Steen Royberg

Steen Royberg er medejer af Nybolig Erhverv,viceborgmester og medlem af byrådet for Venstre, i besiddelse af en sjælden energi, drevet af trangen til at nå resultater, et kendt ansigt i Aalborg og overrasket over hvor meget han i virkeligheden er kommet til at holde af at dyrke yoga.

Tekst: Pia Møller Søe
Foto: Simon Wedege

Steen Royberg er 53 år gammel og har en fortid som Danmarks yngste restauratør. Som 20-årig læste han økonomi på Aalborg Universitet og arbejdede i restaurationsbranchen i Aalborg og Løkken. Som 24-årig køber han, sammen med en partner, diskotek Gaslight i Jomfru Ane Gade, og inden for en kort årrække udvider de to forretningen med yderligere 4 steder herunder Hereford Beefstouw. Iværksættertrangen i Steen Royberg er således muligvis medfødt – og i alt fald hurtigt vakt.

Som 29-årig føler han, at han er færdig med restaurationsbranchen. Han har mødt Karin, der senere blev hans kone, og nattelivet hænger ham ud af halsen. Han fatter interesse for ejendomsmæglerbranchen og starter op hos Erik Lyngø. Som færdiguddannet statsautoriseret ejendomsmægler mærker Steen Royberg igen iværksættertrangen ulme, og har et ønske om at drive selvstændig forretning. Erik Lyngø gør ham derfor, i 1994, til partner i Nybolig Erhverv Aalborg – og det har han været siden igennem de sidste godt 4 år med Kim Jacobsen. I dag er Steen Royberg endvidere uddannet valuar – samt en udenlandsk diplomuddannelse der giver særlige kompetencer i forhold til at vurdere værdien af en ejendom kaldet chartered surveyors og har en gennemsnitlig arbejdsuge er på 50 timer.

Steen Royberg er født i Aalborg. Han voksede op som en glad dreng med skrabede knæ og mod på livet, nabo til Eternitfabrikken og en del af en sund og tryg arbejderfamilie, med en mor der var på kontor og en far der arbejdede som elektriker. Han har altid haft et særligt forhold til Aalborg – og han har med stor fornøjelse set byen udvikle sig fra industrisamfund til et spirende og levende videnssamfund.
”Byen har udviklet sig helt utroligt positivt. Når man ligger geografisk placeret som vi gør, så er det helt nødvendigt, at man som by har iværksætterlyst. Den slags ligger selvfølgelig lidt i gener, lyst og motivation, men når man nu bor – jeg kan ikke li’ ordet ”udkantsdanmark” – men et sted hvor der ikke er så meget naturlig vækst, så er man altså nød til at gribe i egen barm, og det synes jeg vi er blevet rigtigt gode til, siger Steen Royberg.
Steen Royberg er ikke i tvivl om, at den mest skælsættende begivenhed i Aalborgs historie må være 70’ernes beslutning om, at bygge et universitet i byen.
”Jeg kan huske dagspressen da Aalborg Værft lukkede: ”2000 mennesker på gaden – nu går Aalborg i et sort hul!” Men det gør Aalborg jo ikke, siger Steen Royberg. Vi skaber by-omdannelse, universitet vækster og så finder vi anden form for beskæftigelse. Vi har gennem tiden lukket mange af de industritunge virksomheder – men det har heldigvis været for at give plads til noget nyt. Aalborg Universitet er meget entreprenør-orienteret, og det fremmer iværksætteri, og når de så oven i købet er rigtigt gode til at inddrage erhvervslivet generelt, tror jeg det betyder, at flere bliver i byen efter endt uddannelse. Faktisk tør jeg slet ikke tænke på hvordan byen ville have set ud uden universitetet,” konstaterer Steen Royberg.

