HVOR ER VORES RESPEKT FOR ANDRE BLEVET AF?
– Det hele starter med dig selv.

Denne status slutter med opfordring til en revolution.

Ekstra Bladet har i dag 4 sider om Løkkes helt private liv. Ligesom de tidligere havde om en miljøministers skraldespand, Thornings mands liv og Frederiksens børns skole. Det har altid gjort mig edder rasende.

Det er tydeligt, at avisen ikke handler efter andre væsentligheds-begreber, end at de vil have ret. Og de vil bruge deres magt på at få det. De bringer en enkelt historie – og får den ikke ønsket effekt på virkeligheden, skriver de eventyr i ugevis.

Hvis de har sat sig for at vælte en politiker – som de tydeligt har – så accepterer de ikke, at stormen rides af og deres historie lægges ned som værende ikke væsentlig. De kører videre med “Brutalis nedrige plan” og kalder politikeren for magtsyg. I dette tilfælde har en enig hovedbestyrelse demokratisk valgt deres formand og valgt EB fra. Det skal åbenbart forsvares.

I denne og andre sager er det Ekstra Bladet der er Brutalis. Det er den avis, der nådesløst og ondt går efter struben på alle, der tydeligt ikke falder i deres smag – og de fortsætter udi det grotesk pinlige.

Selv ekstra bladets læsere, kaldet “nationen”, mener at Poul Madsen skal æde en tudekiks og komme videre. Det er ellers sjældent de er uenige med ekstra bladets linie.

EKSTRA BLADET ER IKKE EN LORTE AVIS
Jeg har tusinde gange forsvaret ekstra bladet. Jeg accepterer ikke, at man bare skriver “lorte avis”. For ekstra bladet er ikke en lorteavis. Det er væsentligt for landet at have forskellige aviser. Både den stærkt partipolitiske og etisk højpandede Politiken, den stærkt borgerlige og erhvervsvenlige Berlingske, den græsrods-, intellektuelle og litterære Information og den borgerlige og landlige Jyllands Posten.

LÆS OGSÅ:
Folkeskolen og det politiske fatamorgana

Men det er OGSÅ vigtigt med aviser som EB og BT, som nogle gange går meget tæt på og tydeligt gør det på en måde, som danskerne kan lide det. Så problemet er ikke avisernes form. Problemet er at Ekstra Bladet under Poul Madsens ledelse, siden den magt blev hans alene, er blevet en kampagne-avis, der ikke længere er den lille mands talerør og den, der dygtigt går dybt ned i store sager som Irakkrig og landspolitiske svinestreger – men i særlig grad bruger sin magt på et partipolitisk korstog, der føres gennem fokus på personer. Det ser grimt ud og oplaget er dalende.

DET PRIVATE POLITIKER-LIV.

Politikere skal gøre som de siger. Det siger Poul de skal. De skal have glorien på og privat leve fuldt ud op til det samfund, som de taler for. En miljøminister må aldrig have brugt round-up, en sundhedsordfører ikke røget hash, en finansminister ikke have svært ved at få det private til at hænge sammen – og en statsminister skal så privat, have styr på alle områder på een gang.

Det er amerikanske forhold der kræves. Ikke kræves af vælgerne, men af dele af pressen. Vi vil at en politiker er dyden selv – men sådanne findes ikke. Og hvis de gør, ville vi aldrig stemme på dem. Vi ville sige at de ikke var folkelige. Ikke forstod os. Hvilket også ville være rigtigt.

Personligt ønsker jeg da nogle andre prioriteringer for den danske økonomi. Det kan jeg da nemt mene, selvom min privatøkonomi for at sige det mildt er temmelig presset.
Jeg ønsker faktisk en bedre jordklode, men tager ofte bilen til foredrag, fordi jeg af erfaring ikke tror på, at toget kører til tiden.
Jeg mener folkesundheden kunne være bedre, men elsker en burger med pommes frites og en bajer i ny og næ. Ja faktisk oftere end det. Jeg har oplevet en tung personlig konkurs, og det gør nok at jeg aldrig bliver politiker, da pressen vil slagte mig på forhånd – men ville det egentlig ikke være rart med en politiker, der har oplevet den slags selv? Man bliver jo ofte netop stærkere af at opleve modgang. Er der en tidligere hjemløs blandt folkets styre?

