Årsskiftet er en glimrende anledning til at kigge privatøkonomien igennem, for at se om der er penge at spare. Her er fem råd til at spare penge i det nye år.

1. Få styr på dine forsikringer

De færreste tænker over deres privatforsikringer til daglig. I bedste fald får man nemlig aldrig brug for dem. Derfor kan årsskiftet være et godt tidspunkt til at gennemgå sine forsikringer, måske er der penge at spare på forsikringspræmien. Det gælder både indbo-, bil- og rejseforsikringen. Hvilket rejseplaner har du eksempelvis for det næste år? Stemmer de overens med din nuværende rejseforsikring? Undersøg vilkår og priser på en rejseforsikring på eksempelvis rejseforsikringsguiden.dk.

 

2. Vælg den billigste (og rigtige) a-kasse

Hvor meget betaler du i kontingent til din a-kasse? Vidste du at der er forskel i pris på de forskellige a-kasser i Danmark. Det betyder du måske kan spare penge ved at skifte. Det er også meget nemt at skifte a-kasse. Din nye a-kasse ordner nemlig alt for dig. Læs mere om de mange muligheder på eksempelvis skift-a-kasse.dk.

3. Spar penge på dine bankgebyrer

Der er ikke mange penge at hente på indlånsrenter nu om dage. Men der kan være mange penge at spare på blandt andet gebyrer. Undersøg markedet for at se om du kan spare penge, ved at skifte bank. Har du fundet et godt tilbud, så kontakt din egen bank og hør om de kan matche tilbuddet.

LÆS OGSÅ:
Iværksættereventyret, det blev til en solid og sund virksomhed

4. Få samlet dine pensionsopsparinger

Har du flere pensionsopsparinger stående i forskellige pensionsselskaber, eksempelvis fra tidligere job, så overvej om det kan svare sig at samle alle dine pensioner i dit nuværende selskab. Pensionsselskabernes årlige afkast og omkostninger er tilgængelige for alle. Hvis dine tidligere pensioner bliver dårligere forrentet, kan det kun svare sig at samle dem.

5) Få styr på forskudsopgørelsen for 2018

Du har fået din forskudsopgørelse for 2018 i november. Den er baseret på din indkomst i det forgangne år. Sker der store ændringer i din økonomi i 2018, skal du rette din forskudsopgørelse i TastSelv. Så betaler du hverken for meget eller for lidt i skat i 2018.

Tidligere artikelGoogle får stor konkurrence på nettet
Næste artikelJan Gintberg: Et velfriseret verdensbillede

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here