Foto: Madeleine Glindorf
Programmet for årets Tønder Festival tager form, og otte yderligere navne er føjet til. Blandt andre den anmelderroste sangskriver Mary Gauthier, bluesnavnet Cedric Burnside, duoen Saint Sister og en populær dansk hyldestkoncert til Leonard Cohen.

Den dårlige nyhed først. Arlo Guthrie har desværre meldt afbud til Tønder Festival 2020. Så der bliver ikke gensyn med den amerikanske sangskriver i denne omgang. Tønder Festival beklager meget og håber, at Arlo Guthrie vil vende tilbage på et senere tidspunkt.

Til gengæld kan publikum glæde sig til at opleve en stribe internationale og danske navne, som vil være på scenen i Tønder til august.

Stærke formidlere

Den amerikanske sangskriver Mary Gauthier har besøgt Tønder flere gange og er tilbage i år. Med i bagagen har hun det seneste album “Rifles & Rosary Beads”, som har udløst både priser og nomineringer. Et andet gensyn bliver med sangskriveren Irish Mythen – en kunstner der ligesom Mary Gauthier gerne søger ned i sjælsdybderne og kan skabe intense øjeblikke mellem scene og publikum.

Sækkepiber i festhumør

Den er god nok, de hedder Red Hot Chilli Pipers. De kommer fra Skotland, byder på hæsblæsende coverversioner af rock- og popklassikere udsat for sækkepiber og rockbacking, og ja, de er i kilt hele bundtet. De skabte en gevaldig fest, da de spillede på Open Air i Tønder i 2017.

LÆS OGSÅ:
DET VAR KONGE!

Blues og rootstraditioner

Blueselskere kan glæde sig til at opleve sangeren og guitaristen Cedric Burnside. Han kommer fra Memphis og er et af tidens varme navne på den internationale bluesscene. Fra Cape Breton i Canada kommer kvartetten Còig, og fra Skotland bandet Blazin’ Fiddles, der i tyve år har forvaltet de skotske traditioner på fineste vis. 

Irsk duo og hyldest til en mester

Saint Sister fra Irland består af Morgan MacIntyre og Gemma Doherty, og de to kvindelige musikere har i løbet af få år placeret sig i toppen af den irske scene. Fra Danmark kommer et imponerende hold af sangere og musikere, der med stor succes har turneret de senere år med en hyldestkoncert til mesteren Leonard Cohen. Blandt solisterne er Steen Jørgensen, Claus Hempler og Signe Svendsen.

Oplevelser i dagene op til festivalen

For sjette år i træk vil Tønder-området summe af aktiviteter og oplevelser i dagene op til festivalen. Konceptet 4+ tilbyder arrangementer i dagene fra 23. til 26. august. Det hele skydes i gang med en åbningskoncert på torvet i Tønder søndag 23. august, og de følgende dage kan man deltage i for eksempel en bunkertur i Nationalpark Vadehavet, Wegner-byvandring, pubquiz, fugletur og whiskysmagning. Årets 4+ program vil også bære præg af markeringen af 100 året for genforeningen. Se mere om 4+ og billetsalg til de enkelte arrangementer på tf.dk.

LÆS OGSÅ:
En bustur du sent vil glemme...
Tidligere artikelEt rent iværksætter-eventyr
Næste artikelSKATTEØEN – i Aalborg

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here