Når man bevæger sig væk fra de store opsætninger og ud på molen, hvor de mindre telte deler ord. De har ikke råd til de kendte – men må nøjes med dem, der har mest substans. Og hvilken fornøjelse det er. Små debatter om alt fra LGBTrettigheder, børns drømme og små intime samtaler langt fra de store teltes debat. Begge dele har sin berettigelse – og jeg nyder så sandelig også en hyggestund foran tv2news eller en god stor debat med ministre og opposition, så længe Clement ikke er med. Men at møde de helt store problemstillinger kræver, at du går til de små steder. Hvor populismen er dejlig fraværende.

Folkemødet ER i sandhed folkets møde. De bedste samtaler er dem, der slet ikke har et telt – men forgår i køen til lokummet, tilfældigt udenfor et telt eller i små rundkredse på klipperne. Her deles vandene og samles i uenighed. Eller enighed.

Jeg nyder ord, som de fleste af de der kender mig ved. Og ordene skal ikke nødvendigvis komme fra folk, man har set før – eller som har været med i vild med dans. Folkemødet er i sandhed en ordmaskine, hvis man søger væk. I udkantsområderne, hvor Roll-ups bare er en fotokopi eller en håndskrevet seddel. Ord er stærke nok uden fancy hjælpemidler. De der benytter den slags, har måske netop ikke de stærkeste ord. Det opdager man bare ikke, hvis der tændes for en røgmaskine.

LÆS OGSÅ:
DANSK POLITIK ER REALITY-TV

Søg væk. Søg ud. Flygt til yderområdet af folkemødet. Og her kan man faktisk også få fadøl.

Tidligere artikelLøkke på Folkemødet
Næste artikelDANMARKSBILLEDE: FOLKEMØDE – HVOR FAEN BLIR BUSSEN AF!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here