Hvis du højlydt konstaterer, at du har for brede hofter, grimme ben og i det hele taget brug for en ny krop, ville ingen hæve deres veltrimmede øjenbryn og sige, at du var for meget. Hvorfor er det provokerende, hvis du rent faktisk synes, at du har en god røv, lækkert hår og smukke øjne og gerne vil vise hele lækkerheden frem?

Tekst: Tini Owild

Denne artikel er min første for Et Cetera, så jeg synes det er god stil lige kort fortælle hvem jeg er.

Jeg har som stylist arbejdet med det visuelle udtryk i mange forskellige sammenhænge. Og uanset om jeg underviser mine stylist elever, holder workshops eller har personlige stylesessioner, er jeg gang på gang blevet bekræftet i; Det indre og ydre hænger sammen. Da jeg i 2005 begyndte at rådgive private kunder i at finde deres personlige stil, fandt jeg ud af, at det var én ting at løse en reklameopgave for et firma, og noget helt andet at stylerådgive mennesker af kød og blod. Under sessionerne blev jeg ofte konfronteret med mine kunders overbevisninger om sig selv. Så i stedet for ’kun’ at give tøjtips, skulle jeg pludselig også tale om selvopfattelse, vaner og overbevisninger med kunden.

Men hvorfor overhovedet tale om det der foregår inde i dit hoved?
Du vil garanteret hellere have stylingtips der kan give dig lækkerhedsfølelsen her og nu med det samme. Men hvis du ikke selv tror på du ser godt ud, så kan selv verdens bedste stylist ikke hjælpe dig til at nå til den konklusion. Det skal komme indefra, og derfor tog jeg uddannelsen som coach, og nu også mastercoach. Så jeg kan stylecoache mine kunder hele vejen rundt. Hjælpe dem til både at få styr på stilen, tankerne og samtidig give dem virkningsfulde stylingværktøjer til at ændre vanerne og blive smækre lækre.

LÆS OGSÅ:
Træd i karakter!

 

Du er så lækker som du tænker

Vi bliver konstant bombarderet fra højre og venstre med 10.000 gåde råd om hvordan du kan se 10 år yngre ud på 10 dage og få sixpack på 6, som er svært ikke at blive påvirket af.

Glitter magasinerne er ved at falde over hinanden med uopnåelige, virkelighedsfjerne 3. trins modeller til at opnå evig ungdom. Og hånden på hjertet, hvem har ikke lyst til at se lidt glattere, yngre og strammere ud? Så vi slubre det i os og håber at finde en mirakelkur der på no time sletter et langt levet liv med børnefødsler, lange arbejdsdage og for lidt nattesøvn. Så hvad tænker du, når du læser modebladene og ser alt det lækre nye tøj, fremvist af myndeslanke modeller med ferskenhud og c-skål? Sniger der sig en enkelt lille selvkritisk tanke ind? Og næste gang du kigger dig i spejlet, har du så ’find 5 fejl-brillerne’ på?

Min påstand er, at du er, hvad du tænker, og ved at ændre dine tanker kan du ændre den måde, du ser dig selv på. Mange synes det er noget pjat at gå og sige pæne ting om sig selv. Men hvorfor er det mere acceptabelt at sige negative ting end positive ting om sig selv? Hvis du højlydt konstaterer, at du har for brede hofter, grimme ben og i det hele taget brug for en ny krop, ville ingen hæve deres veltrimmede øjenbryn og sige, at du var for meget. Hvorfor er det provokerende, hvis du rent faktisk synes, at du har en god røv, lækkert hår og smukke øjne og gerne vil vise hele lækkerheden frem?

LÆS OGSÅ:
Det, man siger, er man selv...

 

Hvor lækker må du være?

Jeg havde en interessant stylingsession med en af Danmarks i særklasse bedste coaches, som gav stof til eftertanke.

Opgaven gik i al sin enkelhed ud på at få hendes fulde kvindelige stylepotentiale frem. Så den power hun havde indeni også manifesterede sig udenpå. Fed opgave. Efter missionen var completed glædede jeg mig til at høre om responsen, når hun slap det hele løs. Det måtte blive et sandt festfyrværkeri af holistisk lækkerhed, tænkte jeg. Om aften, i opgraderet udgave, mødte hun en af hendes gamle veninder og fik da også komplimenter med på vejen.
Men i samme åndedræt rådede den meget velmenende veninde min kunde til at tone sig ned til et forestående bryllup, hun var inviteret til med sin nye kæreste. “For ikke at hans venner(inder) skulle tage afstand til hende”, sagde hun.

Min kunde havde virkelig glædet sig til at tage sig brand godt ud, men blev pludselig i tvivl om det nu også var så god en ide.
Kunne hun “tillade” sig at slippe al sin holistiske lækkerhed ud i fri dressur, første gang hun skulle præsenteres for vennekredsen?
Eller var det bedre at tøjle den og nøjes med at være underspillet pæn, for at være på den sikre side? Rådet var helt sikkert givet ud fra et godt omsorgsfuldt bankende hjerte, men jeg synes det er tankevækkende (faktisk p****** det mig helt vildt af) at der åbenbart er en overligger for hvor hamrende godt du kan tillade sig at se ud, hvis du også skal være sikker på andres (kvinders) accept.

LÆS OGSÅ:
EN VÆREDYGTIG VIRKSOMHED

 

Skru ned?

Jeg har også selv fra tid til anden fået rådet om at nedtone mig lidt, så jeg ikke virkede “skræmmende”. Har endda modtaget håndskrevne “trusselsbreve” (uden afsender) fra vrede tv-seere, der synes at jeg fyldte for meget med mit store, røde hår der bragede ud af skærmen i primetime, så de fik aftenkaffen galt i halsen.

Well, well … Jeg har for længe siden valgt at gøre det modsatte – at skrue endnu mere op, og når jeg er ude at holde foredrag, er mit ypperste formål at inspirere andre kvinder til at gøre det samme. I min optik kan du ikke være for lækker. Og det var også det råd jeg efterfølgende gav min kunde, da hun ringede og spurgte om min mening.
(Kæresten var i øvrigt ovenud begejstret, så who cares?)

Men hvad mener du? Er det ok at være (for) lækker?
Ser du det som en trussel eller en skøn kilde til inspiration, når du ser en virkelig lækker kvinde? Hvilke følelser dukker op? Smiler du og tænker “Hold da op hvor ser hun dejlig ud!”, “Flot krop og tjekket tøjstil”, eller tænker du, “Hold da op hvor hun fører sig frem, hvem tror hun, hun er!”? Hvor er din overligger, for hvor overlækker man må være?

LÆS OGSÅ:
De skjulte ofre

Kærlige hilsner
Tini

Tidligere artikelTini Owild: Holy beauty – det nye sort?
Næste artikelBen Elton: WE WILL ROCK YOU!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here