kamp til stregen, blod, sved og tårer var mantraet.

Skulle du få lyst til at oddse på drengene i hvidt klarer sig i superligaen, eller vinder mesterskabet næste år kan man få en klækkelig Unibet bonuskode bare ved at trykke på linket og følge instruktionerne.

John Stampe fortsatte i AGF som træner, og var igennem resten af hans alt for korte liv en del af klubben, og blev blandt andet valgt som AGF’s bedste forsvarsspiller nogensinde, af Stiften.

John Stampe døde i 2012 af kræft og vil for altid blive husket i AGF som en legende, men de fleste der har mødt ham vil også huske ham som den flinkeste og mest imødekommende mand man kan forestille sig altid villig til at tale om fodbold, vind og vejr, Kejserens mod og personlighed vil altid være savnet i Aarhus og især omkring Fredensvang.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here