LÆS OGSÅ:
Biltur 2018: Del 6. - SLIK MED PIKSMAG, ET MISTET BARN OG KLIMAFLYGTNINGE

Man kan godt have holdninger til storpolitiske retninger, som man selv har svært ved at leve op til. Måske kan man NETOP forstå hvor svært det kan være – og finde løsninger – ved selv at være der.

MEDIERNE MÅ VÆLGE DERES EGET STÅSTED.

Uanset så mener jeg dagens 4 siders indblik i Lars Løkkes privatliv for de fleste må være en historie, der giver dårlig smag i munden. Det er nu mere end tydeligt, at Ekstra Bladet vil have Brutalis aflivet. Og tidligere ønskede de andre politikere døde.

Nogle gange er det lykkedes. Andre gange ikke.

Det afhænger ofte af om andre medier ukritisk citerer historien og laver den til en kæmpe problematik, som baglandet må interviewes om. Det har de gjort for tit – fordi de mener, at det der står i ekstra bladet jo er det, folk går op i. Og så kan man ikke lave en tv-avis uden at omtale det.

Jo. Det kan man faktisk godt. Man kan som medie erkende, at ekstra bladet har et eget liv, der ikke altid er journalistisk funderet – en slags partipolitisk kampagne-underholdning på andres bekostning – og så kan man som medie vælge, at stille sig et andet sted.

Så kan vi som mediebrugere holde øje med, hvem vi skal følge udfra de valg medierne tager. Og hvilke vi skal vælge fra.

LÆS OGSÅ:
FORLÆNG SKOLEDAGEN!

DETTE ER UBETINGET ET RENDYRKET FORSVAR FOR LARS LØKKE!

Er dette et forsvar for Løkke, som en del sikkert snart vil skrive nedenfor? “Hvordan kan du forsvare sådan en nasser, tyv, svin, bæst, røvhul etc”.

Ja. Det er det.
Et forsvar.
Ganske enkelt og uden omsvøb er dette et klokkeklart forsvar for Lars Løkke!
Ikke pakket ind, men så tydeligt det kan blive.

Ikke et forsvar af Venstres formand, men af Lars Løkke Rasmussen. Jeg synes også her, at man er ude i en form, der ganske enkelt er ond. Præcist som med Thorning, Espersen, Frederiksen, Sass og alskens andre.

Uanset hvor man står politisk MÅ vi have respekt for folk, der stiller op i politik for at kæmpe for noget de tror på. At være politiker er ikke et valg, der burde kræve en total vurdering af egen glorie – men derimod om man VIL noget med sine holdninger.

Jeg har ikke indtryk af, at Løkke er en nådesløs, nedrig og ondskabsfuld Brutalis.

Jeg opfatter ham som et menneske som du og jeg, der har klare holdninger vi kan mene om hvad vi ønsker – og så har valgt at bruge sit liv på at kæmpe for dem. Johanne Smidt Nielsen, Helle Thorning, Pia Olsen Dyhr og Lars Barfoed præcist det samme. Mennesker, der står fast på noget, som de mener og tror på.

LÆS OGSÅ:
Biltur 2018: Del 5. LANDPATTER, KLODSET ELLER FIRKANTET OG ET LIGTOG

Du kan mene om deres holdninger hvad du vil. Men gider du venligst respektere andre mennesker for, at de lever for det de tror på?

Vil du venligst holde dig til det faktum, at vi kan mene forskelligt om livet – men stadig være mennesker på kloden som vi skal respektere for det de nu er!?

Lever du selv efter alt det du mener? Lever du selv op til alle de ord, du fortæller venner og familie om din holdning til verden?
Ville du gå ind i politik, for at kæmpe for dine holdninger, med alt det som man byder en politiker i dag?

Jeg har den dybeste respekt for folkevalgte. Der er nemlig folk, der har valgt dem. Det er nok for mig.
Også selvom jeg er uenig med dem.

Kunne vi prøve at leve sådan i Danmark? At respektere andre for deres ståsted, selvom de står et andet sted end dig?

SÅDAN GØR VI!
Det hele starter med den måde du taler på selv – både om politikere, naboens hæk og folk, der lader deres hunde bade i vesterhavet ved siden af et flag

– og derfor kan denne revolution starte lige præcis nu, hvor min status (endelig) er forbi. Det starter med dine næste ord herunder. Hvad bliver de mon?

Sæt igang – og DEL ENDELIG hvis du ønsker et andet land…

/Søe.

Tidligere artikelDANMARKSBILLEDE… KOEN MED KRØLLEJERNET
Næste artikelFantastiske Niels Højlund er død.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here