På en 11 september kommer man til at tænke på, hvor mange andre datoer man i virkeligheden burde kunne huske!

Der er sket forfærdelige ting i ondskab. Skrækkelige angreb med mange eller få dræbte, for at få et budskab ud. Nogle gange med våben, nogle gange med fly, nogle gange med bomber og flere gange med en simpel kniv i en ørken. Alt sammen er lige forfærdeligt.

Det værste ved netop i dag er, at et sted på kloden sker noget i dette sekund, der er drevet af samme ønske om at skræmme andre og ødelægge andre, få budskaber ud ved at slå andres ihjel. Dødstal i dag er lig det, fra de to tårne.

Når vi derfor i dag tænker tilbage på den 11 septembers angreb, så husk de også er symbol på alle de andre ting, som vi hører alt for lidt om. Men som jo ikke af den grund ikke eksisterer.

Du kan huske hvor du var dengang på denne dag. Imorgen er der en kvinde, der kan huske, hvor hun var den 12 september, hvor hendes familie blev slagtet – og på lørdag er der en by i Irak, der på deres dato mindes dræbte børn på den lokale skole.

Dette er hverken tænkt eller skrevet for at nedgøre den følelse af magtesløshed og håbløshed vi alle kan føle på netop denne dag, da den er både naturlig og sund. Og iøvrigt på sin plads.

LÆS OGSÅ:
Folkeskolen og det politiske fatamorgana

Det er skrevet for at huske, at den menneskelige krig mod ondskab ikke kun er mod dem der væltede et par tårne, men også er mod dem, der har årsdag for deres grusomheder i går og i morgen.

Lad os i de mange samlede minder og sorte mærkedage finde styrken til at forandre kloden. Du behøver ikke vente på andre, men kan starte med de skridt, som du tager i dag.

Lad 11 september blive årsdagen for dine første skridt.

Tidligere artikelJeg har fået en FANTASTISK ide.
Næste artikelFORORD: Livsfortællinger

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here