Jeg har aldrig haft hemmeligt nummer. Selv i mine år som studievært havde jeg den holdning, at folk skulle kunne få fat i mig. Det har ført til mange besynderlige opkald, både af den gode og den mere psykopatiske slags. Også natlige opkald, der smed røret på, har været del af mit liv – men jeg holdt stand. Hvis jeg blander mig, skal folk kunne svare igen!

Når kuponnyhederne udkom månedligt, var der folk som satte sig og udfyldte alle siderne med min adresse, så pakkeposten kom med 100 pakker med hygiejnebind, vægtløfterudstyr, massageapparater og jeg fik prøveabonnement på alt mellem himmel og jord. Det var også en konsekvens af at råbe højt og stikke næsen frem. Jeg fik til sidst blokeret min adresse hos kuponnyhederne og TV-shop, og pakkeposten i Herlev returneredes automatisk. Desværre også dem, der reelt var til mig.

En typisk trussel i 90’erne lød “jeg ved hvor du bor”.
Jeg har altid roligt svaret “Super! Ellers bare ring til oplysningen”.

DU HØRER FRA RUMÆNIEN
I dag er telefonchikane ikke så populært mere. Det er rykket online, hvor man blot kan slette lortet. For et halvt år siden skrev en mand “du skal dø!” Og jeg svarede igen roligt “det ved jeg godt”.
Men… For en uge siden fik jeg en besked fra en anonym tosse, der svinede mig til for en holdning og sluttede med ordene “Du hører fra Rumænien snart”. Det tænkte jeg ikke nærmere over, andet end at stemple ham som en, der kan tale med engle og laver kasketter af sølvpapir – og afventede sigøjnerbossens landsmænd med sindsro. Han skulle dog vise sig at have ret!

LÆS OGSÅ:
DER SIDDER EN MAND PÅ EN BÆNK...

De sidste par dage har jeg talt med 12 rumænske kvinder, der starter med at bede om at tale med “Hr. Dum So”. Derefter tigger de om at få arbejde som jordbærplukkere på min gård.

Med tårene trillende ned af kinderne i et grineflip forsøger jeg at fortælle tøserne, at jeg ikke er landmand og ikke dyrker skyggen af planter de kan plukke. De er dog meget insisterende og taler kun en slags engelsk som selv Søvndal ville synes var i underkanten og forstår slet ikke min afvisning på deres jobsøgning.

Mit grineflip er dog taget af. Nu er det en anelse irriterende og jeg starter næsten alle opkald med at konstatere mine manglende evner udi grønne fingre. End ikke mine øjenbryn plukker jeg.

Jeg forsøger virkelig at tale pænt, da det jo på ingen måde er deres skyld. De reagerer bare på en annonce i den lokale avis, som de fortæller har mit nummer og mit ekstreme behov for arbejdskraft – og de skal jo ikke have vrede ord som svar på deres initiativ til jobsøgning.
Men for første gang i mine 45 år er jeg midlertidigt stoppet med at tage telefonen ved ukendt nummer eller ved rumænsk landekode foran nummeret. Ihvertfald her i pinsen, da jeg fastholder åbenheden.

LÆS OGSÅ:
HVAD FLYGTER DU FRA?

Kære dig, der laver dette nummer. Respekt for din opfindsomhed! Jeg kan nemt leve med sjove opkald – men du misbruger stakler, som bruger midler på at ringe for at plukke mig for bær. Du misbruger andre i din hævn – og rammer ikke mig. Mens jeg kan finde et smil og en respekt for opfindsomheden, scorer du nul på min respekt for dig som menneske.
At du ikke har skyggen af argumenter, hjerne eller ordforråd til at deltage i en debat er synligt for mig – og du har hermed tabt debatten. Men at du også mener, at en demokratisk åben debat mellem forskellige holdninger skal udmønte sig i chikane, er for mig en handling der afskriver dig totalt fra deltagelse i fællesskabet.

Du er den virkelige trussel mod det Danmark, du ellers mener at forsvare i debatten. Det er handlinger som dine, der er den reelle terrortrussel, fordi dine handlinger bomber al samtale tilbage til stenalderen. Og i det sekund vi ikke længere deltager i debatten, af frygt for rumænske natlige opkald, har demokratiet ikke skyggen af chance for at overleve.

P.S. Hvis nogen mangler jordbærplukkere, formidler jeg gerne. De virker søde og rare og kan nærmest tale engelsk. Alternativt kan du spare annoncering for plukkere, ved bare at skrive hvad du mener. Så klarer ham tossen sikkert den sag

Tidligere artikelVandkamp
Næste artikelALT UNDER KONTROL

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here