Friskolerne fik tilført penge i dagens finanslov. Det er væsentligt, at vi beholder de to skolesystemer, så der er et alternativ til folkeskolen, hvis nu man f.eks. går og synes, at Antorini og co. har ødelagt for meget. Det kan jo tænkes den slags folk findes… Så hurra for det.

Derimod sparer man på højskolerne, som ellers er en stor del af løsningen på vores problemer herhjemme. Stedet, hvor vi kan gribe folk i farten, samle op – eller styrke endnu mere, på de der i forvejen er stærke. Højskolen er og blir en så stor del af mit hjerte, at jeg græder salte tårer over det store hak i tuden, der er sendt deres vej i dag. Helt uforståeligt, i en tid hvor skoleformen er ved at rejse sig igen ovenpå tidligere tiders politiske hak i forbindelse med tvind-loven. Højskole-Venstre er da i sandhed udryddet. Jeg forstår absolut intet af det – og det kommer til at koste højskoler nogle steder, ved jeg. Så synd og absolut ikke vejen frem.

Endelig spares 20% på Frie Fagskoler. De færreste kender til skoleformen, der er ganske ny og allerede har fået opbygget en succes. Jeg er selv næstformand på Halvorsminde Efterskole, som også rummer en Fri Fagskole, hvor vi giver de elever, der har brug for en mere praktisk tilgang til livet end bøgernes verden kan give, et stort løft. Halvorsminde har gang i SÅ mange fede ting, at jeg ikke er et sekund bekymret for stedet i Hjørring – men jeg kender til selvstændige frie fagskoler, der med sikkerhed ikke kan klare den ekstremt store besparelse. Dertil er hele skoleformen for nystartet. Politikerne valgte at starte og støtte – og vi er MANGE der har knoklet på at få denne nye skoleform i rette folder. Det er lykkedes, indtil i dag, hvor mange hænger med mulen over dette politiske kursskifte.

LÆS OGSÅ:
Ole Stephensen - mindeord

Så hurra for friskolerne, men i den grad det modsatte for de øvrige hak i tuden til alt andet end den lige vej fra nulte klasse til færdiguddannet. Mange ønsker ikke den lige vej. Nu har vi snart ikke andre valg. Er det mon den politiske strategi at lukke alternativerne ned? Jeg tror ikke politikerne er i tråd med vælgerne der. I hvertfald ikke denne vælger

Tidligere artikelPå tur med GoMore
Næste artikelJan Monrad er død (1951-2015)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here