Jeg har sagt igen og igen, at man skal passe på med fanatismen. Politikerne har opfattet e-cigaretten som et autonomt redskab til at omgå reglerne med – og fordømt den som en sådan. At dampe var nu også super farligt og skadeligt for omgivelserne og lignende.
Men e-cigaretten er faktisk et redskab til at stoppe med at ryge, præcist som plaster og tyggegummi – der så vidt jeg ved fortsat er lovligt?

Jeg damper selv. Købte den lille maskine der laver damp som giver mig en kunstig følelse af alt det, jeg ellers savner. Og den har i første omgang skåret mit forbrug fra 40 til godt 15 gennem et halvt år. Og nu på en måned kører vi helt uden røg. Men med damp, når det bliver for svært – med og uden nikotin efter humør.

At man også med den i hånden skal føle sig som kriminel, mens der ved siden af sidder en med en kaffekop med damp op af er HELT ufatteligt og meget udansk. Jeg bryder de regler på daglig basis!

Røg og damp hører kun sammen, når vi synger om kong Christian. I hverdagen er det to vidt forskellige størrelser, hvor dampen rent faktisk formår at slukke trangen og stoppe røgen.

LÆS OGSÅ:
SPECIALKLASSEN: DET SMITTER FØRST KL 22

Nogle politikere har pralet med at være forgangsfolk i denne forbudspolitiske hævn for brud på deres regler – blandt andet i Aalborg Kommune – mens jeg i virkeligheden har tænkt, at de er til grin. Helt og aldeles.

Det kan jeg nu se at de også er, ifølge den tyske kræftens bekæmpelse. Totalt endda. Måske de endda har frataget nogle rygere en god mulighed for at kvitte.

Fanatisme fører sjældent noget godt med sig. Heller ikke når det gælder lov-liderlighed, der regerer over fornuften.

Må vi dampe i frihed nu? Vil i erkende jeres brøler? Og hvis ikke, vil i så også lige få stoppet varm kaffe, varm mad og lign. i det offentlige rum?

http://www.dagens.dk/sundhed/cancerorganisation-e-cigaretter-er-ufarlige

Tidligere artikel1. April 2014
Næste artikelJeg er grundtvigianer, fordi jeg tør tvivle

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here