LÆS OGSÅ:
Find den kanariske ø, der passer bedst til dig og dine rejsemål

 

HJEMME HOS

Steen Royberg er i dag bosat i Hasseris hvor han har boet siden 1998 efter 11 år i det hyggelige Hjelmerstald. Her bor han i en smuk villa med sin kone Karin og deres yngste dreng på 16 år, og selvom hans faglige kompetencer ikke er indenfor privat bolig, bærer hans eget hjem tydelig præg af lysten til at bo godt og en erkendelse af, at livskvalitet – til dels – kan være støbt på et fundament af cement og heldigt lysindfald. Det er Karin der har indrettet familien Roybergs hjem og parret har i mange år haft en klar aftale om, at det er Karin der er ansvarlig for hjemmet. Det var – og er – nødvendigt i forhold til den karriere Steen skal varetage dagligt.
” Jeg er taknemmelig for, at Karin tager over herhjemme. Jeg har ikke skulle tage mig af pligter i huset, det spiller bare, og så kan jeg koncentrere mig om at arbejde. Jeg kan ikke overkomme begge dele – det er en umulighed,” siger Steen Royberg.

Hans virke som erhvervsmægler betyder, at Steen Royberg har en rigtig god fornemmelse af udviklingen i Aalborg. Af samme grund blev han i 2009 opfordret til at stille op til byrådet for Venstre, og i 2010 blev han valgt ind med et rigtigt godt valg i ryggen. Hans lyst til at virke i – og for – Aalborg og en drift til at opnå resultater betyder at han trives der. Også selvom der ikke var nogen der havde fortalt ham om omfanget af arbejdet.
”Det er interessant, men det fylder meget,” fortæller Steen Royberg. ”For mig er det en rigtig god fornemmelse at være med til at præge tingene,” siger han. ”I min periode har vi iværksat Danmarks største program for ungdomsboliger og jeg har fået lov til at være med i tilblivelsen af Nordkraft – vi har tilvækst af borgere og Aalborg er i dag landets tredjestørste kommune. En sund og levende kommune. At være med til at præge udviklingen i den henseende er virkelig spændende – og på den baggrund tager jeg gerne arbejdsmængden med,” konstaterer han.

LÆS OGSÅ:
Danske Haps Nordic vil klæde maden i miljørigtig stofemballage

 

FRIRUM

Steen Royberg
Steen Royberg har endnu ikke gjort op med sig selv om han stiller op til en ny periode. Han er blevet ældre, men langt fra gammel, han er i topform og drevet af interessen for politik og byen. Han drives af muligheden for at ændre og påvirke, men har med tiden fået en erkendelse af, at alle har brug for frirum og pauser. Dem kan der være langt imellem med en arbejdsuge der kan nærme sig 80 timer incl det politiske.
”Det har da givet nogle tanker at blive 50. Jeg vil ikke være et pivedyr, men du begynder lige pludselig at kunne se enden af dit arbejdsliv og den tredje alder et stykke ude. Jeg synes jeg passer bedre på mig selv og derfor skal jeg også have kigget på den arbejdsmængde der er i forhold til politik,” siger Steen Royberg. ”Jeg kan og vil ikke køre med samme tryk som jeg har gjort de sidste 20 år – uden at det skal lyde gammelfar-agtigt , men med alderen bliver man lidt mere rund og tænker lidt mere over tingene.”

Frirum finder Steen Royberg – blandt andet – derhjemme. Sidste år byggede familien en lille udestue på huset – og det er Steens frikvarter. Det er derude han sidder og læser bla. Jo Nesbø og drømmer om de rejser han egentligt har lyst til at tage på. Han elsker at lave mad, og husets lækre køkken indbyder til de eksperimenter han – faktisk – mestrer. Steen Royberg har gået på Rotary madhold på den nærliggende Stolpedalskolen, men han er – som med meget andet – udfordret af en begrænset mængde fritid – og nogle stærke passioner, der bare SKAL være tid til.
Musik er en af dem. Steen og hans hustru kører gerne langt for en god koncert. For nylig var de i Hamburg for at høre Chris Rea – og de mindes med glæde koncerten med Sting og Symfoniorkesteret i Aalborg sidste år.

