HVEM ER DU?
Jonny Hefty, en voksen mand i børnetøj, som har været alt fra avisbud, pølsemand, rap-pædagog, heavy metal forsanger, korrekturlæser på et pornoblad og opvasker til chefredaktør, rockstar, frifedskæmper, booker, konferencier og skureso på Fedtebrødet. Student 89, Aalborghus Gymnasium, Bachelor i Dansk, Medievidenskab, AAU, og Multimedieproducent, NMC. Entertainer og gøgler af Guds nåde.

Jonny Hefty

HVAD ER DU SÅ?
Danmarks bedste rapper…… over 40! Vi GÅT ALDRIG HJEM?
Nyeste single fra Jonny Hefty & Jøden. Efter første single ”Gamle Dreng” blev lidt af en landeplage, valgte vi at udgive en efterfølger, som var mere ‘til gaden’ og til vores fans end til radioen – en riv-røvruskende punkrocket street single uden omkvæd. Teksten er en rejse gennem vores lyriske bagkatalog, som er fyldt med mugne røve, hestepi’er, tryllebønner og pindevenner og vi er blevet så gamle, at vi sidder i en sofa i hele musikvideoen. Men vi er stadigvæk for fede til at stoppe med at rappe, så… vi går aldrig hjem!

GENREN?
Jeg har levet af at rappe, præsentere rap, skrive om rap og undervise i rap i mere end 10 år, så det er vel nærmest en kærlighedshistorie og en stor del af mit omdrejningspunkt. Rap som genre har en evne til at forny sig og smelte sammen med andre genrer og hele tiden være med i populærkulturen… Om det så er som dancehall, grime, dubstep, rock eller blipblop, eller hvad det nu hedder alt sammen. Genren, og hele livsstilen og udtryksformen, tiltrækker også en masse kreative unge mennesker, så der hele tiden er en tilstrømning af nye talenter, ideer og stilarter der presser på nedefra og bider os gamle røvere i røven… Og så har rap evnen til både at være global og lokal. Er du klar over hvor mange sange der er lavet om Gug?

LÆS OGSÅ:
KOM NU! Liderlig litteratur til kvinder der (ikke) kan helt selv

KULTUR?
Jeg kan gå til dødsmetal-koncert med Slow Death Factory den ene dag og på Glyptoteket den næste. Jeg er en alsidig, forslugen, avislæsende kulturforbruger med stor kærlighed til små-hemmelige undergrundskulturer som fx street art… Jeg har altid bevæget mig på tværs af forskellige kulturer og gennem 20 år været med til at arrangere, promovere, præsentere, fotografere, optræde eller formidle diverse kulturelle events…

PRÆFERENCER?
Overvejende koncerter, gadefester, lidt biograf, lidt værtshuskultur, lidt Christiania og det gi’r jo altid voksenpoint at gå på galleri eller museum. Som far kommer man jo også en del på biblioteket, legepladser, svømmehaller, zoologisk have og andre kulturtilbud i børnehøjde.

TIL ANBEFALING?
Aalborg-rapperen DANNI TOMA og hans producer NOODLE. Den langskæggede dancehall-rapper RASKE PENGE med rødder i det
nordjyske. Kunstneren og graffitifætteren LARS PANK, som sætter kulør på Ålleren, de 2 way up north gadekunstnere HANDS OFF og
SMELT MIG og så har jeg hørt 9000 har fået en ny lovlig graffitimur… Aalborgs kulturliv blomstrer sgu for tiden.

OG SÅ VIDERE?
I fremtiden skal jeg spille en helvedes masse koncerter, gøre vores plade ”Den Fede” færdig og anlægge et stort skovhuggerskæg… og så overvejer jeg at købe en lille jolle med påhængsmotor,så jeg kan sejle rundt i Limfjorden og finde min inde viking.

LÆS OGSÅ:
Allemandsret i Ingenmandsland

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here