En engel går gennem Aalborgs gader. Klokken er 7, dagens efter karneval. I hånden bærer hun sine to vinger og en påsat glorie. Glorien er lidt småbrugt. Samme er hun. Hun ligner ikke en uskyldsren engel. Mere en, der faldt for en pirat eller en zombie og tog med ham hjem til en nat, der bød på andet end harpesang.

Længere nede er to slukørede superhelte på vaklende ben på vej hjem. De ligner nogle der ikke scorede med overnatning. De har til gengæld festet til netop nu, hvor den velkendte træthed pludselig kan overrumple en fulderik – og de går absolut ikke lige.

Den ene er supermand. Logoet på maven er smurt ind i blå maling – sikkert fordi han har taget en smølf op af en skurvogn i indre by. Batman derimod er ren som sne. Lidt synd, tænker man. Til gengæld er det nok kun de færreste kvinder der tænder på mænd med helmaske og trikot. Men de findes jo.

Op ad Vesterbro blander morgenfriske morgenløbere sig med nattens folk – der overnattede hos andre og nu er på vej hjem i det, som de havde på igår.

Eventyrfolkets lange ensomme march.

Jeg elsker de morgener nu, hvor jeg ikke er en af dem mere. Dengang elskede jeg dem ikke. De gjorde ondt. I bolden.

LÆS OGSÅ:
SPECIALKLASSEN: DET SMITTER FØRST KL 22

Elsker at rødhætte krydser vejen, mens en familiefar i en Volvo standser for rødt lys, på vej til bageren efter rundstykker. Og en sørøverkaptajn passeres af en motionsløber.

Foran NETTO står fire mand høj med hver deres indkøbsvogn med flasker. Gårdsdagens indtjening skal i banken. Vejen flyder med alskens affald, der hurtigt og effektivt opsamles af de mange hjælpere, så byen igen bliver sig selv.

Mindst 50 barnevogne er samlet i en enorm række, der senere fragtes væk. De fleste vogne har båret optil flere liv de første år – men står nu omdannet til alt fra rumskibe til vikingeskibe. Alt sammen i virkeligheden for at kamuflere et depot af bajere lige der, hvor sutteflasken i vognens storhed lå.

Jeg elsker når en by holder fest! Det roder og sviner lidt, men det kan man faktisk leve med, hvis man prøver at gro sig en smule godt humør. Når 70.000 mennesker samles, sviner det. Jeg tænker alene 4 mand samlet nytårsaften i vores stue roder – og hvis jeg ganger den fest med 15000 er der ikke noget at sige til det.

Byen står endnu – og den pulserer. Nogle dage mere end andre – men selv denne morgen slår hjertet. I englen, piraten, smølfen, Superman og endda i uheldige Batman.

LÆS OGSÅ:
HVAD FLYGTER DU FRA?

Det er byens fester der minder os om, at vi er skide gode sammen! I virkeligheden…

OG HVIS DU ER en af de sure, der sidder og råber at “unge er uden styring” og at byen er ødelagt når der er karneval eller Distortion så har du åbenlyst ikke prøvet at rengøre gulvet efter en kandiskoncert. Du har ikke stået klokken lort foran damhuskroen i 80’erne og stoppet slagsmål med flasker – og du har glemt, hvad du selv var engang.

Måske du skulle bruge aftenen på at drikke en kop kaffe og overveje, hvorfor du har bosat dig i en by? Den var her jo først! Hvis du kiggede i EDCs kataloger kunne du finde så mange fredelige oaser, hvor du kunne blive fri for alle os andre. Og vi kunne blive fri for dig. Win win.

Tidligere artikelLårkort
Næste artikelNÅR VI SPØRGER ELEVERNE….

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here