LÆS OGSÅ:
Dronning Margrethe, Oh Land og Yuri Possokhov står bag ny ballet i Tivoli

En anden er duften af sennepsmarkerne i Nibe, og dem kommer Steen omkring når han tager på sine jævnlige cykelture. Han cykler omkring 1500 kilometer om året og deltog for fire år siden i initiativet til en pendant til Team Rynkeby, hvor 20 erhvervsfolk via sponsorater samlede 200.000 ind til kræftsyge børn – og cyklede til Paris.
”Vi kørte 200 kilometer om dagen, og det er absolut det hårdeste jeg har prøvet,” fortæller Steen Royberg. I dag er det mere på motionsplan med gode kammerater, men jeg nyder det meget og slapper rigtigt godt af med det.”

Steen Royberg

I virkeligheden er det sjældent at han helt slapper af. Steen Royberg har altid fået at vide, at han må have en smule DAMP i generne. Han vil helst virke og udrette – og selv når han ikke er på job som ejendomsmægler eller byrådspolitiker, er han i gang. Hans familie betyder meget, og rigtigt mange af de aktiviteter Steen Royberg fylder fritiden med, deler han med sin hustru Karin. De sidst fire år har de to således dyrket yoga som fælles interesse, og det er Steen – overraskende nok – blevet rigtig glad for. ”Jeg har tidligere grinet rigtigt meget af yoga, men jeg må indrømme, at jeg er faldet pladask for det. Det giver den der ro, der er så god for kroppen. Pulsen er ikke oppe, men man får en fantastisk fornemmelse af kroppen, og så er det velgørende for sjælen,” konstaterer han.

LÆS OGSÅ:
Fatamorgana

Steen Royberg er 53 år. Han er i formidabel form og kan lave ’Solhilsen’ og strækøvelser med en smidighed som mange ville misunde ham. Han er et kendt ansigt i Aalborg og anerkendt og respekteret for sit virke, sine bestyrelsesposter og sit engagement. Hans virksomhed, Nybolig Erhverv, står for rigtigt mange af de erhvervsejendomme der handles i landsdelen – og alt sammen tager tid. Fremadrettet skal han blive bedre til at prioritere den, siger han. Han skal finde den gode balance mellem et aktivt erhvervsliv og et rigt fritidsliv. Han skal rejse til Dubai og besøge den ældste søn der er pilot hos Emirates Airlins og bosat i Dubai. Han skal udrette en hel masse fagligt og hans skal tage sig tid til at nyde sit sommerhus i Løkken, roen og måske en ny Nesbø.

TV

Der er mange fjernsyn i huset, og det skyldes, at jeg er passioneret omkring fodbold. Når der er Champions League og de andre ikke gider se med, finder jeg mig et ledigt tv og så lader jeg mig opsluge af det.

DANS

Lidt inspireret af Vild med dans, har vi de sidste 3 år gået til dans sammen med nogle venner om vinteren. Vi lærer de her ti obligatoriske danse, og har det fantastisk sjovt imens. Vi griner og sveder af helvede til – og glemmer alt omkring os.

KUNST

Steens hustru Karin er kunstmaler på fritidsplan. Steen holder af hendes kunst – allermest fordi det er ophav til nogle gode diskussioner om motiverne.
[/column]
[column col=”1/2″]

PERSONLIG SKULTUR

Steen fik denne skulptur i gave da han fyldte 50. Skulpturen er lavet af Peter Lange deres nabo igennem 11 år i Hjlemerstald, og den betyder rigtigt meget for Steen, da alle figurerne symboliserer væsentlige ting og mennesker i hans liv.

EN PLADS I SOLEN

Den lille hyggekrog uden for huset danner rammen om mange hyggelige sommeraftener. Her sidder Steen og Karin ofte om eftermiddagen og nyder hinanden.

[frame src=”https://www.1cetera.dk/wp-content/uploads/2013/01/SteenRoyberg4.jpg” width=”224″ title=”IMAGE_TITLE” align=”right” ]
[/column]

Tidligere artikelSkjult kamera for Danmarks Indsamlingen
Næste artikelMartin Brygmann: Jeg er bare komponisten

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here