MEMBERS DON'T GET WEARY Choreography: Jamar Roberts Alvin Ailey American Dance Theater Credit Photo: Paul Kolnik studio@paulkolnik.com nyc 212-362-7778

Verdens første afroamerikanske dansekompagni Alvin Ailey American Dance Theater vender tilbage til Tivolis Koncertsal for 17 gang. Publikum kan se frem til seks forskellige dansestykker, der aldrig før er blevet opført i Danmark. Sidste gang det verdensomspændende dansekompagni var i Tivoli, blev der danset for fulde huse, og forventningerne er ikke blevet mindre efter de har besluttet, at hver aften får sin helt særlige dansesignatur. Det hæderkronede danse-kompagni gæster Koncertsalen i Tivoli fra d. 28. august til d. 1. september 2019. Billetsalget starter den 8. februar kl. 10.00.

 

Mere end 25 millioner publikummer fordelt over 71 lande har oplevet Alvin Ailey American Dance Theater. Dansekompagniet er blandt verdens førende indenfor moderne dans med nogle af de mest anerkendte dansere og nytænkende koreografer. Hele 16 gange har de besøgt Tivoli med stigende tilslutning, og de seneste gange med udsolgte sale. Publikum kan se frem til at opleve seks danseforestillinger med titlerne Lazarus, EN, New Moultrie, Members Don´t Get Weary, The Call og Juba. Fælles for dem alle er, at de aldrig før har været fremført i Danmark. Der bliver også gensyn på kompagniets klassiker og signaturdansen Revelations.

 

Fra grundlæggelsen af kompagniet Alvin Ailey American Dance Theater i 1958, har de ihærdigt sat fokus på borgerrettigheder i USA og resten af verden. De har på knap 6 årtier bidraget til større forståelse mennesker imellem, og de har aldrig været bange for at dele ud af deres erfaringer.

LÆS OGSÅ:
Det han siger er man selv...

En Tivoli-klassiker vender tilbage

Alvin Ailey American Dance Theater har siden 1981 betaget Tivoli gæster med danseoplevelser udover det sædvanlige. Dansekompagniet er kendt for at mikse dansens forskellige stilarter og skabe dansetraditioner og forestillinger, der i dag betegnes som ny-klassikere. Alvin Ailey-repertoiret spænder fra streetdance, afrikansk inspireret dans til den klassiske ballets elegante linjer og spring. Smukke intense, sensuelle, dramatiske og stærke musikalske danseforestillinger. Hver dags program er sammensat af et differentieret repertoire, hvor de udover de nye koreografier kan opleve den legendariske Revelations, som blev skabt i 1960 af Alvin Ailey og satte kompagniet på verdenskortet. Værket fungerer også som udgangspunktet for det store sociale arbejde, der udfoldes under Alvin Ailey´s motto ”Dance belongs to everyone”. Se uddrag fra Revelations her: https://bit.ly/2WEuF8G

Kulturbærere for hele den amerikanske selvforståelse

Siden danseren og koreografen Alvin Ailey grundlagde dansekompagniet i 1958 i New York, har kompagniet høstet international anerkendelse og opnået en hædersstatus i USA, hvor de som det første afroamerikanske balletkompagni i 2008 blev udnævnt til ”American Cultural Ambassador to the World” af den amerikanske kongres. Alvin Ailey har formået igennem dansen at fortælle historier om afroamerikanernes rejser fra slaveri til frihed, og den geniale Revelations, er en form for selvbiografi på Alvin Ailey´s barske opvækst i 1930’ernes og 1940’ernes Texas. I dag anses Revelations som et mesterværk og et symbol på den moderne dans’ skønhed/teknik, og samtidig et bærende kapitel i USA’s kulturhistorie.

LÆS OGSÅ:
FlixBus støtter globale klimastrejker

 

Alvin Ailey kan opleves i Tivoli Koncertsal fra d. 28. august til d. 1. september 2019.

Billetter kan købes på www.tivoli.dk/ailey

 

Tidligere artikelEN FESTDAG MED FREDERIK
Næste artikelSådan går du milliardærens vej

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here