Der er masser af juleånd – og bånd – i ’Et Juleeventyr’, som spiller på Aalborg Teater frem til 22. december. Historien kender vi; den griske, ensomme og dybt ulykkelige mand, der i sin iver efter at arbejde sig længere og længere op i samfundet – også arbejder sig langt væk fra den, han er. Eller i virkeligheden helst vil være. Og var engang.  Charles Dickens fortælling fra 1843 om forretningsmanden Scrooge, der julenat må se fortiden, nutiden og fremtiden i øjnene på en måde, der skaber tøbrud i hans verdensfjerne had til julen – og al det nærvær og ånd, som højtiden repræsenterer, er en klassiker – og som sådan, er den behandlet og formidlet (dygtigt og overbevisende) af Aalborg Teater. Scenen er smukt og enkelt sat, kostumerne er flotte, underfundige og farvestående på en måde, der gør dem til en fin del af fortællingen, og vi tror på skuespillerne. Forestillingen er tro mod fortællingen og helt vildt fint formidlet, så også de allermindste ikke kun er godt underholdt – det er de også – men budskabet står lysende klart; i håret på fortidens ånd, som besøger Scrooge og i bevidstheden hos de mindste, der sagtens kan forstå, hvad det her handler om! Ebenezer Scrooge får som bekendt besøg af tre ånder, der kommer for at tage ham med tilbage barndommens jul, for at få ham til at se virkeligheden i øjnene og for at give ham et glimt at den fremtid, han er på vej imod, hvis han lader alting være uforandret. Og han kan godt se det – som også vi kan på publikumsrækkerne, at der ikke er meget at fejre ved ensomheden. Noget må forandre sig; Scrooge – og det gør han. Han rækker hånden ud og den bliver taget vel imod. Juleånden var på sin plads!

LÆS OGSÅ:
Al magt til folket

Det hele er smukt og meget, meget underholdende formidlet; der er julelys og leg skønt akkompagneret af sød musik, glade børnestemmer og små skæve smil. Der er farver og former, gys og grin og teatrets virkemidler er veldoseret og velplaceret, så de virker fra start til slut.

’Et Juleeventyr’ i Aalborg Teaters udgave er virkelig en oplevelse, der på – egentlig – sjælden vis rammer hele flokken, så det bliver en egentlig familieforestilling. Det helt særlige er, at budskabet stadig står så stærkt og lysende over det hele; julen er hjerternes fest, og uagtet hvor meget alting glitrer og skinner og blinker, så er de julelys, man kan tænde i øjnene på hinanden de smukkeste…

Få billetter tilbage: www.aalborgteater.dk

Anbefales fra 7 år.

 

 

 

Tidligere artikelSådan får du mere ud af din pension
Næste artikelFordelagtige fejl

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here