Det er urimeligt, uintelligent og skræmmende at opleve Connie Hedegaards åbenlyse magtkamp i disse dage om Føtex i Ribe.
Mage til magtsyge skal man desværre ikke lede længe efter på tinge, men at hævn skal koste borgerne i Ribe penge er utilgiveligt og bør koste Connie Hedegaard genvalg.

Når føreren i en dyreflok bliver underkuet og snappet efter af de andre i flokken, går der normalt et stykke tid, hvor offeret kommer sig. Derefter starter så en ny kamp, hvor troværdigheden og magten skal vindes tilbage. Connie Hedegaard har dog valgt den mest barnlige at komme igen på – og endda en sag, der kommunikationsmæssigt er en fadæse, der nærmer sig bundgrænsen for politikerdumheder. Rekorden holdes netop nu af Brian Mikkelsen for “kanon-talen” og alle ord i forbindelse med TV2 salget.

ET HÆVNTOGT
Connie Hedegaard dummede sig i Bilkasagen. Hun mente noget, trak det så tilbage og fik besked om at fjerne sig. Nu underkender hun de lokales holdninger – lokalpolitikere, der har sin daglige gang blandt alle os, der bor i Ribe. Lokalpolitikere, der ved hvad det drejer sig om. Connie Hedegaard har ikke vist sig i Ribe, men sætter med en kuglepensstreg et hævntogt på almindelig sund fornuft igang. På den måde får hun hele bilkasagen op i pressen igen, hun tror sikkert det renser hende – men vi mindes istedet om hendes tåbelige handling dengang – og rystes påny over en beslutning, der denne gang koster den lokaldemokratiske tankegang. Connie Hedegaard ville sikkert have oprejsning i hendes bagland, men selv der er hovederne igang med at ryste.

LÆS OGSÅ:
DANSK POLITIK ER REALITY-TV

LOVEN GAVNER FØTEX
Bureaukratiet i Danmark har mange tåbelige regler. De bør laves om, så selv Connie Hedegaard kan forstå dem. Men bør ikke kunne tolke på en sag, der koster millioner at bygge. Føtex har gavnet Ribe. Reglerne vil heller ikke sikre, at Føtex bliver mindre kommende steder – men at Føtex bliver større. Sandheden er nemlig, at loven tillader 10 bygninger ved siden af hinanden, med hver deres afdeling. Bygningerne vil være en anelse dyrere at bygge, men udover det er der frie tøjler.
Med andre ord vil Føtex, kvickly, Bilka og andre store virksomheder fremover bygge en grønthandler, en kiosk, en blebutik, en slagter og en teknik-forretning i forlængelse af hinanden. Så kan Føtex blive enorm og det vil skade købmændene endnu mere!
Købmænd græder over store butikker men skader sig selv på lang sigt. Danskerne vil gerne handle småt, hvis udbuddet og prisen er iorden. Den tendens kan Føtes nu nyde godt af, ved at bygge småt. Så får danskerne deres små butikker, ved siden af hinanden – selvom indkøbsposens logo ser ens ud alle steder.

Er det virkelig det købmænd ønsker? Det er ihvertfald det de beder om med Connie som logrende førerhund i kamp om genvunden respekt. Det er ikke lykkedes her!

LÆS OGSÅ:
Folkeskolen og det politiske fatamorgana

/Søe

Tidligere artikelEUtoget på tænkepause
Næste artikelROD I GRÆNSELAND

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here