Folkekirkens Nødhjælp står for kvalitet. Eller det GJORDE de ihvertfald. Det image har de nu smidt på gulvet med et brag, og man kan kun anbefale folk til at støtte en anden organisation. Folkekirkens Nødhjælp burde tage udgangspunkt i det kristne budskab, det forpligter at hedde “folkekirkens…” men de har valgt løgnen for at få budskabet ud.

Historien handler om en test de har lavet på deres hjemmeside, hvor man kan måle nogle holdninger til ulandsbistand – og få svar på HVILKEN KANDINAT man skal stemme på. De skriver “vi har ringet 392 folketingskandidater fra alle partier op”.
Men det er løgn!
De har valgt IKKE at ringe til minoritetspartiet, da de ikke tror de kommer ind og derfor ville spare telefonomkostningerne.
Ufatteligt. Uklopgt. Udemokratisk og utilgiveligt.

Det er da klart at nye partier ikke kommer ind, hvis folk ikke får at vide, at de er enige i deres politik.

Det er for mig helt iorden at folkekirkens nødhjælp siger hvad de mener politikerne skal gøre og satse på – ja det er faktisk også deres opgave – men ligefrem at gå ind og præge stemmeafgivningen burde de holde sig for gode til. Det er slet ikke deres gebet!

Jeg tager skarpt afstand fra denne form for politisk indblanding og favorisering fra en neutral kirkelig organisation.

LÆS OGSÅ:
Biltur 2018: Del 4. ALENE PÅ MANDETUR - JERNALDER, HOTDOGS OG CAMPING

De skriver på deres Test Side:
“Vi har i perioden fra 18. januar til 21. januar ringet 392 folketingskandidater fra alle partier op. “
Det er ikke korrekt! Minoritetspartiet er valgt fra!
Ved gentagne søgninger på deres side kommer de heller ikke ud som svar!

Dermed lyver de direkte, og det er både imod det kristne budskab og direkte samfundsskadeligt, da man jo reelt ikke kan “se hvem man er mest enig med” når ikke alle er med.

De er gået så meget ind i den politiske arena, at den neutrale indsats for at hjælpe ude i verden nu er et talerør for enkelte udvalgte partier.

Jeg er temmlig fortørnet over denne politiske sortering fra Folkekirkens nødhjælp. I mine øjne ville det redelige være at lukke siden ned omgående og stoppe den slags i fremtiden – koncentrere arbejdet om nødhjælpsarbejde og at præge debatten derhen, så den ikke handler om 50øre på dankort men i stedet millioner til de der har behov for hjælp. Det er pinligt at man nu kan sætte en finger på deres arbejde – især med de værdier der burde ligge i at bruge ordet “folkekirkens…”.

Jeg har bedt folkekirkens nødhjælp svare på tiltale, men endnu uden svar. Især er det betænkeligt, da ideen til deres testside kommer fra Folkekirkens Nødhjælps Rasmus Helveg Petersen. Hele hans familie er radikale og han har selv folketings-kandidat-drømme. På denne måde har han vist, at han nok skal vente nogle år og ikke ødelægge det for andre med samme efternavn.

LÆS OGSÅ:
DANSK POLITIK ER REALITY-TV
Tidligere artikelDrejebogen
Næste artikelDet globale vidensamfund

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here