(Karen Hækkerup går som justitsminister for et job i L&F – og giver Thorning den ottende rokade)

Nu har vi endnu en rød løber, der fik en anden mulighed end at sidde på regeringens ministerhold. Det er ottende gang Thorning skal til dronningen for at skifte ud i sin ledelse. Det er skræmmende mange gange – og det er nærliggende at påstå, at der er tale om ekstrem dårlig ledelse – og manglende tro på fremtid i jobbet.

Ingen virksomheder kunne klare så mange skiftende ledere på så kort tid – og ingen virksomhed ville kunne fungere optimalt, da en ny leder jo også har en indkøringstid, hvor medarbejderne må lede lidt selv. Sådan fungerer ministerierne derfor selvfølgelig også. Embedsværket har enten måttet køre selv i store dele af denne regeringstid, eller har måttet vente på nye retningslinier og nye ord fra en ny chef.

Thorning burde lave den ultimative rokade, hvor hun selv tog et andet ministerium!

Det skræmmende er, at hvis vi ser over en længere årrække end blot denne regering, så er det tydeligt at mange folkevalgte der politik som et job, og ikke er hverv. Et job hvor der dukker bedre tilbud op, som man springer efter. Et demokrati trives bedst, hvis alle har den dybeste respekt for, at være valgt til at gå forrest i et folkestyre. Under en valgkamp kæmper utallige personer om pladserne på tinge – og når man er inde, må man acceptere at de fire år er fredede, reserverede. Samme bør organisationer og virksomheder acceptere. Hækkerup har nu fået sit drømmejob – men det er da tankevækkende, at man som justitsminister kan mene, der er drømme som er større? At den fornemme og væsentlige post, som traditionelt er på linie med statsministerposten, kan gå i baggrunden og være en mindre drøm end at lede landbruget? Det tror jeg de færreste kan forstå og respektere. Hvervet som minister – især for hele retspolitikken – ER da forhåbentlig et drømmejob.

LÆS OGSÅ:
Biltur 2018: Del 7. KLIMAFLYGTNING, STEWARDESSER, BROK OG TYNDSKID.

Personligt har jeg det sådan, at jeg respekterer de folkevalgte alle som en. Men de skal også respektere folket. De skal forstå, at de “har fået vores stemme” som jo reelt betyder, at de “taler for os”. Det er ikke et job, men et ærefuldt hverv – og hvis politikerne ikke opfatter det sådan, har folkestyret et problem der er langt større end otte rokader og andet roderi.

En valgkamp ER ikke en jobansøgning
Et valg er ikke en ansættelse
En regeringstid er ikke et job.

Alle 3 dele er fundamentet i vores måde at drive forretningen Danmark på og som sådan skal fundamentet respekteres. Både af os udenfor, og de, der er bærende søjler for en tid. Hækkerup skal selvfølgelig have et stort tillykke og et held og lykke på vejen, da det er en anden væsentlig post hun nu er betroet – men det er svært at finde den store respekt for beslutningen, som sætter regeringen i en svær situation her lige før et valg, udstiller Thornings manglende ledelse endnu engang – og timingen er yderligere kritisabel, da alle jo ved der er forholdsvist få måneder til, at beslutningen havde været nemmere og forståelig. Valget må være tæt på. Og længe ventet!

LÆS OGSÅ:
FORLÆNG SKOLEDAGEN!
Tidligere artikelHVORFOR FÅR MAN DOG BØRN?
Næste artikelSTATSLIG MAD BLASFEMI

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here