ER DU MEDLEM, spørger hende den pæne bag disken i SportMaster. Øh, hvad tror du selv? Sidst jeg var her, købte jeg et elastikbind fordi jeg havde overanstrengt min lårmuskel ved at sætte mig ind i en Citroën. Udover det har jeg ikke rørt mig siden 85. Og nu skal jeg ha en sofa habit, der kan benyttes til at se håndboldfinale, uden at skjorten strammer.

Står der i køen med crossfit dyrkende unge, der er uklædeligt smukke og nogenlunde velproportionerede. En ung fyr på godt 20 skal have noget, jeg ikke aner hvad er. Men den kan måle pulsen. Måske den endda er sådan en, der automatisk flasher lortet på Facebook, så vennerne ved man har bevæget sig. Tøjstil og Facebook-status betyder jo mere end motionen. Har da også selv Endomondo åben når jeg kører bil. I favnen har han også energibar i mængder, der sikrer hele butikken dagens indtjening. Han er ret stor. Jeg tror han kunne lægge mig ned på under et sekund. Og at han kunne finde på det. Hvis jeg var værd at vælte.

Jeg vælter generelt nemt. Jeg kan jo godt se, når jeg kører i min bil, at der både er folk der løber og cykler langs vejene – og de gør det uden at ligne nogle, der skal skynde sig væk fra noget eller skal et sted hen. Jeg er et ordmenneske, hvor de eneste legemsdele der er i bevægelse, er fingrene på tastaturet. Jeg sætter en ære i, at have haft en konstant hvilepuls i over 30 år.

LÆS OGSÅ:
Biltur 2018: Del 4. ALENE PÅ MANDETUR - JERNALDER, HOTDOGS OG CAMPING

Vælger den anden kø, hvor en mormor er inde og bytte et fejlkøb. Det skulle være Hummel, fordi Nike åbenbart er yt. Jeg kigger ned på mine indkøb og går tilbage på hylden og bytter det Nike sæt jeg havde valgt til Peak Performance. Det lyder også mere friskt. Personligt peaker min performance bare ved at tage helt ned i butikken på en søndag.

Overalt i butikken hænger skilte med “svedig søndag” som giver 25%. Det lyder også tilpas ulækkert til, at man må give folk et væsentligt afslag, fremfor at vente til mandag, hvor sportmasters ansatte har været i bad. Bagerst i køen igen. En far er nede for at få en Barcelona trøje til sin søn. Den er på tilbud – men sønnen mener der er den forkerte sponsor på trøjen. Der skal ny dragt til, når der er nye erhvervsstøtter i front. De går på Google for at sikre sig, at den ikke er magen til den, han har i forvejen.

To piger kender hinanden fra træningscenteret. De taler om en eller anden squad, de laver. “Du spreder ikke benene nok”, forklarer den ene som svar på, hvorfor det gør ondt. Den spredning er ikke et svar, man normalt kommer med i offentligheden, udenfor swingerklubben, men hun har måske ret. På trøjen står “just do it”. Selvom det er yt. Hun køber en måtte af en slags. Noget med yoga, formoder jeg. Den anden skal have en Adidas College Tank, som mest af alt ligner en blomstret kjole, men det navn ville aldrig sælge.

LÆS OGSÅ:
FORLÆNG SKOLEDAGEN!

Ham med energibaren ser på Nike Air sko. De koster 1500 – og så kan jeg næsten heller ikke få luft nok. Til gengæld giver de den der rabat fordi de sveder. Det er min tur. Jeg vil gerne ud nu. “Den kan godt krybe lidt”, siger hun. Men jeg har allerede overvurderet maven og sørget for ekstra god plads, både til Chips og begejstring.

Tror du egentlig den er for varm at løbe i, siger jeg. Lidt for højt, så hende med de spredte ben hører det. Det mener den svedige bag disken ikke den er. Vil du ha strømper med for en hund? spørger hun og peger på nogle sokker, der kun går til under anklen. Så er det klart de er billige, der er jo ingen stof i dem. Jeg vil ha mine strømper hele. Og først imorgen, hvor der er “nyvasket mandag”.

Tidligere artikelHvad fanden skal vi ellers stille op?
Næste artikelBRØDRENDE LØVEHJERTE – Aalborg Teater

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here