Vi har alle prøvet at være single. Og derfor kan vi ikke lyve om det liv. Vi husker alle friheden til at gøre hvad fanden vi føler for. Uden hensyn til andet end enkelte dele af lovgivningen. Vi husker også alle de behov for at holde noget i hånden, en enkelt lang lørdag i sofaen – men også, at det behov sagtens kan erstattes af en dåseøl. Eller en kat. Andre behov kan en swingerklub klare. Eller en park.

FAMILIELIV derimod!!!

Der er vi blevet enige om at lyve så det basker. Fordi alle ikke oplever det, forsøger vi at overbevise verden om, hvor totalt forrygende det er. Facebook flyder nærmest over med opdateringer som:
“Har lige samlet kastanjer med Lille Pips – sikken zoo vi nu har (smiley med tunge)” med hashtag FamilyMatters og hashtag SøndagMedPips

… og det usynlige hashtag BULLSHIT.

Men folk i familier kæmper – nærmest febrilsk – for at sende budskaber til virkeligheden om det helt fantastiske korrekte liv. Det er tydeligt de mest vil overbevise sig selv.

Jeg synes også det er møg hyggeligt at falde i søvn i tæt omfavnelse med en tre-årig. Men så snart jeg har taget en selfie er det sgu da om at komme på afstand. Alle ved jo, at hvis man ligger i arm med en tre-årig er hans ben lige ud for ens underliv – og i det sekund en drøm indtræder, får man et spark direkte i klunkerne, så selv en garvet masochist, der hænger nøgen på et kors i XXXdark, vil sige: “dertil og aldrig længere”.
Den sidste del med klunkerne kommer aldrig med i opdateringen, der kun består af den nuttede selfie. “Godnat Pips (zzz smiley og hjertesmileys i en lang række) og hashtag familieliv.

LÆS OGSÅ:
SPECIALKLASSEN: DET SMITTER FØRST KL 22

Min familie-dag?

Min søn på 3 har et eller andet djævelsk indre ur, der sørger for at han er oppe inden solen står op. Som om der er en besættelse af en astronomisk interesseret ånd, der vil have det hele med. Imorges hørte jeg ham først, da han havde vækket mor. Så mente jeg solen kunne stå selv – og vendte mig. Det vil give bagslag imorgen, hvor det er omvendt. Noget for noget hersker jo i forældreskab.

Da jeg stod op var solen lige vågnet. Jeg blev vækket af en nærmest hysterisk gråd, og ønskede at finde ud af, om den tre-årige havde mistet en arm eller lign. Det viste sig at være fordi jeg skulle finde en pind der var blevet væk – og jeg skulle finde den NU ellers ville han finde en anden familie og flytte væk og aldrig mere dig far… Da jeg jo lige var vågnet overvejede jeg et sekund eller to, om det måske var en reel mulighed – om han gav mig en reel udvej, eller om jeg bare skulle pege på den pind, der lå lige bagved ham. Han blev enormt glad og flyttede ingen vegne i cirka 5 minutter, men manglede så en kniv til at snitte i pinden med. Og flyttede hjemmefra igen.

LÆS OGSÅ:
FORLÆNG SKOLEDAGEN!

Pia skulle skrive noget, så jeg gik op med børnene og legede. Med pind og kniv. Senere skulle jeg skrive. Noget for noget. Min kone tog i skoven med den lille, fordi den store hellere ville spille ps4 og slappe af. Han er min søn!

Jeg satte mig og skrev på en strategi til arbejdet – og havde tv2news kørende, hvor jeg hørte Lars Løkke tale til landsmødet. Havde egentlig meldt min ankomst i Herning, men skulle for meget arbejde. Løkke annoncerede at Liberal Alliance og Konservative skulle med i regeringen. Det hidsede mig vildt og blodigt op. Jeg hader generelt når små børn får noget ud af at stå stædigt med korslagte arme og true med at spolere familien. Så jeg skrev lidt om det her og der. Fandt et billede af en ministerbil, hvor forlygterne lignede to stålsatte øjne. Mine Tweet blev vist på news – og inspirerede ekstra bladet til en forside. Elsker politik og at diskutere – så det tog mig en times tid med frisklavet kaffe. Og er vel i dine øjne som at se buffy

Aftensmad? Ja på de sociale medier ville jeg nok skrive “mmm, hvor er den kylling dog lækker på andendagen, når den lægges i en salat med rucola og lidt citronsaft – hashtag lørdagskylling2016”. Men… den lille fik en Big Burger med pommes frites. Den store en Hawaii med bacon. Fruen en eller anden pizza, sikkert med aubergine eller en eller anden rodfrugt for at kompensere for det madvalg. Samt hvidløg, for at holde vampyrer væk. Og mig. Selv fik jeg nummer 42 med ekstra jalapenos. Så du må MEGET gerne spise med. Pick a number. Du skal bare sige det en time før, da de jo bringer ud.

LÆS OGSÅ:
JEG ER FANTASTISK

Efter en kop hurtig kaffe trak jeg loddet og gik i seng med den lille treårige. Jeg læste en bog om en nisse og to Rasmus Klump og slukkede lyset. Så ville han ha en historie.
Jeg fortalte om en helt speciel lysegrøn verden, hvor en enhjørning boede i et korthus med en gartner, en snegl og en forkølet hest. Jeg hørte på hans åndedræt det snart var sovetid. Efter få minutters langsomt åndedræt blev jeg dog brutalt afbrudt, da den tre-årige satte sig op i sengen. DET ER BARE IKKE RIGTIGT. HVIS MAN BOR MED EN FORKØLET HEST BLIVER ALLE DE ANDRE JO SMITTET.
Du fatter ikke hvor stolt man er som far, når ens arving mener, at det eneste forkerte ved en fortælling om enhjørninger der bor i korthuse med snegle er, at en forkølet hest kan smitte. Kun Uffe Elbæk ville kunne foretage lignende konklusioner.

Kort efter sov han. Jeg gjorde også.
Lige til jeg fik et spark i nosserne af en styrke, så jeg fortsat er vågen. Klokken er 3.40. Jeg ligger og ser Netflix på iPad. Og læser nyheder på iPhone. Med ryggen til min søn.

DET er den virkelige “selfie med Pips” – men ender nok med en rucola-status. Og pointen er jo indlysende: Der er ikke forskel på et liv som evighedssingle og et liv i familie. Begge dele indeholder præcist det man vil lægge deri – og vigtigst er det, ikke at skele misundeligt til den anden. Græsset er altid grønt, hvis man kigger nedad på det sted man står.

LÆS OGSÅ:
MATTHESEN SIGER DET HELE SOM DET ER!

/Jeppe Søe

Tidligere artikelFolkelige oprør begynder med en bagedyst
Næste artikel“SAMUELSENS FORLYGTER” HANDLER KUN OM BLÅLYS

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here