Siden 2005 har Pia og Mikkel, drevet Thrane Erhverv. En rengøringsvirksomhed med en bestyrelse, der veltilfredse kan læne sig tilbage og konstatere en mangeårig vækst. Virksomheden er siden 2006 vokset og har i dag lidt over 100 ansatte, nybygget hovedkontor i Vester Hassing i Nordjylland og en omsætning, der giver personlig frihed og afføder respekt.  I 2010 og 2011 fik Thrane Erhverv Børsens Gazelle-pris, og det hele skyldes, at de – med stor selvfølge – har knoklet benhårdt for sagen.

”Vi har haft perioder, hvor vi har arbejdet så mange timer, at vi har været tæt på at gå ned på det, fortæller Pia. ” Jeg tror det var vores fortid, der kom os til undsætning. Vi er ikke vokset op med at få noget foræret, så det kom aldrig bag på os, at det var hårdt – det tror jeg godt kan være en udfordring for mennesker, der er opdraget med, at andre gør tingene for dem, ”siger hun.
”Det samme gælder for det fællesskab Mikkel og jeg har omkring det her; vi er meget forskellige, men vi har samtidig også en kæmpe respekt for hinanden og de kompetencer, vi hver især bringer til bordet. Vi ved godt, at den her virksomhed ikke ville kunne drives uden os begge, og derfor løser vi udfordringerne. Både Mikkel og jeg evner at sige, når vi har taget fejl – også overfor kunder, hvis det en sjælden gang sker; så lægger man sig fladt ned, undskylder og gør en ekstraordinær indsats for at udbedre fejlen. Selvfølgelig!” konstaterer hun.

LÆS OGSÅ:
3 gode grunde til at bo i bofællesskab

Pia og Mikkel har en kompetent og dygtigt ledet medarbejderstab. De stiller store – men kun rimelige – krav, og så er de ærlige. De ansætter ikke mennesker, der ikke er villige til at arbejde for sagen, og særligt Pia har et veludviklet talent for at spotte dem, der er vokset op med en mor og far, der har kørt til for mange fritidsinteresser;

De bliver ofte kontaktet af en sagsbehandler, som har en større ambition om at få sine borgere i job, end jobsøgerne selv har. Arbejdsmoral er jo en individuel ting – men jeg må bare sige, at vi jo også har mennesker fra andre dele af verden ansat, og den arbejdsiver og moral, de repræsenterer, den er der mange danskere, som bare slet ikke kan identificere sig med længere. Og de får ikke job hos os”, siger Pia.

Konkurrencen i rengøringsbranchen er hård. Medarbejderne opfordres til at ”bruge øjnene” i stedet for blindt at gribe ud efter støvsugeren, og så laver Pia gerne regnestykket med kunden, når de er samlet ved mødebordet. Alle skal gøre en god forretning; også Thrane Erhverv, men på en måde, så det er meningsfyldt for alle.

”Det hele handler om troværdighed – og os kan man roligt regne med, ”siger Pia. ”Jeg siger tingene, som de er – og jeg er ikke strategisk. Jeg er så glad for, at vi med rette, har ry for at gøre et godt stykke arbejde til en ærlig pris. Vi vil gerne vise vores kunder, hvad vi tjener på dem – Vi gør det jo meget ofte i pletfri lokaler, hvor de samtidig meget tydeligt kan se, hvad de har fået for pengene, ”smiler hun – og så vil vi som sagt også gerne kunne nyde livet. Vi synes, vi har arbejdet hårdt for at gøre det til en mulighed.”

LÆS OGSÅ:
Find den kanariske ø, der passer bedst til dig og dine rejsemål

Mikkel varetager den administrative del af virksomheden, og siger, ”Jeg tror jo på, at jo mere styr man har på sin virksomhed – i alle facetter – jo bedre sover man om natten. Det handler basalt set om at være strategisk og vælge de rigtige systemer til at understøtte virksomhedens drift, og så følge og monitorere udviklingen – og ikke mindst, at handle og eksekvere når dette er krævet. Så er vores erfaring, at man kommer rigtigt langt.
Vores største aktiv er vores medarbejdere, og vi gør rigtigt meget for at skabe et godt arbejdsmiljø for dem. Vi er dog ikke en virksomhed med en masse moderne bløde værdier – Her er vi nok lidt mere Nordjyske og kører efter devisen at ”en spade er en spade”, siger Mikkel med et smil på læben.

Thrane Erhverv er et iværksættereventyr – men med et socialrealistisk tvist, der ikke overser, at mennesker sjældent kommer sovende til succes. Man kan sagtens hvile på laurbærrene for en stund, men det kræver vilje og ihærdighed at nå sine mål. Det kræver også mod til at se virkeligheden i øjnene og kræve noget af både sig selv og andre.

Tidligere artikelHVAD FLYGTER DU FRA?
Næste artikelDER SIDDER EN MAND PÅ EN BÆNK…

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here