Den lilla løber er rullet ud. Der er lilla champagne i glassene. Aalborg teater er klar til at slå dørene op for gallapremieren på den længe ventede musical ’En kort en lang’.

[et cetera] magazine møder Martin Brygmann inden premieren, og han er rolig. Helt rolig. Med egne ord måske lidt for rolig. ”Det er lidt mærkeligt, for jeg har aldrig lavet en musical før. Men jeg glæder mig til at se den,” siger han.

Hella Joof og Klaus Bondam, som er manuskriptforfattere på filmudgaven af ’En kort en lang’ er naturligvis til stede ved gallapremieren og Hella fortæller: ”Jeg er ikke på den måde spændt, men jeg glæder mig rigtig meget. Jeg er ikke nervøs, for det er jo ikke en selv, der skal på scenen, så jeg vil bare nyde det.”

Det festklædte og forventningsfulde publikum strømmer ind i Aalborg Teaters Store sal. Og forventningerne bliver i dén grad indfriet. Skuespillerne giver den gas som de karakterer, vi kender fra filmen, og der bliver danset, sunget, rulleskøjtet og svunget sig i lysekronerne. Musikken er både de ”gamle” numre som ”vent på mig” og nye numre som for eksempel ”skal du ha’ noget mere pik”, som det næsten er umuligt at sidde stille til.

I pausen fanger [et cetera] magazine igen en begejstret Hella Joof. ”Det er virkelig godt – jeg kommer helt til at sidde og svede! Nu glæder jeg mig bare til at skulle ind igen og se anden del” siger hun.

LÆS OGSÅ:
Det er TYPISK!

Også teaterchef Morten Kirkskov fortæller i pausen: ”Jeg er rigtig glad for musicalen og har været glad for at arbejde på den. Og så er det jo fantastisk at møde karaktererne, som man kender fra filmen.”

Efter stående klapsalver strømmer publikum fra salens mørke og ud i teatrets foyer, hvor stemningen er høj. Publikums begejstring er tydelig og der er trængsel for at lykønske skuespillere og alle, der har arbejdet på musicalen. [et cetera] taler med en lettet og glad Martin Brygman.

”Jeg nåede sgu at blive helt nervøs, da jeg først havde sat mig i salen!” fortæller Martin Brygmann. ”Men jeg synes de gjorde det godt. Jeg så jo forestillingen for en uge siden, men man kunne virkelig se, at der var sket noget på de dage. Jeg har det også sådan, at når man ser musicals, så tænker man indimellem at der er for meget sang, det kommer nogle gang til at ødelægge handlingen lidt, men sådan havde jeg det ikke her. Måske fordi det var mine egne sange” griner han.

EnKortEnLang02

Tidligere artikelMarianna Christiansen: Anatomiske Undere
Næste artikelJens Romundstad: Biker Jens er død

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here